בעיות ברכב - מעצבן

Yonic106

New member
בעיות ברכב - מעצבן

שלום. יש לי כמה בעיות מוזרות ברכב, והייתי רוצה להתיעץ עם האנשים כאן. קודם כל, מדובר ב106 שנת 98. הבעיה המוזרה הראשונה, מתרחשת בעיקר בבוקר כשקר. אחרי ההתנעה, כמשמתחילים לנסוע, משום מה לרוב זה קורה כשיוצאים מהחניה בסיבוב, נשמעת מן יללה צורמנית מאיזור המנוע. ה-Pitch של היללה מושפע מן הסל"ד, לכן הבעיה היא בשלב שקודם לקלאץ... אחרי דקה או שניים (מעצבנות במיוחד) זה מפסיק. כשפתחתי את מכסה המנוע בזמן שזה קרה, הרעש נשמע לי מכיוון הרצועת "עזרים" (accessories, מה שמתחבר למזגן), או מהרצועת טיימינג. ראיתי את זה קורה גם במכוניות אחרות, אז זה לא כל כך נדיר. מישהו מכיר את הבעיה?? הבעיה השניה מגיעה מכוון הבלמים. כבר כמה זמן יש לי בדוושת הבלם המון חופש עד שהבלמים מתחילים לעבוד, וגם אז צריך להשקיע יותר כוח ממכוניות אחרות.. הנחתי שהבעיה נובעת מאוויר במערכת, אז החלטתי להחליף כבר את כל השמן במערכת. החלפתי את השמן לשמן טרי, ודאגתי להוציא אוויר, אבל עדיין יש לי המון חופש! (2-3 סנטימטר). אני יודע שזה לא אמור להיות ככה, כי פעם שהוצאתי את האוטו מטיפול בפגו, הבלמים השפיעו ישר על ההתחלה, והם היו הרבה יותר חזקים. הרפידות שלי במצב טוב, הדיסק קצת פחות.. אבל אני לא חושב שזה אמור להשפיע.. למישהו יש מושג?? הבעיה השלישית היא שחודרים לי מים לאוטו!! כנראה מאנטנה (שנמצאת על הגג מקדימה), אז פירקתי אותה והרכבתי והכל נראה בסדר, אבל כל פעם שיש גשם חזק נופל עלי מים מהנורה בקונסוליה למעלה! (אחרי לילה שלם). זהו, כמה בעיות שבאו ביחד ומעיקות עלי באופן מיוחד, לכן אני בונה על טוב ליבם של האנשים הנחמדים כאן שיצילו אותי מיסורי.. תודה.

itzik93

New member
2 פתרונות פשוטים:

1. תחליף את הרצועה היבשה/חורקת (אם יש שתיים, עדיף להחליף את שתיהן) 2. פרק שנית את האנטנה, נגב/ייבש היטב, שים/מרח סיליקון (RTV) בכמות ראויה בתחתית האנטנה וסגור היטב. לאחר החיזוק של האנטנה, נגב את השאריות מהצדדים בעזרת מטלית לחה. איציק

itzik93

New member
ולגבי הבלמים:

לכוון בלמים אחוריים (אם בכלל קיימת אפשרות לכיוון) ולהחליף רפידות קדמיות - לרוב, אלו הסיבות לתופעה שלך. איציק - מתגעגע לכיוון בלמים אחוריים. נ.ב. במערכות בלימה עם כיוון אוטומטי (מאחורה) זה טיבעי שיש מעט "שטח מת" בתחילת לחיצה על דוושת הבלם.

rtwingo

New member
קשה לי להאמין שאי אפשר לכוון...

אחרי הכל ה106 לא הכי מודרנית... במגאן אצלי אפשר, לדעתי ב106 אפשר גם.

Yonic106

New member
הופה הופה.. מבקש להרגע!

עד לפה!, סתם איך עושים את זה?, צריך לפרק את התוף מאחורה? מה עושים שם? אולי אני אנסה לבלום עם handbrak קצת משוך, אם יש שם חופש אז זה יחפה על זה?, וככה אני אדע אם זה זה?

