בעיות בעבודה...

OC500

New member
בעיות בעבודה...

שלום, אז ככה אני עובד במקום עבודה יחסית גדול ובעל שם במשק מזה כשנה, לאחרונה המצב שלי במקום העבודה לא משהו בכלל וזאת עקב התחברות שלי עם גורמים אשר מזוהים כנגד ההנהלה (וזה המקום לציין שההתחברות שלי עם אותם גורמים אסורים הייתה על רקע מקצועי נטו) לקחו אותי למספר שיחות הבהרה על כל שאסור לי לדבר איתם לא להתקרב אליהם ולא לשתף עימם פעולה. לאחר כשבוע הייתה לי איזו בעיית משמעת קלה שדיי ניפחו אותה והוציאו אותה מפרופורציות ומאז הכל השתנה אף אחד מהמנהלים הישירים שלי לא סומך עלי משפילים אותי בפומבי ואפשר להגיד שדיי מתעלמים ממני ולאחרונה התחילה גם להופיע ביקורת לא מוצדקת על איכות העבודה שלי. נסיתי לדבר מספר פעמים עם המנהלים שלי ולא ממש הצלחתי לשכנע אותם בצדקתי, הכתם של העובד הרע הסורר והלא אמין נדבק עלי ועל לא עוול בכפי, לא עשיתי שום דבר שהוא לא חוקי ולא עשיתי שום דבר שהוא לא בסדר למעט, אולי, ניהול שיחות בעניינים מקצועיים עם מספר אנשים שנחשבים למתנגדי ההנהלה. כאן המקום לציין שזה מקום עבודה שנחשב למקום עבודה מכובד יחסית והעבודה שלי עצמה נורא מעניינת אבל איפה עובר הגבול, אני צריך לספוג את העלבונות ולהישאר או שמא עלי לעזוב ומהר??? מיותר לציין שהמצב במשק היום הוא לא משהו בכלל ודיי יהיה קשה למצוא את עצמי מחדש, אבל האם זה גם צריך להיות שיקול בעניין???

ronconsult

New member
יעוץ בנושא מסמנכ"ל

השאלה לטעמי אינה היכן עובר הגבול, אלא מהו האינטרס שלך? כתפישת עולם בסיסית - אני תמיד קובע עם עצמי מהו הצורך ה"סטרטגי", וביחס אליו קובע טאקטיקות לפעולה ברמה השוטפת. גם פה, אני חושב שנכון שתשאל את עצמך, מה בטווח הארוך ישרת יותר טוב את האינטרסים שלך? האם התנצחות עם ההנהלה או שמא ויתור שקט? . באופן כללי - לפתרון קונפליקטים קיימות חמש אפשריות: עימות, ויתור, פשרה, עקיפה ושילוב. מהו עימות ומהו ויתור - אינני צריך להסביר - פשוט מאוד - או דרכי או דרכם נקודה. בשתי מהאפשרויות הללו - אחד מהצדדים מוכרע ומנוצח. פשרה - היא מציאת נקודת האמצע, מעין איזון עדין בו שני הצדדים יכולים "לחיות" עימו, אך אף אחד - לא באמת מרוצה. עקיפה - זוהי דרך של אי-התמודדות, המאפשרת את המשך החיים ללא צורך להגיע ל"שדה הקרב". החיסרון של הגישה הזו - הקונפליקט עלול לצוץ גם בהמשך, ואז - לא תהיה אפשרות להימלט מהתמודדות. שילוב - זוהי הדרך הטובה ביותר. במרכזה - נסיון למצוא מהו האינטרס החיוני של כל צד, שימוש בתקשורת והחלפת דיעות פתוחה כדי לאפשר הבהרת עמדות, ונסיון להגיע לפתרון משותף. איןם פתרון "בית ספר" לכל מצב, אולם לטעמי - אם תעשה שימוש באחת הטכניקות הללו, לאחר שתבהיר לעצמך היטב מהו האינטרס העליון שלך - קרוב לוודאי שהדרך בה תבחר היא הטובה ביותר או לפחות הגרועה פחות. למעוניינים לקבל ייעוץ נרחב יותר ובהתנדבות - מוזמנים לפנות אלי במייל [email protected] ולעיין באתר שלי http://blog.tapuz.co.il/ronconsult. בהצלחה! רון

ariegur

New member
האם במקום העבודה שלך יש הסכמים

קיבוציים? האם יש ועד? אם לא - מדוע כל "המשחקים" של ההנהלה לשייך אותך לקבוצה מסויימת או לנסות להעליל עליך - בהנחה שהם יכולים פשוט לפטר אותך? אריה

למעלה