בעיות בהנקה

בעיות בהנקה

(מצטערת על הבלאגן בדבריי, אני משתדלת לרשום כמה שיותר פרטים על מנת שתוכלו לעזור לי) הבת שלי בת 12 שבועות. לאחרונה החלו בעיות עם ההנקה - היא יונקת מלא, ואני גם שואבת מקצת אחרי הלידה (ומקפיאה), בשלב מסויים נתתי לה בקבוק כדי שתתרגל, לא נרשמה בעיה מיוחדת, שתתה בלי בעיה. לפני 3-4 שבועות היא התחילה לעשות לי בעיות עם ההנקה (עד לתחילת הבעיות, קיבלה בקבוק עם חלב שאוב כפעמיים או שלוש), היא מתחילה לינוק, אחרי כמה שלוקים עוזבת ובוכה מאוד, לפעמים מתחילה לבכות איך שרואה את הציצי. חב\שבתי שיש לכך גורמים שונים ובכולם נלחמתי - גזים, רצועות למפרקים ששמו לה לפני כ- 4 שבועות (שינוי תנוחת הנקה, הורדת הרצועות בזמן הנקה - לא עוזר), פטריה בלשון (אין), בדקתי - ויש לי חלב, והרבה. לפני כמה ימים עברתי ניתוח, כמה ימים שקדמו לכך הייתי במיון ובבדיקות, ככה שיצא שביומיים וחצי (במצטבר)היא לא היתה איתי, קיבלה בקבוקים עם חלב שאוב, וכ-3 פעמים סימילאק). כשחזרתי הנקתי אותה מיד (24 שעות לאחר הניתוח, נאמר לי ע"י הרופאים כי זה בטוח כי החומרים כבר עזבו את הגוף), והיא ינקה בסדר, ומאז (עברו 48 שעות מאז חזרתי) היא עושה לי בעיות שהתגברו במיוחד היום, ממש מסרבת לינוק, לא עוזר כלום. יש לציין כי בלילה (ובהנקה שליפני השינה) היא יונקת בסדר ללא בעיות מיוחדות. חשבתי אולי זו שביתת הנקה, אך נראה לי כי היא מעט צעירה בשביל זה, לא? חוצמזה חלק מהפעמים היא כן יונקת. תודה מראש לעונות ולעזרתכם המהירה

Revili

New member
שביתת הנקה...

זה בהחלט נשמע כך.... היא כלל לא צעירה לשם כך ויש כמה תופעות קלאסיות - בוכה כבר כאשר מקרבים אותה לשד, יונקת היטב כאשר מנומנמת ובלילה... בכדי לפתור את הבעיה יש להתנהג כאילו לא קיימים בקבוקים בעולם...את לא במצב שאת חייבת לתת בקבוק, את נמצאת איתה, יש לך מספיק חלב וככל שיתארך הזמן שהיא מקבלת בקבוקים הבעיה יכולה להחריף. כמה שיטות שכדאי לאמץ - הרבה שעות של "עור לעור" כאשר היא ללא בגדים ואת ופלג גוף עליון חשוף, קרובות ... אמבטיה חמימה משותפת... הנקה כאשר היא מנומנמת ו/או בחדר חשוך מעט ושקט המדמה לילה... בכל מקרה, לא לדחוף את השד לפה, לדאוג שרפלקס החלב יגיע לפני שאת מציעה לה לינוק בכדי שלא תאלץ למצוץ הרהבה עד שמקבלת חלב, למרוח מעט חלב על השפתיים שלה, לאחוז בה בתנוחת הנקה, ללטף את לחיה עם הפיטמה ולחכות שהיא תבקש לינוק - לא לדחוף לה את הפיטמה!! ולא להציע בקבוק!! ראי קיושרים בנושא כאן ופה. בהצלחה.

