בעיות בנהיגה

סער 5

New member
בעיות בנהיגה

שלום לפורום. אני נהג חדש, אם כי לא חדש מאד, אבל עדיין מרגיש את עצמי ככה. קיבלתי רישיון לפני כשנה, ותאונות לא ממש היו לי (למעט איזה דפיקה בחנייה שלא הסתיימה בנזק רציני). בכל מקרה עכשיו אני נוהג די הרבה לעבודה (לפני שאני מתגייס) ועושה מסלול קבוע של בערך 15 ק"מ פעמיים ביום (הלוך וחזור) בכבישים עירוניים שהמהירות המותרת בהם היא בין 50 ל70. מה שקורה בפועל זה שכל יום לפני הנהיגה, בעיקר הראשונה שהיא מוקדם יותר, אני מרגיש שאני עומד בפני משימה קשה שכלל לא בטוח שאעבור אותה בשלום. אני חושב שאני נהג טוב, אבל זה ככל הנראה לא קשור אלי. יש פשוט כל כך הרבה מצבים (נניח פעם ב15 דקות בממוצע) שבהם אם אני לא אעשה את הדבר הנכון, לא תהיה מניעה ומישהו אחר יכנס בי (או שאני בו), ולא באשמתי. אני אתן דוגמא למצבים כאלה: א) אנשים שעוברים נתיבים מהר בלי לאותת. זה קורה כל הזמן, הם פשוט חותכים אותי ולא פעם אני פשוט חייב להאט, אחרת אנחנו ניכנס זה בזה, למרות שאני שומר על הנתיב שלי ונוהג במהירות המותרת (או אולי 5 קמ"ש פחות). מה הבעיה של אנשים לאותת שעוברים בין נתיבים? אני תמיד עושה את זה, בלי להרגיש אפילו. ב) אנשים שנוהגים בשני נתיבים בו זמנית. אין לי מילים לתאר את הטמטום של האנשים האלה. הם מסוגלים לנסוע מאות מטרים שהמכונית שלהם נוסעות בקביעות על שני נתיבים בו זמנית. זה גורם לכך שאני חייב לשמור מהם מרחק, ושאסור לי להתקרב אליהם. בדרך כלל הם גם נוסעים לאט מדי וככה אני נאלץ להתעקב, לפחות עד לרמזור הבא. ג) נהגי מוניות. כאן אני כבר לא יודע מה לומר. יכול להיות שרק אני רואה את המנורה על הגג שלהם ואני כבר נלחץ, אבל בכל מקרה - מה שהם לא יעשו, שום דבר כבר לא יפתיע אותי. הם מסוגלים לעשות את כל העבירות האפשריות במינימום זמן. אני משתדל "להתעסק" איתם כמה שפחות. ד) נהגים שלא שמעו על זכות קדימה (של אחרים). יש לך זכות קדימה, או למעשה אתה נוסע על כביש ישר ולא מתכוון לסטות לשום כיוון אחר, אבל פתאום בא מהצד איזה אידיוט שחושב שהכביש שלו. אם לא תעצור בזמן - תתנגש. זה קורה כמובן גם במעגלים, רק ששם לרוב מדובר במהירויות יותר איטיות. ה) הולכי רגל שמתבלבלים בין כביש למדרכה. הם הולכים על הכביש חופשי וחושבים שכל העולם צריך לעצור להם. לפעמים הם נתקעים שם יחד עם עוד מכונית כאילו אין מחר, וכל שנותר לך לעשות זה לחכות עד שיועילו בטובם לאפשר לך לעבור. ו) תאונות ומכוניות עוצרות. אמנם אין הרבה מה לעשות, אבל כל הזמן נתקלים בתאונות או במכויות שהחליטו לעצור משום מה ומעקבות את כל התנועה. אלו אם כך המצבים העיקריים שגורמים לחוסר הביטחון היחסי הזה שלי. זה לא אומר שאני נוהג כמו צב, ולפעמים (כדי להימנע מהמצבים האלה) אני נותן תאוצות די פראיות, אבל כל הגורמים האלה ביחד גורמים לי להרגיש לא פעם שלאורך זמן זה פשוט בלתי אפשרי להימנע מתאונות. אני לא יכול להציע פתרון מסוים כי הבעיה כל כך עמוקה שאפילו אני לא יודע מאיפה להתחיל (כמובן גם כמות המכוניות המפלצתית ביחס לכבישים היא גורם מכריע). אבל אם אפשר הייתי רוצה לומר לכל נהג שקורא את זה שישתדל לחשוב גם על הנהגים האחרים שהוא נוהג ואם הוא ישתדל לנהוג בצורה "חוקית" על כמה שאפשר, זה יקרה כדרך אגב. זה מגיע שכבר נמאס לי לצפור לאנשים ולנסות "לחנך" אותם על כל טעות שלהם, כי זה פשוט שלא נגמר (והם כמובן לא לומדים שום לקח). גם השלט "נהג חדש" שיש לי לא נראה לי שמוסיף משהו, מלבד זלזול מצד אחרים שחושבים שאני לא יודע לנהוג אז מותר לחתוך אותי כבר שרק רוצים. אז זהו... מקווה שתפיקו לקחים. לא שזה ישנה את התמונה הכללית בארץ אבל זה אולי יועיל במשהו. ובינתיים אני אנסה לחזור ולהגיע בשלום כל יום. עד כה הכל היה בסדר.. אבל מי יודע? סער5.

