בעיות בסיום קשר

יואב247

New member
בעיות בסיום קשר

היי לכולם, וחג שמח לכולכם. הבעיה שלי היא כזו - הייתי בקשר עם בחורה למשך חודשיים והחלטתי לסיים אותו. אני מחפש קשר רציני בלבד להקמת משפחה, ואני פשוט לא רואה את זה קורה איתה. הבעיה התחילה כשאמרתי לה שאני רוצה לסיים את הקשר - היא התחילה להתקשר אלי פעמים רבות ביום, לבכות ולאיים בהתאבדות. משאירה לי הודעות מפחידות בתיבה הקולית. הבחורה דיי אומללה (חיים קשים) ובמידה מסויימת כנראה ראתה בי מעיין מושיע שאמור להציל אתה מחייה הנוכחיים. במידה רבה היא מסרבת להכיר בכך שהקשר נגמר וטוענת שאני ביקורתי ושלילי, רואה רק את החסרונות שלה ולא את היתרונות ולכן אני רוצה לסיים וכו'.. השאלה שלי - איך מסיימים את הקשר באופן סופי וגורמים לה להבין שאני רוצה לעבור הלאה? הרי אי אפשר להכריח אותי להישאר בקשר שאני לא מעוניין בו. ומצד שני, אני רוצה שהיא לא תתרסק או תזיק לעצמה ותמשיך הלאה. אשמח לקבל עצה מבעלי נסיון כמוכם ד.א. אני בן 37 והיא בת 32 יואבי

אייבורי

New member
אין ברירה

אתה חייב להתחתן איתה ולהביא איתה ילדים לעולם אחרת היא תתאבד וזה על מצפונך. חמוד, אתה בן 37, זה קשר של חודשיים בקושי אין לך מה לחפש שם. היא ללא ספק צריכה טיפול פסיכולוגי מסודר ואתה לא אחראי למצבה.

ליואב

מה שהייתי עושה זה יוצרת קשר עם אדם קרוב אליה חברה...אמא אחות במידה ובחודשיים האלו הכרת אחת מהן מדווחת על איומיה בהתאבדות ומבקשת מהן לתמוך בה ולהקל עליה וכך מסירה מעל עצמי את הרגשת האחריות שאתה מרגיש וממשיכה הלאה ללא רגשות אשמה

אייבורי

New member
למה

הוא צריך לקחת אחריות על מישהי שיצא איתה חודשים בקושי? מה גם שזה מריח כמו מניפולציה נשמע כמו מניפולציה וסביר להניח שזה ברווז.

אייבורי

New member
יש חצי מיליארד רעבים בהודו

את מוזמנת לקחת עליהם אחריות. אני חושב שיטב לה ולו אם אחרי חודשים הוא ינתק מגע אבל יש נשים שאוהבות להיות מדמוזאל אין דיסטרס ולמזלן יש גברים שמרגישים צורך אבירי לא ברור להציל אותן.

seeyou

New member
בקושי אתה אחראי על עצמך אז בטח שלא תוכל

לקחת איראיות על מה שיקרה לה. ברור ,לפי הנתונים שרשמת,שהבחורה במצוקה. בגיל 37 היו לך הרבה הזדמנויות להבין מה אתה מחפש. למה נתת לה תקוה? אולי באמת אתה סוג של גבר אשר מחפש את הצדדים השלילים של הבחורה על מנת לא להתחייב? אולי באמת אתה ביקורתי באופן כללי. כול עוד אתה דואג לה,סימן שבכול זאת יש לך רגשות ואולי חודשיים הם לא מספיקים להכיר? יוסי

karmma

New member
אל תתרגש

בגילך הגיע הזמן שתפסיק להתרגש מדמעות כי אם לא, אתה הוא זה שיבכה בסוף.