rtwingo

New member
לחלק הטכני יש לפנות למוסך פז´ו,

או לאיציק

itzik93

New member
כיוון בלמים אחוריים הוא די פשוט

אין צורך בפירוק הגלגל או התוף - למעשה, אין צורך לפרק כלום. בדופן הפנימית של מכלול הבלם האחורי קיים בורג (בולט) המכוסה בגומיה. כשמרימים את האוטו על ליפט, קל מאוד להבחין בבורג הבולט ממבט תחתון. לכיוון הבלם יש להרים את הרכב על ליפט/מגבה ("ג´ק"), ללא בלם יד מופעל, עם אבטחה בחלקו הקידמי של הרכב (לשלב להילוך, לאבטח בעזרת אבנים וכו´) למען הרכב לא יזוז/יפול וכו´. המקום הכי מתאים לעשות זאת זה במוסך (על הליפט), או בבית, בחניה מסודרת רק אם אתה יודע לעבוד בבטיחות מקסימלית גם בבית. יש להסיר את הגומיה ולסובב את הבורג בעזרת כלי מתאים (מפתח/פלייר פטנט). כשהגלגל מסתובב חופשי, יש לחזק את הבורג בעדינות עד שהגלגל יעצר - ברגע שהגלגל נעצר, יש לשחרר מעט את הבורג ע"מ לאפשר לגלגל חופש תנועה מבלי שהברקס/רפידות יעצרו אותו/יגעו בו. הדבר דומה מאוד למתיחה של כבל ברקס באופניים - אתה מותח את הכבל עד קצה הגבול האפשרי (עד שהרפידות "כמעט יגעו" בגלגל, אבל עדיין ישארו הכי קרובות שאפשר ע"מ לאפשר לגלגל להסתובב כמו שצריך), במקרה של הרכב הנ"ל, מדובר על בורג ולא על כבל. מעבר לזה (rtwingo), המגאן (לדעתי ולדעת רבים טובים אחרים) בנויה על טכנולוגיה יחסית מיושנת - המנוע שלה, הברקסים שלה (לפי מה שסיפרת) מבוססים על טכנולוגיה ישנה (אומנם טכנולוגיה טובה ואמינה, אבל ברכב שיצא לאור ב 96´ ציפיתי להרבה יותר)...במיוחד אם נשווה אותה (שומו שמיים) ללגאסי שנת 90 (מנוע 16 שסתומים, ברקסים מתכווננים אוטומטית וכו´) או אפילו מאזדה 323 (92´)... אזהרה: כיוון לא נכון של הבלמים האחוריים עלול לגרום להתחממות ושריפת הבלמים - עד כדי אובדן כושר בלימה. באם אין ברשותך מקום, זמן וידע מתאימים לביצוע הפעולה (הפשוטה) הנ"ל - יש לגשת למוסך לכיוון - - סביר להניח (אם זה מכונאי שאתה מכיר) שאפילו לא יקחו ממך כסף על זה...ואם כבר יקחו, אז לא יותר מכמה עשרות שקלים - שווה בהחלט
איציק

Yonic106

New member
וואו..

תודה על ההסבר. הבורג היחידי שמכוסה בגומי שאני יכול לחשוב עליו שם הוא הבורג של ההוצאת אוויר, אבל אני אבדוק שוב. שוב תודה.

itzik93

New member
אתה מתבלבל...

מה שאני התכוונתי לא נמצא על הגלגל עצמו כי עם על מכלול הברקס עצמו, בחלק הפנימי שלו - שאותו שניתן לראות רק אם נכנסים מתחת לרכב ומסתכלים לכיוון הגלגל (בזהירות
). בתמונה המצורפת ניתן לראות את הרעיון בכלליות - התמונה היא תמונה של הגלגל הקידמי ולא האחורי , בצידו הפנימי (מצטער, אבל טרם הספקתי לצלם תמונה מהגלגל האחורי). בגלגל הקידמי אין כיוון בלמים בעזרת בורג כי הכיוון נעשה אוטומטית ע"י הקאליפר (סוג שונה של בלמים מזה שמותקנים אחורה - ברכבים אלו) - בתמונה ניתן לראות את המכלולים והחיבורים שקיימים בתושבת הגלגל והחיבורים לשילדה, למנוע (ציריה) למתלה ולהגה. מקווה שעזרתי איציק

Yonic106

New member
אני מצטער אם חשבת שאני

מדבר על הוונטיל. התכוונתי לבורג שדרכו מוציאים אוויר מהמערכת ברקס, שהוא נמצא בחלק הפנימי של הגלגל (על הקליפר או התוף)

Yonic106

New member
רצועה חורקת

אתה חושב שהרצועה חורקת?, איך היא יכולה לחרוק, זה לא רק גומי? למה זה חורק רק כשהמנוע קר?

שי ©

New member
כדאי שתקח את האוטו למוסך...

אם תקרע רתועת הטיימינד את עלול לעמוד בפני הוצאה אדירה. יש מכוניות בהן קריעה של רצועות האביזרים גורמת להעפתה לאזור רצועת הטיימינג ולמפגש קרובים בין שסתום לבוכנה... שי

שי ©

New member
ועדיין...

זה יכול להיות מיסב טיימינג, אם כי לא סביר שהוא יעשה רעש רק בחלק מהזמן, או יותר הגיוני, רצועת המזגן/ה"כ/אלטנטור (מחק את המיותר). בדוק עם מוסך... שי

Yonic106

New member
סוף טוב הכל טוב

נפתרה לי הבעיה עם הרצועה החורקת.. מסתבר שיש באוטו דיפו דפריי ל- "רצועה חורקת". תודה לכולם פה על העזרה.

למעלה