בעיות בהנקה!!

keren lande

New member
בעיות בהנקה!!

אסתר שלום, אני מניקה את מיכל בת ה- 10 שבועות הנקה מלאה. עד לפני שבועיים היא העלתה במשקל כ- 200 גר´ בשבוע, לפעמים יותר ולפעמים קצת פחות. בשבועיים האחרונים היא העלתה 100 גר´ בשבוע. מיכל יונקת לעיתים תכופות במשך היום (כל שעתיים) בערב היא יונקת ב- 7 בערב ב- 1 בלילה, ב- 4 בלילה ומתעוררת ב- 6 בבוקר. סדר זה נקבע על ידה והיא מתמידה בו בעקביות. הבעיה היא שהיא יונקת בכל הנקה בין 5 ל- 10 דקות מצד אחד ולא מוכנה לקחת את הצד השני אלא מתנתקת מהחזה (בדקות שהיא יונקת היא יונקת מאוד באינטנסיביות). היא עושה פיפי פעמים רבות במהלך היום וקקי לפחות 4 פעמים ביום. התחלתי לחשוב שמא החלב שלי אינו מספיק מזין אם היא עולה פחות במשקל ושאולי היא לא מקבלת מספיק חלב אם היא יונקת כל כך מעט דקות כל פעם. עד כה לא היו לי שום בעיות בהנקה. מה דעתך? המצב תקין או שמא יש בעיה ואנו זקוקות ליעוץ? איך יודעים אם החלב מזין והאם יש דרך לשפר איכותו? תודה רבה מראש, קרן

It is not a problem of the

quality of your milk. The problem is if the baby is getting all of your milk, or as much as she should. this is dependent on the way the baby latches onto the breast, and that requires a meeting with a yoetset hanaka IBCLC. Please tell me where you live and I will refer you to someone in your area. You should be offering both breasts at each feed. If she falls asleep after the first breast, then change her diaper and that will wake her up to take the second breast.​

keren lande

New member
יועצת הנקה

אני גרה בפתח תקווה ואשמח להפגש בהקדם עם יועצת הנקה. התינוקת אינה נרדמת על הציצי אלא מתנתקת ממנו כעבור כמה דקות של יניקה אינטנסיבית כשהיא שבעה ורגועה ואינה מוכנה להתחבר לצד השני. זה הגיוני שהיא אוכלת כל שעתיים וכל פעם בין 5 ל- 10 דקות? תודה, קרן

It is not the time on the breast

that is important, it is HOW she is latching. Most breastfeeding problems can be solved by improving the latch. The closest yoetset hanaka in your area is Doris: 03 7394537. Please let me know what happens.​

immama

New member
עד מתי 200 גרם בשבוע? ועוד

1. קצב הצמיחה מישתנה במהלך הזמן. איך היא ביחס לעקומה? 2. ריווח מ-7 בערב עד 1 בלילה הוא ריווח נהדר בשביל תינוקת בת 10 שבועות. הלוואי עלי. זה הלילה שלה והיתר זה השלמות. 3. קצב של כל שעתיים קורה לתקופות מסויימות. זה מישתנה. 4. שתי עצות מועילות: האחת - היא שמחה, מייצרת, ישנה או מרווחת לפחות פעם ביום ריווח גדול כמו שתיארת - אל תשקלי אותה כל שבוע. זה מכניס ללחץ מיותר. עברי לפעם בשלושה שבועות (שבועיים אם את נורא במתח). עצה שניה - אל תסתכלי על השעון. לפחות במשך שלושה שבועות אל תבדקי את משך ההנקה והתדירות שלה. אני הפסקתי לסבול מהתדירות כשהבנתי שאין שום בעיה לשלוף לו כל פעם שהוא, למשל, צמא, או עייף או מתפנק או אפילו כשבא לו להתחמם (ואז אלו באמת יניקות קצרות של 5 דקות). ככל שהפכתי יותר זמינה לו - כך הוא היה פחות לחוץ ופחות נודניק והגדיל את ריווחיו. *כל זה לא נכון לגבי הלילה. אבל זה סיפור נפרד ואצלך נראה לי שהמצב טוב מאצלי (7, 10, 1, 4, 6, 8 וכ´).

למעלה