© DrorZi

New member
עצוב ונכון ...

זה מה יש ... אל תנסה לחנך אותם, שים לך דיסק שאתה אוהב לשמוע ותחשוב על זה כמשחק ווידאו שצריך להתחמק ממכשולים כל הזמן (רק שפה אין שלוש פסילות) תוך כדי התחשבות שלך באחרים כמה שאפשר (למרות שסיכמנו שרובם מטרתם דווקא הפוכה) רק אל תתחיל להתנהג כמוהם כי אתה עדין בצד של הטובים, המשך כך, אולי יום אחד נצליח לעשות משהו אבל עד אז : תחשוב שאתה הצודק החיד ושכל השאר מטרתם אחת : לחסל אותך. ואתה בעצמך רשמת פה את כל שיטות החיסול המקובלות. פתרון
גם את זה אמרת במסווה, הבעיה כלכך עמוקה שרק חינוך מגיל צעיר יניב שינוי לטווח הרחוק. בטווח הקרוב (ובטח עד שלא ישנו פה משהו) זה מה יש.
דרור זי, מזדהה.

sronis

New member
שלום סער, המצב שאתה מתאר די רגיל

אמנם אתה מקצין זאת מאוד, לדעתי, אבל אין בדבריך שום דבר מיוחד שלא ידענו. תרבות הנהיגה בארץ לוקה בחסר, וגם אני מרגיש שאני עומד בפני משימה לא קלה בכל פעם שאני יוצא אל הכביש. תן לי לספר לך משהו - לפעמים, אפילו אם אתה כן תעשה את הדבר הנכון - עדיין לא תימלט מתאונה. אנחנו נאלצים לעשות עשרות תיקונים במהלך נסיעה רגילה, ככה שפשוט צריך להתייחס לזה בתור משהו רגיל (ואחרי זמן זה כבר מרגיש ככה) ולא כאל הפתעה כל פעם מחדש, כשמישהו חותך אותך בלי לשים לב או נכנס לך לנתיב. יש לי שאלה - ותנסה לענות בכנות - אתה בטוח שחלק מהדברים האלו שקורים לך לא קורים בגלל שאתה עדיין לא מספיק בטוח בעצמך על הכביש, ועדיין לא מזהה מפגעים מספיק מהר? נסעתי קצת עם אח שלי, שהוא בערך שנה וקצת על הכביש, וגם הוא עדיין לא "קורא" את הכביש מהר מספיק... בקשר לדברים שציינת: א. אנשים שעוברים נתיבים בלי לאותת - קורה הרבה מאוד, אבל שמישהו יחתוך אותך כל כך בלי לשים לב שאם אתה לא בולם בפראות אז הוא נתקע בך? זה קורה מעט מאוד. הרבה פעמים קורה שאני צריך לעזוב את הגז או לבלום בעדינות אבל בלימת חירום בגלל מישהו שנכנס לי לנתיב? רק לעיתים רחוקות מאוד. ב. נהיגה באמצע הכביש זה דבר שמרתיח גם אותי, בעיקר כי לרוב אני רוצה לעקוף. ב-99 אחוז מהמקרים הבהוב באורות או צפירה קטנה מספיקים בשביל לגרום לנהג שלפניך לקלוט את מעשיו, ואז מאוד משעשע לראות אותו נבהל ומתקן בפראות את הנתיב (כמה פעמים צפרתי וקלטתי את הרכב לפני שובר את ההגה בפראות..
