בעיות בקבוק

רותי&ע

New member
בעיות בקבוק

שתי שאלות בנושא הבקבוק - הילד שלי בן שנתיים וחודש. הוא שותה בקבוק חלב בבוקר ובערב. בזמן האחרון הוא מבקש במשך היום ויותר מפעם אחת. זה הפך מעין תחליף מוצץ. לזרום איתו ? להגביל אותו ? (הוא אוכל טוב כך שזה לא תחליף לאוכל). ושאלה שניה - מתי גומלים מבקבוק ? קראתי בספרים וגם יועצת חינוכית יעצה לי שצריך להתחיל לפני גיל שנתיים. אז האם הגיע הזמן ? וטיפים לגמילה, איך עושים את זה ?

נראה לי שזה אופייני לגיל.

גם אצלנו זה ככה. מים שחר שותה מבקבוק ספורט ונראה לי שהחלב בבקבוק זה סןג של התפנקות. על מנת לא לצבור עודפי קלוריות אני נותנת לה חלב מאד מדולל. בגן אצלנו לא נותנים בכלל חלב, כך שנראה לי שהחזרה לסדר יום תחזיר אותם לשגרה גם בתחום הזה. לגבי גמילה מכל סוג שהוא, נראה לי שעדיף לחכות עד ההסתגלות לגן אחרי החופשה.

nonana

New member
בקבוק לא קל

אל לך להתרגש הילדה הגדולה שלי בת 5 ועדיין בבוקר שותה את השוקו שלה בבקבוק. נכון שאצלי הגמילה לא נעשתה עקב לידת התאומים אבל אני תמיד אומרת בנוגע למוצץ ובקבוק- צריך לזרום עם הילד אם הוא מבקש זה סימן שהוא זקוק לזה. הגדולה הפסיקה עם המוצץ ביוזמתה כך שאני יודעת שיהיה גם לזה את הזמן. והוא יבוא למה הצרורך שלך בגמילה מיידית?

נעה גל

New member
גם אני לא חושבת שצריך לגמול מבקבוק

זה מסוג הדברים שנגמרים לבד. אבל בזמנו (לפני שהייתי כ"כ חכמה
) נסענו לשבועיים ו"שכחתי" את הבקבוקים של אורן בבית (שהיתה אז בת שלוש וקצת) וכך אורן נגמלה. אבל, אני חייבת להגיד שהיא כבר היתה על סף לגמור עם ההרגל הזה לבד. היא שתתה שוקו רק בבוקר מהבקבוק וגם זה לא בכל יום. בקיצור, אם זה לא ממש מוציא לך את המיץ, אין סיבה לגמול אותו.

anat30g

New member
בקבוק בלי פקק...

אז ככה - אצלינו יש כלל שהגדולים שותים שוקו בשקית בבוקר ובערב והקטנים חלב בבקבוק באותן שעות... אם מישהו רוצה לשתות חלב או שוקו שלא בשעות שקבענו - אז יש אפשרות לשתות מיץ תפוחים או מים - לקטנים בבקבוק ולגדולים אני שמה בבקבוק של מים מינרלים... כי אף פעם אין להם זמן לשתות במטבח ואני לא רוצה שישאירו כוסות מפוזרות בבית. גם אני חושבת שאצל ילדי הבקבוק הפך לתחליף מוצץ... בעיקר כי לא היה להם מוצץ. לפעמים שהם עייפים או כועסים הם מבקשים לשתות. בקיצור - עצתי לך - רוצה לשתות בבקבוק - בבקשה - מים (או מיץ אם זה מקובל עליך). ענת

