בעיות במקלחת

טוב

New member
בעיות במקלחת

שלום שלום. יש לנגה (בת שנתיים) בעיה עם המקלחת. היא מאד מפחדת מהמים הזורמים בצינור. כשהיא יושבת במים באמבטיה הכל בסדר (פעם גם מזה היא פחדה), אבל כשאני פותחת את הזרם בשביל לשטוף לה את השיער, או להוריד את הסבון מהגוף, היא ממש היסטרית אני רואה שהיא פוחדת. מצד שני אני לא יכולה להשאיר אותה עם סבון על כל הגוף. (ניסיתי לשטוף אותה בעזרת מילוי מים מבקבוק ושפיכה עליה, אבל זה לא כל כך יעיל, וכשמגיעים לראש זה גם מפחיד אותה). אני מנסה להרגיע אבל זה לא עוזר אני לא רוצה לעשות לה בכח, ומצד שני לא רוצה שתשאר מלוכלכת. בדרך כלל אני עושה לה מהר מהר (וגם אומרת לה - עושים מהר, מהר), אבל אני מרגישה אחרי זה אלימה, כאילו עשיתי לה משהו שהיא לא אוהבת בכח.(זה בעצם מה שאני עושה, לא?) אולי מישהי\ו נתקלה בבעיה דומה, או שיש לכם איזשהו פתרון? אני רוצה לציין שבגן רוחצים אותה גם כן, בתוך כיור רחב, והגננת אומרת שהיא לא נתקלה בבעיה דומה, ודווקא ההיפך - היא נהנית מהמקלחת.

limori

New member
אולי תנסי להכניס לאמבטיה כמה בובות

עם שיער ארוך ותבקשי ממנה לחפוף להם את השיער. כשיגיע השלב של שטיפת השיער והוצאת הסבון תסבירי לה שעל מנת לשטוף את השיער של הבובות צריך לפתוח את ברז המים אחרת הבובות שלה ישארו עם ברז על השיער...יכול להיות שזה יצליח לשכנע אותה. והיתי גם מברת עוד פרטים על האמבטיה בגן.... דרך אגב יש דבר שאת יכולה לקנות לחבר לברז התחתון של האמבטיה כעקרון הוא מונע מהילדים לקבל מכה מהצינור ויש בכל מיני צורות של חיות כך שכביכול המים יוצאים מהפה של החיה. אולי זה יפחיד אותה פחות?

אפרתש

New member
כתבת על הבת שלי?

גם נגה. גם אוהבת אמבטיה. גם מפחדת מהמקלחת. כשהיינו עסוקים בלהביא לעולם את אחותה הקטנה, נגה ישנה אצל השכנים. ושם היא עשתה מקלחת בלי בעיה. אבל בבית היא מסרבת. אצלנו האחראי זה האבא, ןשטיפת הראש לוקחת הרבה טקס. היא חצי יושבת חצי שוכבת (שעונה עליו), הוא קורא לזה : "בואי נשטוף כמו במספרה". אני חושבת שהשילוב של להישען על אבא + הצחוקים שזה כמו מספרה עוזרים. בשטיפה של הגוף, אנחנו מנסים לשלב הרבה צחוקים, משפריצים על הגוף, קוראים לזה "גשם", מנסים לצרוח ולהשתולל איתה. משפריצים על דברים אחרים שבאמבטיה.

zimes

New member
תשטפי סבון מהגוף עם כוס, או עם היד

ובכלל - תמעיטי בשימוש בסבון. אם היא יושבת בתוך אמבטיה די זמן, היא לא באמת צריכה סיבון מאסיבי כמו מבוגר-מזיע-אחרי-יום-עבודה-פיזית. ולגבי הפחד ממים על הראש - אל תחפפי את הראש עם שמפו, אלא רק תרטיבי עם כוס, ותנקי מהשער דברים בוטים (מילקי מרוח, למשל). או בכלל אל תחפפי. אם חופפים לה בגן - מה היא צריכה יותר מ 5-6 חפיפות בשבוע?

מקלחת

אנחנו עשינו את המעבר מאמבטיה למקלחת הדרגתי - מקלחות משותפות לשתינו וכך המים הזורמים נראו פחות מאיימים. מה שעוד הפחיד את יובל היתה הרצפה החלקה של המקלחת ולכן קניתי שטיח מפלסטיק שמניחים בתוך האמבטיה למניעת החלקה. היום אין שום בעיה לרחוץ אותה לבד במים זורמים.

גם אלה פחדה מהטוש עד גיל 2.5 ...

אז שטפתי לה את השערות כשהיא שוכבת אחורה, עם מים נקיים. לאט לאט עם הזמן התחלתי להשתמש בטוש בזרם ממש חלש, למטרת משחק ובלי קשר לנקיון עצמו. המגע דיגדג אותה והיא הפסיקה לפחד. בשלב הבא היא הציעה בעצמה (!) לשטוף איתו את השיער. גם היום היא נלחצת עם הטוש משפריץ בטעות על הפנים, וגם היום אני עדיין מקפידה על זרם מאוד מאוד חלש, ונותנת לה לשחק קצת עם הטוש לפני השטיפה הסופית.

סתיו ג

New member
תנסי לתת לה להחזיק את הטוש קצת

לבד, אם היא תראה שיש לה שליטה אולי זה ירגיע אותה. לי יש טוש שמסתובב עד כדי זרזיף מים, במקלחת ילדים עלה בסביבות ה-30 ש"ח. כשאני רוצה שרועי יהנה מהמים. אני מסובבת אותו כמעט עד הסוף, שלא תהיה לי הצפה במקלחת, והוא מאוד אוהב להשתעשע איתו. וככה גם אנחנו לומדים אברים בגוף, מים על הבטן , על הרגליים, על הגב.... לפעמים יש ילדים ששליטה במצס מרגיעה אותם. אצלי אישית שניהם חולים על מים, וכמה שיותר יותר טוב.

לאה_מ

New member
נחמד לראות אותך כאן שוב ../images/Emo140.gif

גם אורי לא ממש אוהב את הטוש (אבל מאד אוהב אמבטיה). הוא גם לא משתגע על חפיפות ראש. אני משתדלת למעט בחפיפות, לחפוף רק כשהוא מסכים ורק עם כוס. את שיטת המספרה שאפרת תארה ראיתי גם אצל חברה של אורי, אבל על אורי זה לא עובד. הוא מסכים וגם מבקש מדי פעם להשתמש בטוש, אבל לא על הראש. יעבור לו, אני לא מודאגת.

טוב

New member
נחמד גם לראות את כולכם כאן,

ונחמד לשמוע שיש לכם תמיד תשובות נבונות. אי באמת אמעיט יותר בחפיפת שיער, ואשתדל להשתמש רק בכוס. אולי גם אחפש איזה פתרון כמו שתארתם בחנויות לאביזרי אמבטיה. תודה לכן, טוב.

Shellylove

New member
ראית אצל חברה של אורי? ../images/Emo8.gif

אני חשבתי שהמצאתי את שיטת המספרה (שלי יודעת ש"היום עושים מספרה"). האמת? גם לי לא היה נעים אם היו משפריצים לי בטוש על הפנים. הרבה יותר נעים לחפוף כמו במספרה, לא?

למעלה