) ג. נהגי מוניות - חרא של נהגים. ד. מה לעשות, זיהוי זכות קדימה כנראה הפסיקו ללמד... ה. לא קורה לי הרבה, ואם כן אז צפירה קלה תמיד עוזרת. ו. זה הכי מעצבן על הכביש הראשי, אבל מה לעשות, אנשים הם סקרנים מטבעם... נהג בזהירות!! רוני

רק בקשר לנהגי מוניות

מה שאני למדתי משנה שלי על הכביש ומהחיים בארץ בכלל ברגע שמישהו מבין שהכביש שלו.. נגמר העולם.. אותם נהגי מוניות מרגישים שהכביש הוא שלהם כי הם עליו כל היום.. והם יודעים בדיוק והכי טוב איך לנהוג.( ככה הבנתי מנהג מונית שישבתי אצלו במונית ופחדתי על נשמתי ) ככה שאני עושה כמוך.. מתרחק כמה שיותר.. כובע צהוב אצלי.. זה כמו נורה אדומה.....

be_roo

New member
נסעתי האחרונה במונית

לפני מספר שבועות נאלצתי לשים את חיי בידיו של נהג מונית. הזמנתי מראש, נכנסתי לרכב ואמרתי לו מה יעדי. לא מיהרתי לשום מקום, לא הייתי לחוצה (אני מאלה שלוקחים תמיד כמה דקות ספייר). 5 דקות והגענו לתור של הירידה לאיילון, שבשעות עמוסות, לוקח כ-5 דקות לעבור אותו. נהג המונית לא התבלבל, ועקף את כל התור מהנתיב ששמור לנסיעה ישר, ונדחף לפני כולם. לא תאמינו איזה מבט היה לו על הפנים כששאלתי אותו, מי ביקש ממנו לעבור על החוק בשמי ובמימוני. "אמרתי לך שאני ממהרת? בקשתי ממך להדחף? זה שאתה רוצה להספיק עוד נסיעה לא אומר שאתה יכול לצפצף על כל העולם" מיותר לציין שאת שארית הדרך העברנו בשתיקה, לאדיוט לא היה מה להגיד (לפחות הוא לא היה מהבהמות שעונות בחזרה, בסגנון של "מי את שתגידי לי איך לנהוג?!"). נראה לי שאולי כדאי שכל נוסעי המוניות, יפעילו חרם על הנהגים, ויסרבו לשלם אם אלה יחליטו לנהוג כמו בהמות, ולשים פס על כולם, תוך כדי סיכון נוסעיהם. כן, בטח
SI
שיר, התפלאה לראות מונית ידנית, חשבה שכולם עצלנים

sronis

New member
אוף טופיק - אתם יודעים איפה יש

הרבה מוניות ידניות? באילת. אל תשאלו אותי למה. ככה זה. רוני

itzik93

New member
שיר, הבעיה חמורה עוד יותר....

