בעיות במפרקים

פארש

New member
בעיות במפרקים

לפני כארבע שנים התחילו להופיע אצלי כאבים בשורש כף היד (בשני הידיים). עשיתי בדיקות רבות, לא נצא דבר. הרופאים אמרו לי לנוח, מצד אחד זה עזר להקל על הכאב מצד שני המצב המשיך להחמיר. התחלתי לתרגל יוגה לפני שנה, מצב שורש כף היד השתפר מאוד. לאחרונה התחילו להופיע כאבי ברכיים ומרפקים שני הכאבים התעוררו מתוך תרגול יוגה וכעת הם מלוים אותי ביום יום. אני יודעת שריפוי בעיסוק יכול מאוד לעזור לי ובכלל לשפר את המצב. רציתי לשאול אל מי אני צריכה לפנות לסוג בעיה שכזו? מהו סיגנון הטיפול והעבודה בבית? והאם אתם יודעים אם קופ"ח מכב"י מסבסדת טיפול שכזה. תודה ויום טוב

1ניובי

New member
כן

את זקוקה להפנית של רופא לטיפול בריפוי בעיסוק, רצוי הרופא שעוקב אחר מצב הפרקים מהתחלה, ותקבלי טיפול לידיים כגון: סדים, פרפין, תרגול תפקודי וכדומה וכן ניתן לקבל את השירות בקופ"ח מכבי

ח ג י ת ב

New member
../images/Emo18.gif חלוקת העומס על הגוף

במקביל לבדיקות רפואיות הכרחיות בשל הרגישות והכאבים במפרקים, בהתייחס לכאבים בשורש כף היד שהופיעו אצלך, רצוי לבחון לעומק את התעסוקה היומיומית שלך ולזהות האם את עובדת במשך זמן רב במהלך היום בפעילות שמחייבת תנועות חוזרניות (= שנעשות שוב ושוב) ונוצר עומס רב על הידיים, כמו הקלדה על המחשב, מלצרות, נגינה או כל עבודה אחרת שמשלבת עומס על הידיים בכלל ועל מפרקי כפות הידיים בפרט. כדאי לנסות להפחית עומס מהיד הכואבת על ידי חלוקה נכונה של עומסים ולשפר, יחד עם תרגול היוגה, גם את חלוקת העומס על כל הגוף בעת העבודה, כמו למשל מעבר לעבודה עם המפרקים הגדולים - כתפיים, אגן, יציבה מתאימה ועוד. אני מאמינה שייעוץ בסגנון תוכלי לקבל בריפוי בעיסוק במכבי.

שני פ

New member
המשך בירור רפואי

האם יש סיבה רפואית לכאבים האלה? אם ניתן להציע טיפול תרופתי תומך?

פארש

New member
עשיתי הרבה בדיקות, הן לא הראו

אף תוצאה... אבל אולי לא עשיתי את כולן? עשיתי רנטגן, אולטראסאונד ובדיקת דם לבדוק אם יש ראומטיזם... תודה

Mנטה

New member
רעיונות שלא קשורים לריפוי בעיסוק

מפרקי הברכיים ושורש כף היד נושאים משקל רב בתרגילים שונים של יוגה (וגם של סוגי התעמלות/תנועה אחרים). כאבים לאחר פעילות כזאת יכולים לנבוע מ: - חוסר הדרגתיות בתרגול. - עומס תרגול רב מדי. - שימוש לא נכון במפרקים האחרים (וגם בשרירים, עצמות וכו') בעת התרגיל. אם במקרה אחת הסיבות האלו (או כולן) תופסת במקרה שלך, כדאי מאוד להוריד את כמות התרגול (אם זה שהות בתנוחה מסוימת לפחות זמן או פחות תנוחות וכיו"ב, כדאי להתייעץ עם מורה ליוגה שמבין בזה). כדאי גם לדרג את התרגילים ולא לעשות את הקשים ביותר כרגע. ובמיוחד כדאי להקפיד על תרגול נכון. שמעתי על כאבי ברכיים שנגמרו ברגע שהשתפרה התנוחה בעת התרגול. סביר שזה יכול לפעול גם לגבי שורש כף היד. חוצמיזה עצות כלליות: - אכילת סולניים יכולה להעצים כאבים במפרקים (סולניים הם: עגבניות, תפו"א, חצילים ופלפלים). כך גם מוצרי חלב בקר. - אחרון חביב וקונבנציונאלי לגמרי: ניסית פיזיותרפיה ? אני יודעת שיש להם כל מיני דברים מאוד יעילים לכאבים בשורש כף היד ושרופאים מפנים אליהם.

פארש

New member
נראה לי שזה בדיוק העיניין

ולצערי הרופאים נמנעים מלהפנות אותי לפיזיותרפיה, תודה וים טוב.

אנדימן1

New member
קודם לבדיקת ראומטולוג

קראתי את תלונותיך והתגובות השונות ומה שחסר לי, עם כל הכבוד למקצוע שלנו, זה בירור סיבת הסימפטומים עליהם את מדווחת. מניסיוני בתחום, אני מייעצת לך לפנות לראומטולוג, כיוון שכל התאור שלך מתייחס לכאבים במפרקים שונים בגוף, שלבטח יבצע סידרת בדיקות, ורק אחרי זה אני מציעה שתחליט/י לאיזה כיוון טיפולי לפנות בהתייעצות עם הרופא: ייעוץ ארגונומי, חיזוק שרירים, אביזרי עזר וכדומה, בהצלחה!

למעלה