בעיות בעודה מול GMAIL בפיתוח ב PHP

rafi533

New member
בעיות בעודה מול GMAIL בפיתוח ב PHP

שלום כולם.
אני מפתח מזה מספר שנים בPHP, אך תמיד עבדתי במערכות סגורות, פנימיות שלא עובדות עם העולם שבחוץ. כיום, מתוך נסיון לעבוד עם דוא"ל וכד', נתקלתי בבעיה מאוד קשה עם עבודה מול המייל של גוגל (GMAIL):
א. הודעות שמערכת האתר שאני בניתי שולחת נכנסות ב GMAIL ישר לדואר זבל (ספאם).
ב. קישור לאימות דוא"ל שאני מצרף להודעה חסום וGMAIL לא מאפשר למשתמש ללחוץ עליו.

האם מישהו מכיר כיצד לפתור את הבעיות האלו?

אזכיר שהמערכת לא נועדה לשליחת מסרים או דוא"ל באופן שוטף, אלא מבצעת רישום פשוט בלבד ואימות דוא"ל.

אודה לסיוע,
רפי

bnayal

New member
דרך איזה שרת SMTP אתה שולח?

של השרת או משהו חיצוני? הגדרת SPF?

rafi533

New member
תוכל קצת להרחיב לגבי SPF?

אני שולח דרך שרתים של dreamhost אם אתה מכיר. אני עובד איתם כבר שנים.

rafi533

New member
SPF - להגדיר בשרת? או בחברה שמספקת הדומיין?

אני לא מבין... איפה אני אמור להכניס את הגדרות ה SPF? אותה רשומת TXT?

בשרת האחסון או בחברה שמסקפת לי את הדומיין?

ההגיון אומר שאיפה שהדומיין נמצא? אחרת כל אחד יוכל לחכות את זה, לא?!

SPF מגדירים בשרת DNS

ז"א איפה ששרתי הNS של הדומיין שלך.
אם השארת את שרתי הNS אצל הרשם ורק יצרת A RECORD לHOSTING שלך אז זה אצל הרשם, ואם הגדרת את הNS לחברת אירוח, כנראה יהיה להם ממשק ניהול DNS שתוכל לערוך את זה שם.

בגדול אם אתה לא מציין שדה FROM, לא אמור להיות צורך בSPF.

rafi533

New member
גבירותי ורבותיי....מ-ה-פ-ך-! הצלחתי! זה עובד!

הגדרתי את רשומות ה SPF כמו שמוסבר בקישור של ה WIKI לעיל, נזכרתי שלשרת שלי יש גם IP קבוע אז הכנסתי גם אותו לרשימה, ו POOF הכל עובד. GMAIL לא מסננת אותי יותר.

rafi533

New member
אגב, תודה לכל המסייעים..במיוחד bnayal..

המילה SPF עשתה את המהפך! תודה.

bnayal

New member
שמח לשמוע שעובד. וקצת הסבר על SPF

כדי שיהיה ברור לך או לכל מישהו אחר שיגיע לפורום בעתיד, למרות שזה לא קשור באופן ישיר לנושא הפורום.
SPF Record זאת רשומת DNS מסוג TXT שמכילה מידע שמטרתו להכריז לאיזה שרתי דואר מותר לשלוח מייל עם שם הדומיין הזה.
למה צריך את זה? מכיוון שכל אחד יכול טכנית לרשום ב From כל שם וכתובת שהוא רוצה, ספקי הדוא"ל צריכים דרך לדעת שלשרת ששלח את ההודעה אכן מותר לשלוח הודעה בשם הכתובת שהוא שלח ולכן הם עושים בדיקה מול ההגדרות DNS של הדומיין ומחפשים רשומת SPF. אם הSPF לא תואם את הIP ששלח את המייל הם לרוב מסמנים את ההודעה כספאם ולפעמים גם יבצעו Soft Bounce למייל שנשלח.

אם זה מעניין מישהו יש כאן הסבר של גוגל על איך צריכים להתנהל מולם בשליחת מיילים מרובה:
https://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=81126

אגב, כמובן ששליחת מיילים לא תמיד כזאת פשוטה ולפעמים גם כשעונים על כל הבקשות של גוגל הם מסמנים את ההודעות שלך כספאם וגם לי זה יכולים להיות הרבה גורמים (למשל מישהו "שרף" את הIP לפניך והכניס אותו לblacklist שלהם, למשל תלונות של אנשים ולגוגל אין feedback loop כמו לשאר הספקים הגדולים).

שיהיה בהצלחה ושבת שלום,
בניה

תוספת

GMAIL הוסיפו הסבר למה ההודעה הגיעה לספאם
כנס להודעה בתקיית הספאם ,מתחת לשורת השולח יהיה הסבר כמו:
"Why is this message in Spam? It's similar to messages that were detected by our spam filters."

למעלה