בעיות בעיות בעיות!!!

Dudu1982

New member
בעיות בעיות בעיות!!!

שלום לכולם. אני בן בכור (23) למשפחה חד הורית מבאר שבע. יש לי אחות (20) ואח (16). איבדנו את אבינו לפני כ- 10 שנים שהלך לעולמו בפיתאומיות.... מאז... רק בלאגן.... אתם מבינים ... אבא שלי היה המחנך בבית, בעל היד הנוקשה יותר, ואמא הייתה תמיד המלטפת והרחמנית שבינהם. דבר שיצר איזון מסויים בחינוך הילדים בבית ובמיוחד בחינוך שלי כי אני הספקתי לספוג הכי הרבה ולהפוך לאדם עם ערכים כפי שרצו שיהיו לי... אבל אחותי ואחי... אלוהים ישמור... אמא מאז רק מפנקת, לא מענישה ולא כלום. ומעדיפה שאני לא אתערב בנושא החינוך והאמת שאני מצדיק אותה... אבל אני אומר לכם בכנות שהם "משתינים עליה בקשת"... אני לא יודע מה לעשות כל פיפס שלהם נתפס כקדוש ואמא ישר נענית... הם מנצלים אותה ומשחקים לה כל הזמן על המצפון. היא כאילו במצב של הכחשה... היא מודעת למצב אך ממשיכה בשלה...והם ... ממשיכים לחגוג... הם יודעים שאני הגורם היחיד שמסוגל לפוצץ להם את המסיבה אז הם מתנכלים לי ועוקצים בכל הזדמנות. אני מתעלם ... יש לי מספיק דברים משלי לעשות מאשר לבזבז את הזמן שלי בלהיפגע מהם .. אבל בכל זאת זה מכאיב איפשהו... כרגע אני לא מדבר עם שניהם... נוצר מצב בבית של תהו ובוהו.. אי אפשר לחיות פה... הכל נעשה בעצבים. אני לא יודע מה לעשות... הפתרון הקל בשבילי הוא פשוט לקום וללכת... לעוף מהבית ולהתחיל חיים משלי (למרות שזה קשה מבחינה כלכלית, אני סטודנט). אבל זה נראה לי לא רציני כי הדברים פה לא יפתרו מעצמם... אני לא יודע אם יש פתרונות למצב כ"כ מורכב שיש בו כל כך הרבה גורמים ושתאמינו לי אפשר לכתוב ספר על מיקרים ספציפיים בחיי היום יום שלנו במשפחה.. בכל מקרה היה לי טוב למצוא את הפורום הזה ולהוציא את זה החוצה ויהיה לי עוד יותר טוב לשמוע את התגובות שלכם לעניין. תודה על ההקשבה, דודו.

m i c h a l i

New member
ברוך הבא דודו ../images/Emo140.gif

אני חושבת שאם אמא שלך לא מבקשת את עזרתך אל לך להתערב בחינוך של האחים שלך. אם אחיך לא פוגעים בה באופן שיטתי אני לא רואה סיבה שתתערב. מה שאתה כן יכול לעשות זה לפנות אליהם ולא בשעת מריבה אלא כשאתם נינוחים, אפילו להזמין אותם לכוס קפה מחוץ לבית ולהסביר להם את מה שעל ליבך. בסך הכל הם ילדים בוגרים ולא קטנים ואני בטוחה שאם תסביר להם את ההרגשה שלך בדרכי נועם, בלי כעס והאשמות הם יפנימו חלק מהדברים. אל תאמר להם שאתה שוקל לעזוב אם הם לא ישנו את התנהגותם כי אנשים לא מגיבים טוב ל"איומים" שכאלה... הסבר להם כמה קשה לך ואולי תופתע לטובה מהתגובות שלהם. נסה לבקש מהם לעשות שינוי בצעדים קטנים כי הרי אי אפשר לשנות אדם ביום אחד. זכור שזה ייקח זמן ועשה את זה באהבה.

zut

New member
אני מסכימה עם מיכלי

ותשתדל לזכור שלהפסיק לדבר זה פתרון אחרון. הוא גם נותן דוגמא לא ככ טובה לאחיך, וגם תקשורת יכולה לפתור בעיות, חוסר תקשורת לא יוביל לשום מקום.

Anat44

New member
הי דודו

אני חושבת שעליך לעזוב את הבית של אימך ולחיות את חייך בנפרד, עד כמה שניתן. קשה בגיל של אחיך ואחותך לשנות הרגלים שהוקנו להם שנים רבות. התרחק מהבית, כך לא תראה את מה שמשגע אותך. יתכן גם שאם תתרחק אחיך ואחותך יראו בך כתובת לאוזן קשבת, וכך תוכל לפתוח בפניהם דרך אחרת של הדברות איתך כאחד שהוא קרוב, אך לא נמצא בבית יום יום ורואה כל מה שמתרחש.

למעלה