בעיות בהנקה

בעיות בהנקה

שלום לכן! לפני שבוע ויומיים נולד לי בן במזל טוב. ומאז יש לי "צרות טובות" - יש לי כמות מאוד גדולה של חלב. היום גיליתי גוש מאוד גדול אצלי בחזה, הבנתי שכדי להוריד אותו כדאי לי לשאוב את החלב ולעסות את המקום. כשאני אומרת כמות גדולה של חלב, אני מתכוונת לכך שהבנתי שהוא אמור לאכול 70 מ"ל בארוחה, והצלחתי לשאוב יותר מ-250 מ"ל עד שירד הגוש... מצד אחד שאיבה בהחלט הורידה את הנפיחות מצד השני הבנתי שככל שאני אשאב יותר כך כמות ייצור החלב שלי תגדל בנוסף, המקלחת החמה אכן עזרה אולם הבנתי שמקלחות חמות גם הן מגבירות את ייצור החלב. מה אוכל לעשות על מנת לפתור את הבעיה? תודה רבה לכם!

Revili

New member
הורדת ייצור החלב

בשלב בו את נמצאת, הגוף אכן מייצר בד"כ כמויות גדולות של חלב, מעבר למה שהתינוק למעשה צריך או יכול לניוק. בהדרגה ועם ניהול נכון, כמויות החלב יתאזנו לפי דרישת התינוק וכבר לא יווצרו עודפים גדולים כלכך. מה לעשות כדי לעזור לגוף להגיע לאיזון ולא לעודד ייצור יתר (או חסר). להניק את התינוק עפ"י דרישה, לא לנסות להגדילך מרווחים או "למשוך" זמן בין ההנקות. לא להתת לתינוק מוצץ כדי להרגיע אותו ובטח שלא לתת לו בקבוקים או חלב מלאכותי. ניתן אפילו לנסות ליזום הנקות עוד לפני שהתינוק ממש מראה שהוא רוצה לינוק. את יכולה לנסות לבדוק אם ירצה לינוק ע"י כך שתוציאי את התינוק מהעריסה ותניחי אותו על הגוף שלך במגע עור לעור. אם למרות ההנקות התכופות והמרובות את מרגישה שהשד מלא מאד ויש "גושים" או כאבים, עסי את המקום הקשה וסחטי חלב רק עד הקלה ולא כדי לרוקן את השד. המטרה היא להזיז את החלב בשד ולהוציא מעט חלב כדי שלא "יתקע" אך להשאיר את השד מלא ולא לרוקן אותו. שד מרוקן = הגברת ייצור החלב שד מלא = הפחתת ייצור החלב חום אינו מגביר את ייצור החלב אלא מרחיב את צינורות החלב וצינורות הדם ובכך מאפשר לעוד נוזלים להכנס ולגדוש את השד. אם מקלחת חמה נעימה ועוזרת לך, את יכולה לבצע את העיסוי והסחיטה במקלחת. בדקי אם הנחת קומפרס קפוא לאחר המקלחת מסייע לך. אם את מרגישה שהבעיה לא נפתרת בהקדם ואת ממשיכה לסבול מגודש/גודשים...פני ליועצת הנקה. בהצלחה.

למעלה