בעיות בהסעה

בעיות בהסעה

בני בן ה-8 "מבלה" מדי יום בנסיעות של שעה וחצי אל ביה"ס וחזרה. בני הוא הילד הצעיר ביותר בהסעה, מתוך שישה ילדים שנוסעים בה. הגדול מבינהם בכתה ו', אבל נראה כמו תלמיד תיכון מבחינה פיזית. ההצקות התחילו מיומו הראשון בהסעה, אבל הן הולכות ומחמירות. אתמול הוא חזר הביתה בבכי הסטרי, וסיפר כי כל הילדים בהסעה קיללו אותו והציקו לו. ילד אחד נפנף ברגליו ובידיו לעברו כאילו מתכוון לבעוט בו ולהכות אותו, ילדה אחרת ביקשה ממנו להתקרב אליה, ואז נתנה לו מכה בראש, ושני ילדים הוציאו מתיקו מחדד ומספרים וזרקו אותם עליו.
כבר התלוננו במחלקת הסעים, ודיברנו שם עם פקידה עצבנית במיוחד, שכמובן לא חזרה אלינו עם תגובה.
איך ניתן לעזור לילד?
ביה"ס מרוחק מאוד מביתנו, ואין לנו אפשרות להסיעו לשם.
אנא עזרו לי,
אני מאוד מוטרדת.

AutismTimesTwo

New member
בוקר טוב

לשלוח הודעה בפקס, כבר היום בבוקר, למנהל מחלקת החינוך בעיריה ולכתב את מי שאחראי על ההסעות בזו הלשון:
א. הילד שלי סובל מסיכון פיזי ונפשי עקב אי התערבות המלווה במהומה המתחוללת בהסעה (ופרטי את מה שקרה)
ב. במידה ותוך יומיים המלווה לא תוחלף והמצב לא ישתנה, כולכם תתבעו אישית על סיכון הילד + על החזר הוצאות מונית אשר תיקח את הילד באופן פרטי.

אל תהיי נחמדה אפילו לשנייה, שלחי את ההודעה בזו הלשון ותראי כמה מהר דברים משתנים.
כמובן צלצלי לוודא שהיא התקבלה ולהבהיר שאת רצינית

בהצלחה.

AutismTimesTwo

New member
סליחה, אבל אתה שוגה

גם אם במקרה היום אלה ילדים מאותו בית ספר, מחר יכול להתווסף ילד מבית ספר אחר.
בהסעה יש מלווה שזה בדיוק תפקידו/ה - למנוע מהילדים להפגע ולשמור על הסדר.
הכתובת היא חברת ההסעות המעסיקה את המלווה. מי שמעסיק את חברת ההסעות זו מחלקת החינוך בעירייה או במועצה. אין כתובת אחרת.

שלומות0

New member
להתלונן ומייד

בדרגים גבוהים ולהגיע אפילו עד משרד מבקר המדינה!
בינתיים חובה לפנות להנהלת בית הספר הם הגורם הראשוני שמחויייב לילד מהרגע שיצא מהבית!
להנהלת בית הספר יש את הכוח להשפיע על המחלקות השונות יותר מאשר להורים!!

dina199

New member

netanelb5

New member
עצתי לך לכי מיד:

למנהל מחחלקת חינוך שמעל האחראי להסעות. ותדרשי הסבר למה המצב ככה ומיד שינוי במצב. ,אל תסכימי שהבן שלך ייסע שעה וחצי. תגידי שהילד לא יילך לבי"ס בגלל ההסעה ותשלחי מכתב למשרד החינוך פירוט .ותדברי עם המקפחת שאת לא מסכימה למצב הזה הילד לא יילך לב"יס בתנאים אלו. הם מקבלים תקציבים על הילדים שלנו.ברגע שתעצרי להם הם יתיישרו.הם חייבים לדאוג לילדים הכי נוח וזמן קצר ולמלווה..הסעות זה מכה ממש ככה. אל תתני להם פתח להמשיך כך. הבן שלך אמור לקום ולנסוע ברוגע וכיפ לבי"ס וחזור הביתה.לי יש טראומות מההסעות אז בילדותי ועכשיו זה הבן שלי בהסעות .אני עושה הכול כדי שהוא לא יעבור כמו שאני עברתי,אין מצב.ילדים הם אור שלנו וחשוב לשמור על מצב רוחם.אסור שיהיה להם ימים שחורים בגלל ההסעות .גם ככה קשה.

dina199

New member
לבן שלך מגיעה הסעה בטוחה

עם מלווה.
מאחר וזו הזכאות שלו, לא איכפת לך באיזה צורה הרשות המקומית תבצע את זה. העיקר שהוא יקבל מה שמגיע לו בצורה הכי טובה.
מה שקרה לו עד עכשיו זה רק התעללות. ולכן צריך להקים רעש ולדרוש מה שצריך.

brum

New member
חשוב לתעד!

בנוסף להליכים האלו - (אגב צריך גם להתלונן במחלקת ההסעות במשרד החינוך בירושלים עם פירוט והתגובות המדויקות של חברת ההסעות והעירייה)

את חייבת בדיוק לתעד מה קרה בכל יום, איזה ילד עשה מה ואם נגרמו חבלות בגוף או ברכוש לצלם ולתעד.

ונדמה לי שאת יכולה גם להתלונן במשרד הרווחה כלפי ילדים ספציפים, זה יגרום להורים שלהם להתערב

אם את מרגישה שרק הביוקרטיה ממשיכה, פניה לאמצעי התקשורת יכולה לזרז את העניין (עיתון מקומי, תוכנית רדיו/טלויזיה) - רק לשים לב להצמד לעובדות, בלי לרדת לפסים אישים שלא תחשפי לתביעה על לשון הרע

שלומות0

New member
המשפט הזה שכתבת צורם

"ונדמה לי שאת יכולה גם להתלונן במשרד הרווחה כלפי ילדים ספציפים, זה יגרום להורים שלהם להתערב "
היום זה ילד אחר מחר זה הילד שלה, ולאחר מכן אנחנו מתפלאים ששרותי הרווחה מתנקלים?
בהסעה הזו ישנם ילדים עם צרכים מיוחדים והכתובת לטפל בילדים האלו מרגע שיצאו מהבית הם לא ההורים, זו המערכת החינוכית שתפקידה לדאוג
למה שקורה לילד מרגע יצאתו מהבית, אולי ההורים אפילו לא יודעים מה קורה? למה ישר לרוץ להתלונן ברווחה? יש בית ספר
והוא אמור לטפל בילדים האלו והוא אמור גם לידע את הורי הילדים האלו!!!!!!

שלומות0

New member
ועוד דבר אחד

לבת שלי קרה מקרה דומה לפני שנתיים, מייד פניתי להנהלת בית הספר והם מיד פנו לחברת ההסעות ולאחראי ההסעות ברשות המקומית והדבר טופל,
ופניתי למחנכת לטפל בהפרעות ההתנהגות של הילדים המצקים,
ואם מדובר בילדים מבתי ספר אחרים אין שום בעיה לאתר את המחנכות שלהם!

למעלה