תודה REVILI ועוד 2 שאלות ברשותך:

אני אנסה את המלצותייך ואת הכתוב במאמרים שצירפת, אך השאלה היא כשהיא מסרבת לינוק, לוותר לה, לא לתת בקבוק ולנסות כעבור זמן מה שוב, אפילו אם הדבר אומר כמה שעות בלי אוכל? (אנחנו בימים הקורבים כל היום בבית ממוזג, כך שאני לא חרדה מהתייבשות)ץ ועוד שאלה - איך להרגיע אותה מהצרחות של הסירוב? כרגע היא נרגעת רק כשבעלי לוקח אותה לטיול בחוץ.

Revili

New member
ממשיכה...

השאיפה היא אכן לא להציע בקבוק...ובטח לא את. היא צריכה לדעת שממך רק יונקים, אבלה בשלב מאוחר יותר...קודם יש לפתןר את בעיית הסרבנות. כל שיטה לגיטימית להרגעה...אם בעלך מצליח להרגיע אותה, תני לו להסתובב איתה (מקווה שהוא אוהב חום
)...נדנוד, מנשא, טיול...הכל לגיטימי. עקבי אחר חיתולים רטובים (מינימום 5) ואל תציעי בקבוק...אפילו כפית או מזרק עדיפים (אך זה רק במידה והשביתה תמשך זמן רב וכן יהיה חשש מהתייבשות)...חשוב להיות עם אצבע על הדופק. כמה שעות ללא אוכל הן לא בעיה ועדיף לשבור את המעגל עכשיו.

עדכון

בערך בשבע היא התעורהה משינה וינקה משני הצדדים כאילו אין מחר.... ואז, סיימתי את ענייני עם הבת הגדולה שהלכה לישון. שיחקתי קצת עם הקטנה, יישמתי אפילו כמה מעצותייך, עור אל עור (על אף הקשיים - התפרים שלי בבטן מהניתוח שעברתי לפני 3 ימים והרצועות שלה שהוסרו אחר כבוד לצורך האירוע), אפילו עשינו יחד אמבטיה והתמזמזנו לנו בשמחה. ואז כשבאתי להניק אותה לפני השינה היא התחילה עם העצבים, יונקת, מפסיקה, בוכה. אז הרחקתי אותה מהציצי, הרגעתי אותה בעדינות מרחתי לה חלב על השפתיים, ניסיתי לגרות אותה , להחליף צדדים, תנוחות וכלום לא עזר (גם בגלל שהיא ינקה הרבה זמן לא רב לני אז היא היתה צריכה להתאמץ הרבה בשביל החלב האחורי). אחרי שנרגעה, ניסיתי שוב, ושוב חזר על עצמו. בסוף השכבתי אותה במיטה כשהיא במצב רגוע והיא נרדמה אחרי כמה רגעים. בלילה אני משערת שיהיה בסדר, מחר מתחילים שוב ... ושוב - המון תודה, בעיקר על שענית לי את התשובה שהייתי צריכה לשמוע - שזה בר תיקון!!!

Revili

New member
לא להתייאש../images/Emo45.gif

אתם בדרך הנכונה...יש עליות ומורדות אך אם תתמידי זה אמור להפתר תוך כמה ימים.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif ../images/Emo140.gif תודה ל revili

אחרי כמה ימים קשים, אני גאה ושמחה (וקצת מפחדת לפתוח פה..) לספר שב- 36 שעות האחרונות מיקה והציצי של אמא השלימו, ואפילו מסתדרים ממש ממש טוב. תודה לך על הטיפים והעצות, יישמתי אותן, על כל הקשיים האובייקטיבים שלנו (כמו למשל הרבה "עור לעור" - בעייתי כשלאמא יש 4 חתכים בבטן סגורים במהדקים והתינוקת מקובעת ברצועות שאסור להסיר) אבל התגברנו. ומיקה אפילו חזרה לחייך אלי תוך כדי הנקה (במקום לצרוח עלי צרחות אימים).
קישטה מרפי קישטה

למעלה