בעיות ברגל

supercalifragi

New member
בעיות ברגל

שלום אני בן 23 אחרי שירות צבאי שהייתי פעיל בו מבחינה גופנית רבות כולל ריצות ומסעות תחת סרגל מאמצים אני הולך לחדר כושר 3 פעמים בשבוע ו3 פעמים בימים שאני לא הולך לחדר כושר אני רץ הבעיה מתחילה אחרי כ 25-30 דקות ריצת משך איטית כאשר אני מרגיש נמלולים בכף הרגל השמאלית שלי בלבד אם אני ממשיך לרוץ זה נעשה גם כאילו זה נרדם אין לי כאבים בשאר הרגל או ברגל השניה מה יכולה להיות הבעיה וכיצד ניתן לטפל בזה?

rafagav

New member
לפני חו"ד הדוקטור. מעט הגיון:

אם אתה חש כך כשאתה מתעמל, מסקנה חד משמעית: ההתעמלות אינה מתאימה לך בשלב זה. עליך לטפל בבעיה ורק אז (אולי) תחזור להתעמל... התעמלות וחד"כ אינם חובה. אין חוק בריאותי המחייבם!! נכון - יש אופנה לפיה חשוב חד"כ וחשוב להגדיל עומסים אבל - זו אופנה אווילית, הדומה לנושא הסמים. וכמו הסמים - ראבים ניזוקים ממנה!! האימון מעודד הפרשת אנדורפינים בגוף, המקנים תחושת שלווה ורוגע. אבל - אפשר נהדר להסתדר בלעדיהם!!

supercalifragi

New member
כושר גופני

אולי אני לא מבין הרבה בכל נושא האורטופדיה ויכול מאוד להיות שאתה צודק. אבל לא ידוע לי שפעילות גופנית לא טובה לגוף ולא זכור לי שכושר גופני זה דבר לא בריא ואחרי לא מעט סדנאות בוינגייט איך יכול להיות שאתה טוען שכושר גופני זה לא חיוני.... אני חייב לחלוק עליך בנושא אולי נכון בשלב זה עבורי צריך לקבל טיפול אבל מכאן להסיק שכושר גופני לא הכרחי??????? זה לא עניין אופנתי זה עניין בריאותי גרידא

rafagav

New member
חשוב לשמור על איזון!!

איזון כולל פעיולת מאוזנת.. חשוב (מאוד, אפילו חיוני) לבצע פעילות גופנית. אני חולק לגבי חד"כ, כי - האופנה שם היא להגביר עוד ועוד את העומס וזה מפר בצורה חמורה את האיזון ומוביל פעמים רבות, אם לא - בד"כ לפגיעה בבריאות!!

rafagav

New member
חשוב לשמור על איזון!!

איזון כולל פעיולת מאוזנת.. חשוב (מאוד, אפילו חיוני) לבצע פעילות גופנית. אני חולק לגבי חד"כ, כי - האופנה שם היא להגביר עוד ועוד את העומס וזה מפר בצורה חמורה את האיזון ומוביל פעמים רבות, אם לא - בד"כ לפגיעה בבריאות!!

rafagav

New member
חשוב לשמור על איזון!!

נימלול

קשור לרוב לבעיות של עצבים, יכול להיות לדוגמא לחץ על עצב בעמוד השדרה או בכל מקום אחר. בדיקת EMG יכולה להראות את מקור הבעיה.

חן M

New member
תבצע את הבדיקות הנדרשות

ובינתיים,אל תעלה את סרגל המאמצים באימונים שלך(ואף תשקול להוריד את המינון). ברגע שתקבל תוצאות ואבחונים אז ניהיה חכמים יותר ולא נעסוק בהשערות. מעבר לכך,פעילות גופנית מומלצת לאנשים בריאים אך נהוג כיום לשלוח אנשים עם מגבלות שונות לאימון גופני מותאם(בפיקוח אנשי מקצוע המוסמכים לכך) כדוגמת: נכים,חולי לב,אנשים שצריכים שיקום לאחר פציעות שונות,פציעות ספורט וכו'... הדגש בפעילות הגופנית הוא להתאימה ליכולת האישית ולמגבלות של המתאמן,אדם שיש לו מגבלה מסויימת יתאמן בפיקוח עם הגורמים המתאימים והמוסמכים לכך. לפעילות גופנית מותאמת יש יתרונות רבים,אך תמיד אנו צריכים להיות קשובים לסימנים השונים שגופנו משדר.

למעלה