misty10

New member
קודם כל אני רוצה להגיד שזה ממש יפה

שאתה רגיש אליה, למרות שאתה לא מעוניין בקשר רציני איתה. דבר שני: כן, יש לה בעיה שאולי כמה שיחות עם איש מקצוע יוכלו להקל עליה. וכן, כדאי מאוד (ורק שזה לא יהיה על מצפונך) לדבר עם מישהו קרוב כדי שיהיה מישהו שילווה אותה יחד עם איש המקצוע שיטפל בה. דבר נוסף, אתה לא צריך לקחת את זה על אחריותך, ואתה בהחלט יכול לכתוב לה מכתב שמסביר בדיוק מה אתה מרגיש, ולמה אתה רוצה לסיים את הקשר, ושאינך רוצה איתה שום קשר, תסביר לה את היתרונות שאתה רואה בה וגם את החסרונות כך שהיא תבין שאתה רואה את הכל, אבל אתה בהחלט יכול לכתוב שהחסרונות גדולים מהיתרונות. נראה לי שהיא מניפולטיבית, והיא מבינה שבזה שהיא משאירה לך הודעות התאבדות היא אולי תשמור אותך לידה. גש אתה עם הודעה קולית אחת שבה היא מאיימת בהתאבדות לעובדת סוציאלית או לאיזה עמותה שמתעסקת עם זה תשמיע להם את זה, והם כבר יצמידו לה מישהו שיטפל בה (תשתדל לעשות את זה בצמוד למישהו תומך כמו שכתבתי מקודם, וזה רק כדי להשקיט את המצפון שלך). בסופו של יום אי אפשר להציל אדם מעצמו, כי "אדם בתוך עצמו הוא גר" ורק היא יכולה לדעת מה באמת היא רוצה ותעשה. אני חושבת שננתי לך מספיק רעיונות, תבחר אחד מהם. בהצלחה

"תסביר לה את היתרונות שאתה רואה בה" סליחה???

מיותר לחלוטין! וכנ"ל לגבי החסרונות. הוא לא חייב לה שום הסבר, אפשר להסתפק בהחלט ב"את בחורה נחמדה, לא התאהבתי בך ואינני מרגיש שאני רוצה להיות בן זוג שלך. אני בטוח שבמקום אחר מחכה הגבר שכן יתאהב בך ושיתן לך את האהבה שאני לא יכול לתת. בהצלחה מאמי" וכל המוסיף גורע! היא לא תתאבד בגללו (אם כן אז רק בגללה). כל התעסקות שלו בה ואיתה רק מחזקת את ההתנהגות הנואשת שלה. הדרך היחידה שלו לעזור לה להתגבר עליו זה לקבוע בפניה חד משמעית שהוא לא מעוניין ולנתק כל קשר.

misty10

New member
הייתי שם, עשיתי בדיוק את מה שהצעת...

קיבלתי רק יותר שיחות ודברים אחרים. אפילו בית משפט!!! שקבע שלא יהיה קשר בינינו בשום דרך או צורה לא עזרו!!! ואפילו המשטרה הרופסת שלנו במדינה המחורבנת הזאת לא עשתה כלום!!! ורק דרך משהו יותר נוקשה (וחוקי) נפתח לבחור תיק פלילי במשטרה... וכו'... סיפור ארוך... אבל הדרך שהצעת עובדת לעיתים רחוקות!!! חוץ מזה נתתי שם כמה רעיונות, לא יכול להיות שאחד מהם לא יהיה מספיק טוב. ובנוסף כדאי שתהיו קצת רגישים גם לצד השני, כי אתה לא יכול לדעת אם היא תתאבד באמת, ואז הבחור הזה ירגיש שזה על אחריותו כל החיים וזה לא דרך לחיות, תאמין לי. (לא מנסיוני האישי)

Master Stav

New member
היתי שם ...../images/Emo190.gif

ושמע כלום לא יוצא טוב מהעניין ... אז היא מאיימת ...מכיר את האימרה כלב נובח לא נושך ? אז וואלה גם הכלב יודע את זה ...ואם הוא רוצה לנשוך הוא נוהם ותוקף או במילים אחרות למה זה העניין שלך ? כולה חודשיים היה טוב טוב שהיה ונגמר ...שים את זה מאחוריך והלאה .

למעלה