משרד-התחבורע חושב שנהגי המוניות הם "מקצוענים" ועם הכי פחות תאונות
- לכן גם לתלונות הם מתייחסים בערבון מוגבל מאוד. מבחינת תאונות רשומות זה אולי נכון, אבל מספר התאונות שהם גורמים הוא פי 100 ממה שהם לא עושים בעצמם
הדבר העצוב כאן הוא שאפילו המשטרה לא נלחמת בהם (גם היא רואה בהם סוג של "מקצוענים") - אלא נלחמת באזרחים שנוסעים 15 קמ"ש מעל המהירות המותרת... הקטע העוד יותר מעניין הוא שאם משטרת ישראל היתה מציבה שוטרים באופן מאסיבי בסמוך לתמרורי "עצור", היא היתה עושה אחלה קופה (ובמקרה זה, באמת בצדק
) ומלמדת כמה וכמה נהגים לציית לתמרורים - רק חבל שהיא עושה את זה ממש ממש מעט. איציק

סער 5

New member
אתה צודק

יש לי חוסר ביטחון מסוים עקב העניין הנ"ל (אף על פי לדעתי שהוא לא ממש מתבטא בנהיגה שלי, אם הייתם עוקבים אחרי הרכב מבחוץ). בכל אופן זה הכל עניין של ניסיון. עם הזמן אותם מקרים שאני מדבר עליהם יהוו בשבילי עניין שבשגרה ויהיה לי פתרון מוכן מראש לכל אחד מהם. הניסיון הוא אחרי הכל הדבר הכי חשוב בנהיגה. אני רואה את זה מאחותי שנוהגת כבר 6 שנים והיא לדעתי פחות מוכשרת ממני בכל מה שקשור לשליטה על האוטו עצמו (בעצם אני בטוח בזה 100 אחוז). אבל בלי קשר היא נדחפת מתי שצריך ויודעת לתמרן בין כל המפגעים שנמצאים על הכביש בצורה שמעניקה לה ביטחון מירבי בנהיגה (תוך כדי פגיעה בנהגים אחרים לא פעם). כנראה שזאת השיטה היחידה, אי אפשר לגם לשמור על כל החוקים (המעשיים) וגם להיות הכי ג´נטלמן בכביש, בלי שידרכו עליך כל פעם מחדש. בקשר למכוניות שחותכות אני לא מתכוון למצבים בהם אני חייב לעצור את האוטו, אבל למצבים בהם אני צריך להאט דרסטית וזה מעצבן, כי אותן מכוניות היו יכולות או לעקוף יותר מהר (קצת תכנון מראש שהנהגים לא מכניסים לו שנייה מחשבה) או לוותר על התענוג (שבד"כ הוא רק בגדר תענוג). בנוגע למכוניות שנוסעות על שני נתיבים, אני באמת אצפור להם למרות שעד עכשיו חשבתי שלא יבינו ממש למה אני עושה את זה (כביש פתוח, תנועה זורמת). אולי אני גם אאותת עם הפנסים (למרות שזה כרוך באוטו שלי באיתות שמאלה).

גרמי

New member
סער - אתה בכיוון הנכון

גם מי שחובב נהיגה צריך לעשות סוויץ´ בראש כשהוא נוהג בתנאי עומס וצפיפות על הכביש. בתנאים כאלה אין שום טעם או הנאה לנסות לנהוג מהר יותר, ולכן צריך להתעלם מכל הטמבלים, להיות מוכנים לכל השטויות שלהם, ולהשתדל לא להתעצבן מזה. דרך אגב - בעניין נהגי מוניות, דווקא בנסיעה האחרונה שלי במונית התרשמתי מאוד לטובה מסגנון הנהיגה הרגוע (ואפילו חוקי לרוב) של הנהג. לא כל כך התרשמתי מהמחיר שנדרשתי לשלם על נסיעה מרמת החייל לכפר סבא...

hal9k

New member
שכחת גם...

נהגים חדשים שגילו שאפשר ללחוץ על הגז ולנסוע מהר מאוד ולקחת סיבובים בפראות, אבל הם לא ממש שולטים טוב ברכב...

למעלה