anat30g

New member
שיטות גמילה

לשאלתך השניה - שיטות גמילה 1. פעם אחת וגמרנו- מעלימים את הבקבוק לחלוטין, ולא נשברים גם אם הילד בוכה ומתקשה להירדם בלילה. הערות: צפויים מספר לילות קשים. 2. גמילה בשלבים- בהתחלה גומלים משתיה מבקבוק ביום, נותנים במקום לשתות בכוס או בבקבוק של מים מינרלים, אחר כך לגמול מהבקבוק של הלילה. הערות: צריך הרבה סבלנות, כי זאת גמילה ארוכה. 3. להעביר את הבקבוק הלאה- לתת את הבקבוק לאח צעיר, לשכן תינוק, לבובה או לדובי. מדובר יותר באקט סמלי מאשר העברה של ממש... רצוי לעשותמזה טקס של ממש. הערות: לאחר העברה, רצוי להעלים את הבקבוק לחלוטין, שלא יהיה בהישג ידיו של הפעוט, כדי שהוא לא יתפתה להכניס אותו בחזרה אל הפה. 4. לקבוע גבולות- ששותים מבקבוק רק בבית, רק בבוקר רק בערב, שלא רואים טלוויזיה עם בקבוק, שלא יוצאים איתו מהבית וכו´. הערות: ההורה עצמו חייב לעמוד בגבולות שקבע ולא להכנס לבכי. 5. גמילה משותפת- לחפש שותף לגמילה. ילד נוסף בגן שיעבור את התהליך יחד עם הפעוט ויהווה גורם מדרבן. הערות: שעות השבירה של הפעוט וההורים, אלה הם שעות הערב, ואז השותף לגמילה בביתו שלו. 6. גמילה חברתית- כאשר החברה משמשת כאמצעי תמיכה וכגורם מדרבן. גמילה כזאת מקובלת המעונות יום. הערות: לא תמיד הפעוט האישי שלכם בשל לגמילה בזמן שהגננת המעון מחליטה שהגיע הזמן לגמול את כולם. 7. גמילת יום הולדת- הדגשת אלמנט הבגרות של הפעוט, תוך מתן חיזוקים חיוביים. הערות: לא צריך לחגוג יום הולדת בשביל השיטה הזאת, אפשר למצוא תאריכים אחרים משמעותיים ולהצמיד אותם לגמילה. בהצלחה - ענת

רותי&ע

New member
תודה על התגובות

נראה לי שאמשיך בשיטה שאצלי עובדת תמיד - ללכת עם האינטואיציה. והאינטואיציה אומרת לי שעוד לא הגיע הזמן ושזה יבוא ממנו, כמו חיתול. מה לעשות שלפעמים נלחצים בגלל מה שקוראים/שומעים.

ציפי ג

New member
רק לא חלב

בקבוק? אני לא חושבת שחיוני בגיל הזה, אבל אם כבר בקבוק אז רק עם מים. חברה שלי נתנה לילד שלה לשתות חלב כרצונו. מהר מאוד החלב היווה עיקר תזונתו - חלב די משביע. יום אחד בכלל בשביל סיבות אחרות, עשו לו בדיקת דם, והיה לו המוגלובין מתחת ל7. רצו לאשפז את הילד ולהתחיל לתת לו מנות דם. היות והאב הוא מתחום הרפואה, וכך גם הסב, "ויתרו" להורים, ובלבד שהילדיפסיק לשתות חלב, ויתחיל לאכול כבד. יום יום עשו שם על האש, והאב ישב והלעיט את בנו בכבד (מעבר לתרופות כמובן) כדי להעלות לו את ההמוגלובין. הם הצליחו. אבל התזונאית אמרה להם, שכאשר נותנים הרבה חלב, הילדים מפתחים אנמיה, ומספיקים לאכול. גם מים לא כדאי לתת בכמויות אינסופיות כי זה מטיל מעמסה על הכליות, וצריך להתאים את כמות המים למשקל וגיל הילד. אז להזהר עם בקבוק כמוצץ.

הבקבוק ../images/Emo13.gif

לרותי הבנות צודקות לכי על האינטואציה. בהצלחה חנה

למעלה