בעיות בחלום הצלול!

Magdalena

New member
בעיות בחלום הצלול!

לפניי כשנה, התחלתי לתרגל את החלום הצלול ע"י האתר הזה: http://planet.nana.co.il/lucidity/index.htm שכולנו פה כמעט מכירים... :) והתאמנתי על בדיקת המציאות עם השעון הדיגיטלי שלי. לילה אחד חלמתי שאני בביצפר עם חבר שלי, וכרגיל עשיתי בדיקת מציאות והתאורה בשעון שלי הייתה ירוקה במקום להיות כחולה. אמרתי לחברי "אה! אני חולמת! תראה התאורה ירוקה במקום להיות כחולה!" והוא התחיל לצחוק (בחלום, אני מזכירה) ואמר לי "מה את מפגרת? חחחחח!!! נראה לך שאת חולמת????" אז התחלתי לחשוש... וכשהסתכלתי שוב בשעון, התאורה שוק הייתה כחולה והכל היה כרגיל (אפילו הדקות והשניות היו בסדר הנכון) והכל היה נראה נורמלי, ואז אמרתי "אוי... חחח... פאדיחות..." וחשבתי שאני לא חולמת, ואז התעוררתי. זה לא אמור לקרות! אין לי שום דברים מוזרים בחלום! איך אני אמורה לעלות על חלום צלול אם התת מודע שלי מצליח לעבוד עליי כל פעם מחדש? (חלומות בסגנון קרו לי כבר 3 פעמים!)

LucidGuess

New member
הפתרון במקרה כזה להשקיע יותר בבדיקה

דבר כזה לא יקרה לך אם תקפידי יותר בזמן שאת עושה בדיקות מציאות, אל תסתפקי בלהביט סביבך 5 שניות ולהגיד - זה לא חלום. לא! תביטי טוב טוב סביבך, סירקי טוב טוב בעיניים שלך את הסביבה ואת הסיטואציה שאת נמצאת בה, תישאלי את עצמך האם הגיוני שאני אהיה פה? האם אני מבחינה במשהו לא הגיוני? בטוח שאם תיבדקי טוב טוב תגלי משהו לא הגיוני. אם תקפידי בזמן שאת ערה לעשות בדיקות מציאות כמו שצריך, גם בחלום לא תפספסי. לוסיד

fcfighter

New member
היי!

מוזר, אני זוכר שקראתי את זה כבר... את רשמת את זה כבר בפורום!! בכל מקרה, זה מה שכתבתי אתמול או שלשום... "אני משתמש במבחן ההיגיון + בדיקת זיכרון לבדיקת מציאות. בדיקת זיכרון: צריך לנסות ולהיזכר מה עשית לפני רגע, לפני שעה, לפני יום... בחלום, כשלא תמצא תשובה אתה תתהה איך הגעת לאותו מקום ותבין שאתה חולם. בדיקת היגיון: בחן את הסביבה וחפש אחר דברים לא הגיוניים שיגרמו לך להבין שאתה חולם. לפעמים מה שלא הגיוני בכלל במציאות נראה הגיוני מאוד בחצלול אבל זה לא משנה כי לא משנה איזה בדיקת מציאות אתה עושה, מספיק שאתה מפקפק במציאות ויש לך חצלול. שיטות כדי לזכור לעשות בדיקות מציאות: 1. לכוון את השעון שיצפצף כל שעה. 2. לכתוב על היד משהו (כמו "ח.צ") ולבצע בדיקה כל פעם שרואים את הכתב. 3. להכין רשימה של אירועים שכשתתקל בהם אתה תיזכר לעשות בדיקת מציאות, כמו: כל פעם שאני נוהג, כל פעם שאני רואה את שרגא´לה וכו´ 4. כל פעם שאתה נתקל בעוגן החלומות שלך. 5. השיטה הזאת תאפשר לך לבצע בדיקות אוטומטיות אבל היא מצריכה השקעה של כמה ימים: מהרגע שאתה מתעורר תבצע בדיקת מציאות כל 15 דקות, משום שמרווח הזמן הוא קטן אתה לא תשכח לעשות את הבדיקות... כעקרון, זאת השיטה שמציע המכון לחלומות צלולים, לבצע כמה שיותר בדיקות מציאות עד שהן ייהפכו לחלק מהשגרה היום יומית שלך. ואל תשכח, לא משנה איזה בדיקה בחרת לעשות, אתה חייב להשקיע בבדיקה..."

Magdalena

New member
תודה, אבל...

אני מכירה את כל הבדיקות, אני מצליחה להגיע לחלום הצלול אבל כל פעם כשאני מתחילה לחשוד, איכשהו מצליחים לשכנע אותי שאני לא חולמת. היה לי חלום שאני באיזשהי מערה, אז התחלתי "להצלצל" בכך שלא ידעתי איך הגעתי למקום הזה, וקלטתי שאני חולמת. אח"כ הבעיה הייתה, ניסיתי לעשות כמה תרגילים בשביל לבדוק אם אני חולמת באמת (לעבור דרך קירות, להסתכל בשעון, להסתובב סחור סחור ולראות אם אני עדיין באותו המקום) ושומדבר לא עבד! הכל היה מציאותי! אז התחלתי לחשוב לעצמי "איך זה ייתכן?! אני חולמת! אולי אני לא חולמת...?" ואז התעוררתי. מבינים? תנסו להעמיד את עצמכם במצב שלי! (וייתכן שכבר כתבתי את ההודעה הזאתי... הייתי פה לפניי כמה חודשים, אבל עזבתי את האתר ולא זכרתי את הסיסמא שלי :)

למעלה