בעיות בעיות בעיות

מנגה22

New member
בעיות בעיות בעיות

אז ככה, אני גרה בתל אביב , בדירה יש 3 חדרים ואנחנו 3 שותפים. לפי החוזה במידה ומישהו מעוניין לצאת הוא צריך להביא שותף אחר ששני השותפים (אני והשותפה) נאשר. אני הייתי מעוניינת שחבר שלי יכנס וכמובן ששאלנו את השותפה והיא הסכימה. אחרי ההסכמה השותף שחבר שלי היה אמור להחליף מצא דירה, החבר שלי השכיר את החדר הקודם שלו למישהוא אחר והכל הלך לפי התוכנית. יום לפני היה סיכסוך קטן ופתאום השותפה חזרה בה והחליטה שהיא לא מוכנה שהחבר יכנס. נוצר מצב שלחבר שלי אין דירה לגור בה ולשותף יש 2 דירות כי הכל כבר היה מסודר. בעל הדירה אמר שמאחר והשותפה לא באה ונתנה לו את האישור אז הוא לא יכול להסכים שהחבר יכנס ככה שגם השותף היוצא לא יכול לצאת. השאלה שלי היא האם עצם זה שהיא אישרה לנו להביא את השותף אבל לא אמרה כלום לבעל הדירה נותן לה את האפשרות להיתחרט ולהשאיר את כולם במצבם הנוכחי. האם עצם זה שהיא אישרה בהתחלה שהוא יכנס (לפי החוזה השותף אמור להיות מוסכם עלינו כמו שאמרתי והייתה הסכמה עד יום לפני) ואחרי זה היתחרטה הוא מצב מקובל או שזה שהיא נתנה את ההסכמה והכל כבר סוכם נותן לנו לגיטימציה להגיד שהיה הסכם בעל פה. אשמח לתשובה -שני-

לטעמי

ההסכמה אמורה להיחשב כמושלמת עם ההודעה למשכיר אבל תתכנה דיעות אחרות. חושבת שלשאלה שלך אין כנראה תשובה חד משמעית.

מנגה22

New member
ואם..

ומה עם בחוזה אין סעיף שאומר שבעל הדירה אמור לקבל הסכמה? כי עובדה שעד שלא התעוררו בעיות הוא היה רואה אותה כל בוקר והיא לא אמרה כלום. יש סעיף שאומר שהשותף אמור להיות מקובל על כל יושבי הבית.

מנגה22

New member
כן אבל

כן הוא היה אמור לחתום אבל הוא תפס את בעל הדירה בדיוק ביציאה מהעבודה ככה שבעל הדירה אמר לו שבינתיים יביא את הצ'קים ומחר על הבוקר יחתום כי הוא ממהר. אה הצ'קים כבר הועברו לידי בעל הדירה ובבוקר פשוט השותפה השקימה קום והיתחרטה בפני בעל הדירה (שעה אחרי זה החבר היה אמור לחתום לפי מה שהוא קבע עם בעל הדירה)

מנגה22

New member
ועכשיו לשאלה הקריטית

בינתיים מה שקורה זה שהחבר עבר אלי לחדר כי מה שלא יהיה הוא לא יגור ברחוב הרי. אבל תוך חודש גם אני אצטרך לעזוב את הדירה כדי להשלים את התהליך שאני אגור עם הבן הזוג וכדי שהשותף יוכל לצאת ובמקומינו יכנסו 2 בנות אחרות. השאלה שמתעוררת פה היא את מי אני תובעת? את בעל הדירה או את השותפה או את שניהם? האם אני יכולה לתבוע מהם את השכירות שאני הולכת לשלם בדירה החדשה בגלל שכל המצב השאיר אותי בברירה יחידה של להשכיר דירה חדשה? והאם החבר יכול לתבוע אותם על הפרת חוזה שבעל פה?

למעלה