בעיות בקיבה ועוד..

בעיות בקיבה ועוד..

שלום בת 34 בריאה בדרך כלל. לפני כשנה פעם ראשונה שחוויתי צרבת מטורפת בבדיקנ נמצא חיידק ההליקובקטר, טופלתי בטיפםול המשלוש. כעבור 7 חודשים שוב צרבת חזקה..חוזרים על הבידקה ושוב מתגלה הליקובקטר. (הטעות היתה שרופא המשפחה שלי לא שלח אותי לבדיקה בסיום הטיפול לבדוק האם הוכחד לגמרי).
הפעם החלטתי לטפל דרך הרפואה הטבעית והתחלתי טיפול בצמחי מרפא וטיפות הומופטיות כולל חיזוק המערכת ע"י דיקור סיני.
הכל היה בסדר פחות או יותר שינתי תזונה לגמרי, הפסקתי לעשן, כל מה שצריך.
יחד עם זאת פניתי לייעוץ גאסטרו שמיד החליט על גסטרוקופיה...נלחצתי מהבדיקה ולא הגעתי. מהרגע שתאריך הבידקה עבר אני סובלת מצרבות כאבים חזקים בקיבה..(כאילו פסיכולוגי...) היום אחרי הרבה התלבטויות עם עצמי תאמתי שוב תור לבדיקה...הבעיה רק שזה לעוד שבועיים (זה הכח קרוב) בנתיים כבר יומיים שאני סובלת מכאבים בקיבה, צרבות לחץ באזור...
הפסקתי את הטיפול הטבעי כרגע.
אני מאוד מבולבלת...מפחדדת....חוששת
אניע רוצה לציין שאני בן אדם חדרתי מאוד מאוד והיפוכנדר וכל המצב מכניס אותי לסרטים, לסטרס,ולתסריטים קשים מאוד.

תודה.

תשובה

אחת השגיאות הנפוצות היא לבצע בדיקה של הליקובקטר כאשר יש תלונה של צרבת. אין כל קשר בין החיידק לבין צרבת. רוב האנשים שנושאים את החיידק לא סובלים מכלום ולמעשה לא צריך לבדוק אותם או לטפל בהם. כעת, לאחר שבדקו ומצאו את החיידק מחוייבים בטיפול נגדו.
הבדיקה של גסטרוסקופיה היא אחת הבדיקות הקלות והפשוטות שיש. מבוצעת תחת טישטוש ויותר מ-95% של המטופלים שעוברים בדיקה זו לא מרגישים כלום וגם לא זוכרים כלום מהבדיקה. ולכן החשש מפני הבדיקה לא מוצדק.

צרבת

דר תודה על תשובתך.
קבעתי תור לבדיקה לצערי רק עוד שבועיים. אז ממה יכולה לנבוע צרבת? עם זה לא קשור להילוקובקטר....
עכשיו מפלס החרדה שלי עולה יכולה כי דרך גוגל יש לי כל הרבה דברים מפחידים..ו אני מאתמול באי שקט נפשי

שאלה נוספת ברשותך דר

טוב אז מאתמול אני בטלפונים לרופאים פרטים להקדים את הבדיקה ואין כלום עד תחילת שבוע הב.
יש לי לחץ באיזור הקיבה הרגשה כאילו משהו "נמתח" שם אני כרגע מטופלת באומרדקס 40 מג פעמים ביום וזה עוזר לצרבות אבל ממה נובע הלחץ הזה...
אני מתעסקת רק בזה חושבת רק על זה ועל הגרוע מכל....
ממה יכול לנבוע צרבות ?
אני חייבת איזה זריקת עידוד קטן לפני שאני יתחיל ל להשתגע כ. תודה רבה

אז עשיתי גסטרוקופיה..

דר שלום.
עשיתי גסטרוקופיה לפני יומיים. כן כן הצלחתי להקדים את התור. השד כלל לא היה נורא לא הרגשתי כלום.
נמצא דלקת בקיבה באזור הארטיום וחיידק ההליקובקטר.
כמות התרופות שניתנה לי עצומה 2 סוגי אנטיביוטיקות מוקסיפן 500 2 כדורים 3 פעמים ביום ונקסיום 40 מג פעמים ביום ועוד סוג אחד של אנטיביוטיקה 250 מל 2 כדורים 3 פעמים ביום. זה לא המוןןןן תרופות?
האם זה הטיפול הנכון ?

למעלה