בעיות בלהיכנס לKELA

orenmitz

New member
בעיות בלהיכנס לKELA

מצטער שזה השלום שלי מפינלנד תיכננתי לכתוב בקרוב בפורום בכל מקרה הנני כאן ברובניימי חייתי פה כשנה לפני 4 שנים אני בזוגיות עם בת פינלנד מזה 6.5 שנים ולעניינינו - ברצותי להכנס למערכת KELA, הביטוח הלאומי הפיני נתקלתי בבעייה לא צפוייה קיבלתי מכתב שאמר שאני לא יכול להרשם בקלה, מפני שאני רשום בביטוח הלאומי ונתנו לי איזה מספר של חוק הדגשתי שם שאינני מקבל שום קיצבה כלשהי, לרבות דמי אבטלה ושאני רק משלם להם כל חודש. ראוי לציין ששאלתי בכמה פורומים וחברתי בדקה לפני ולא מצאנו שום בעייה עם זה אשמח לשמוע שוב אם יש ישראלים השוהים בפינלנד והם נמצאים ב KELA וגם בביטוח הלאומי, או שזה באמת בלתי אפשרי האם אני צריך להביא מסמך מביטוח לאומי שאיני נהנה משום קצבה בישראל? בכל מקרה מחר אלך לשם לברר עוד... - איזה כיף שאין תורים ארוכים אני מתעתד להכנס לתוכנית למהגרים אינטגריישן פור אימיגריישן - כדי ללמוד פינית ואנחנו עוברים בסופו של דבר לטאמלה TAMMELA נכתוב עוד בהמשך קיץ נעים, ואשמח לתגובה על השאלה, אורן.

Finlandia2

New member
לא מצליחה להבין מה הקשר בין השניים

מה הקשר בין ביטוח לאומי בישראל לקלה הפינית, למעט העובדה שיש אמנה סוציאלית שבמידה ואתה מפריש כספים פה ביטוח לאומי אינך מחוייב בהם בארץ על פי חוק ולהיפך. האם אתה עובד? מה מעמד? זוגיות האם זה אומר ידועים בציבור? נשואים? מציעה שתיגש עם המסמך לקלה שייתנו לך הסברים לדחייה, ייתכן שניתן לערער או סתם להמציא מסמכים נוספים. בהצלחה.

orenmitz

New member
KELA

אז ככה אני זכאי, להכנס לשירותים של KELA גם על סמך זה שבת זוגתי היא פינית וגם על סמך זה שאני תושב כבר מ2006 אז שהיתי פה כשנה אבל, הם שלחו לי מכתב שאני לא יכול להכנס לKELA מפני שהצהרתי שאני בתוך הביטוח הלאומי הישראלי יש להם אמנה משותפת של שיתוף מידע הצהרתי גם, שאיני מקבל שום קיצבה כלשהי בביטוח הלאומי הישראלי, ורק משלם כל חודש כדי לשמר את הזכויות שנצברו לי שם השאלה שלי, האם, באמת אני חייב לבחור באחד משניהם, או לא האם יש מבין באי הפורום, ישראלים, שגרים בפינלנד, נהנים מהזכויות שמקנה KELA, וגם ממשיכים להיות שייכים ולשלם לביטוח הלאומי בישראל אשמח לדעת לפני, שאבקש לנתק כל קשר עם הביטוח הלאומי בישראל תודה, על העזרה, אורן.

orenmitz

New member
זוגיות

אנחנו ביחד יותר מ6 שנים ובשביל KELA צריך רק להוכיח מגורים ביחד יותר משנתיים בנוסף לזה הסתבר, שהמעמד בו הייתי, של תושב, על סמך העובדה שאני מחזיק בדרכון אירופאי, לא התבטל למרות שבארבע שנים האחרונות, שהיתי בישראל כך שגם תושב שהוא יותר משנה תושב בפינלנד זכאי לזכויות של KELA אם אני לא טועה בכל מקרה, אני מנסה כרגע להכנס לתוכנית למהגרים של לשכת התעסוקה שכוללת לימודי פינית, מפני שאני לא דובר את השפה, רק טיפה-TIPPA (-: י

למעלה