בעיות בהנקה

קאררה

New member
בעיות בהנקה

בתי בת חודשיים - לא תופסת את הפיטמה כמו שצריך - אני גורמת לה לפתוח פה גדול, אך היא מצמצמת את הפתיחה כך שלופתת מעט מהאראולה - מחלקה התחתון- יש לי עדיין כאבים בפטמות- מה עושים ??? כמו כן- אין לי עדיין רוטינה איתה בהאכלות - שמתמשכות יתר על המידה לפעמים שכן לעיתים היא משתמשת בי כמוצץ. השבוע פליטות ( התגברתי על כך ע"י הקפדה יתרה על גרפסים) אבל רוצה לפעמים לינוק כל הזמן כך שמצאתי את עצמי מניקה כל 10 דקות בשעה. הרופאה חושבת שאולי זה רפלוקס אבל אין לה את כל התסמינים האופייניים - הקשתת הגב לדעתי היא עושה כדי להתרחק ממשהו, התעוררות בבכי של כאב- אולי חלום רע ? - לא יודעת מה לעשות ולא רוצה עדיין לתת לה תרופות נגד הפרשת חומצה אשמח לעזרתכן !!! תודה

Revili

New member
חסרים כמה פרטים...

האם נפגשת בעבר עם יועצת הנקה מוסמכת? האם קיבלת הדרכה כיצד לשפר את התפיסה? כיצד את מתחילה את ההנקה, איך את גורמת לה לפתוח פה גדול ולתפוס את הפיטמה? מה את עושה כאשר היא אינה תופסת היטב את פיטמה? האם הכאבים הם במהלך ההנקה, רק בתחילתה? גם בין ההנקות? האם יש לך פצעים, סדקים או סימנים כלשהם על הפיטמה? מה היה משקל הלידה שלה? כמה היא שוקלת עכשיו? האם היא בוכה או סובלת במהלך ההנקה או לאחריה? בגיל חודשיים עדיין לא צריכה להיות רוטינה בהנקהות...אלה שני מושגים שלא מסתדרים יחד...תינוק אוכל כאשר הוא רעב וזה לא כפוף לרוטינה כלשהי ובנוסף, הצורך לינוק אינו רק כדי לקבל מזון - הנקה היא קירבה, בטחון, הרגעה, הקלה על כאבים, שתיה ועוד...לכן בהחלט סביר שתינוקת תינק כמה פעמים בשעה ואח"כ לא תינוק למשך פרק זמן ארוך וגם זה משתנה כל הזמן. פליטות ואפילו רבות, התעוררות בבכי והקשתת גב אינן תופעות שמצביעות בהכרח על ריפלוקס...כולן תופעות רגילות ונורמליות למדי אצל תינוקות. בכדי לחשוד בריפלוקס צריכים להתווסף בעיות בעליה במשקל, לעיתים הקאות,לעיתים סבל של התינוק במהלך ההנקה ולאחריה.

קאררה

New member
המשך- בעיות בהנקה

קודם כל תודה על תגובתך !!! נפגשתי עם יועצת מוסמכת שאמרה לי לנתק אותה כשהיא הופכת אותי למוצץ, היא הראתה לי איך לעשות את זה וראיתי סרטון על איך זה אמור להיות - אבל עדיין גם אם היא בהתחלה תפתח טו ב הרי שאחרי כן היא מצמצמת את האחיזה שלה. היא עולה במשקל יפה - כך שהחלב נכנס למערכת. בתחילהת ההנקה אני מחזיקה את השד ואת הראש לה בצוואר ומצמידה אותה- לפעמים אני כבר עייפה ומוותרת לה כי היא עולה במשקל - ובסוף היא עושה מה שהיא רוצה. הכאבים בד"כ בתחילת ההנקה - ולאחר מכן - ויותר בצד ימין. השתמשתי במגן פיטמה ואז היא כן פתחה יפה כי חייבים הקוטר גדול אנחנו גם מתחילים לתת לה חלב שאוב מבקבוק כדי להרגיל אותה גם לאופציה הזו לפני שיהיה מאוחר מדי והיא לא תסכים לקחת בקבוק - זה נשמע לך הגיוני ? כי סה"כ בשלב זה זה לא עוזר לי כי הזמן לשאיבה שווה לזמן של ההאכלה - רק שאבא נותן ולא אני חזרתי עכשיו מפגישה של ליגת לה לצה ודי נבהלתי - יש שם אמהות שמיניקות בגיל 4 שנים את הילדים ( נראה לי לא בריא נפשית לילד ) וקיבלתי מסר של זה בסדר גמור לתת את הפיטמה אם הם בוכים- כי אם זה לא רצון לינוק הם לא ינקו- כל זה שונה מאוד מהגישה שלי נראית יותר הגיונית כמו בספר הלוחשת לתינוקות - כי לא ארצה שעל כל בכי אני אדחוף פיטמה הרי יש סוגי בכי שונים. אני כבר בבעיה שהיא רגילה להירדם על הפיטמה או על הידיים ואני לא יודעת איך להפסיק את ההרגל הזה - יש לך רעיון ? רב תודות !!!

Revili

New member
נעשה סדר...

ראשית, הלוחשת לתינוקות היא סכנה עבור תינוקות יונקים...ההמלצות שלה אינן עולות בקנה אחד עם המכניזם של ההנקה וגם לא עם השכל הישר. תינוק יונק אי אפשר ויותר מזה, ממש מסוכן להכניס לסדר זמנים קבוע של אכילה. אם נפגשת עם יועצת הנקה מוסמכת ועם מדריכת לה לצ'ה, הקשיבי להנחיות שלהן ולא ללוחשת שאינה מוסמכת ולא מבינה הרבה בנושא הנקה. תינוק לא רעב לא ינק...אבל כיוון שהנקה ומציצה אינן רק אוכל, אלא בטחון, הרגעה, שיכוך כאבים, שתיה במיוחד בימים חמים, נוגדנים ועוד ועוד....אז למה למנוע את כל הדברים הטובים האלה מהתינוק שלך? תינוק יונק צריך לקבל ציצי בכל פעם שהוא בוכה או לא מרוצה...אם הוא לא רעב או שמשהו אחר מפריע לו, הוא פשוט לא ינק ואז תחפשי כיצד לסייע לו...ברוב הפעמים הוא ינק ולכן תוכלי להיות מרוצה שיש לך את הדרך הטובה ביותר להרגיע אותו. לי יש תינוק יונק בן שנתיים ורבע, לא יודעת מה יהיה בגיל ארבע...אך אני לא שופטת אף אחת וההנקה רק משתבחת עם הזמן. בקשר לבקבוקים - אין הגיון וגם אין צורך "להרגיל" לבקבוק...אם את יוצאת מדי פעם, השאירי בקבוק ותינוק רעב יאכל...אם לא מבקבוק אז מכפית או כוס או מזרק. גם אם תתני עכשיו בקבוק, עוד שבוע התינוק יכול לסרב לו...ויותר בעייתי - את יכולה לגרום נזק להנקה ולדחייה של השד, בגלל הקלות של האכילה מהבקבוק. בקשר לתפיסה, אם קיבלת הדרכה מיועצת מוסמכת, נסי להקפיד על האופן בו הראתה לך לחבר את התינוקת...גם אם זה דורש לנתק אותה מספר פעמים...המטרה היא שהתינוקת תתרגל ואת לא תסבלי מפצעים וכאבים הנגרמים מתפיסה לקויה. זה שווה את ההשקעה שלך עכשיו בכדי להגיע להנקה שוטפת ויעילה בהמשך.

למעלה