בעיות בגן ילדים

בעיות בגן ילדים

שלום לכל חברי הפורום
אני שמחה לגלות את הפורות הזה, היות ואני זקוקה להכוונה ועזרה לגבי בעיות שקיימות בגן הילדים בו לומד בני. אשמח באם תעזרו לי מכיוון שאני נואשת
לגבי מה שהולך לקרות במשך שנת הלימודים הקרובה.

חוץ ממה שציינתי לעיל

הגננת לא מוכנה להשקיע דבר מזמנה, היא לא ישרה ואת כל שיחות הטלפון שלה עם ההורים היא מנהלת גוביינא מהגן על חשבון הזמן של הילדים. הבן שלי הביא אולי שני ציורים במשך כל השנה, החצר של הגן כל כך לא מושקעת בניגוד לשאר הגני וכמובן כך גם המצב בתוך הגן לא תימצאי פלקט אחד שלה על הקיר. הבן שלי לא מביא שום תכנים . ניקח לדוגמא את שבוע הספר ככשאלתי אותה מדוע הידלים ראו כמעט כל היום טלוזייה במקום לציין את שבוע הספר במעשה (לעשות סימניה או לכתוב איזה סיפור שכל ילד יספר) היא ענתה לי קראתי להם את הספרים של פאול קור הבאת לגן. נו!!!!!!!!!!!!!!!! זאת תשובה??????????????????.

נטעטע

New member
לא ברור לי למה לא להעביר גן

מילא היה מדובר באמצע שנה, אבל נגמרה שנה בה לא היית מרוצה מהגן, מה גורם לך לשלוח שוב את הילד למקום שממנו את לא מרוצה? העברת ילד לגן חדש בתחילת שנה לא היא שתגרום לו טראומה, אלא המשך שהיה במקום שלא טוב בעיניך. לדעתי אין פה דילמה, אלא אם כן חסרים עוד פרטים לסיפור

זה לא כל כך פשוט

תאמיני לי שהמחשבה להעביר אותו גן עלתה בי אלפי פעמים עכשיו ובכלל במשך השנה אך הילד התרגל לגן ולחברים שלו, אותם הוא אוהב. באזור מגורי יש שלושה גנים המיועדים לגיל הזה והם קרובים מאוד אחד לשני (ממש רק גדר מפרידה בין שני הגנים, והשלישי מרחק הליכה קצר). את החגים ואת הטקסים חוגגים כל שלושת הגנים יחד את מתארת לך את הסיטואציה ואת ההרגשה של הילד? מעבר לזה העברת הילד לא מתאפשרת בגלל קשיים שאגף החינוך ברשות המקומית מערימה עלי היות ומדובר בכמה ימים לפני תחילת שנת הלימודים.

בטח תשאלי ...

למה אני נזכרת עכשיו?: כל החופש דיברו על כך שהגננת מועברת לגן אחר (ממקור מוסמך), לפני יומיים אני מקבלת הודעה בה מצויין שהגננת שתלמד אותם היא אותה גננת, תאמיני לי מאז אני ממש חצי בן אדם וכל המחשבות שרצות לי בראש איך לנסות לפתור את הבעיה? איך לדבר עם הגננת ולנסות להביא לשינוי. בפגישה שהייתה לי עם כמה הורים, הלך הרוח הוא זהה, אכזבה קשה במיוחד ורצון לשינוי, הבעיה איתם שהם לא מוכנים להאבק יחד איתי ומפנים לי את הזירה להתעמת איתה. אם ההורים יהיו מספיק אמיצים באסיפת ההורים ויתמכו בי ב 100 אחוז אז המצב ישתנה או כך לפחות אני מקווה.

irisgh

New member
אם זה כ"כ גרוע, הייתי מעבירה

יש גננת טובה בגן שכן? מקום שבו יש אווירה של עשייה ופעילות, ולא השתוללות מול בהייה? יהיו לו חברים חדשים. את יכולה להשקיע בזה כמה שבועות: ליזום הזמנת חברים מהגנים השכנים. יתר על כן. אם זה אזור לא גדול, אז בעצם בטח הוא נחשף לחלק מהילדים החדשים כבר בעבר, וזה מקל על הסתגלות. כשיש גננת לא טובה, אני חושבת שאין תקנה. היא הדמות הדומיננטית וזו שקובעת איך, בגדול, יראה ויהיה בגן. אגב, סתם שאלה: הילד עצמו הרגיש שמשהו לא בסדר, או שהיה לו טוב כמו שזה? אני לא חושבת שזו כזו טראומה. זה כן דורש הכנה. להסביר לילד שהוא עובר לגן יותר טוב, ובהמשך, לעבוד על הכרת הילדים החדשים. האלטרנטיבה, להלחם, היא גם טובה. אם יתר ההורים מרגישים כמוך, אז מה, מה מפחדים? פאסיביים? פניתם למפקחת? אני חושבת שהמפקחת אחראית על השמת גננות.

לאה_מ

New member
גם אני חושבת שההורים יכולים להלחם

גננת בגן עירוני כפופה לפיקוח של מחלקת החינוך בעיריה, כפופה למשרד החינוך - יש לכם כתובת לתלונות - תתארגנו כל ההורים בגן, תמנו ועד, ותתלוננו, תדרשו את החלפת הגננת - אתם יכולים לעשות זאת!

על קצה המזלג

שנה שעברה הגננת בילתה את מרבית הזמן עם הבנות שבגן ואילו הבנים זכו בתוספת של שעות וידאו וכמובן שעות של השתוללות בחצר. האלימות שם גואה במיוחד בקרב הבנים, שסיימו את השנה גרוע יותר ממה שהתחילו אותה, כמוני יש עוד הורים שאינם מרוצים מהמצב אך הם אינם מעיזים לאמר דבר. ? מה לגבי שעות חצר האם ישנם איזה שהם תקנים או הגבלות מסוימות בקשר לזמן שהילדים שוהים בחצר? האם ביום חינוך קצר יש מקום לוידאו בגןוכמה זמן ביום מותר להם לצפות? אשמח לתשובה מהירה או להכוונה לאתרים מתאימים.

וואו, אוריק... זה נשמע לא טוב.

במיוחד אם שאר ההורים לא מוכנים לשתף איתך פעולה, משום שאז יהיה לך הרבה יותר קשה לשכנע את המפקחת שהגננת הזו כל כך גרועה. באופן אישי, אני חושבת שבגן אין מקום כלל לוידאו וטלויזיה, בין אם זה יום ארוך או קצר. בטח שלא לצפיה יומיומית. נגיד אם פעם בכמה זמן יהיה משהו מיוחד שהגננת רוצה להראות לילדים, אז זה בסדר... אבל לא מידי יום. טלויזיה יש להם בבית. גן זה לא בייביסיטר שצריכה להעביר שעה עם הילד עד שאמא חוזרת. לגבי השהייה בחצר - אני דווקא חושבת ששהיה מרובה בחצר זה נפלא, ועדיף כמה שיותר... אבל אם משתמע מכך שהאלימות חוגגת, אז צריך אולי להגביל. משום מה אני לא בטוחה שדווקא החצר אשמה... כנראה שמועבר לילדים מסר שזה בסדר ושממילא אף אחד לא מתייחס לאנרכיה... לא מבינה מה הכוונה "בילתה את מרבית הזמן עם הבנות" - היא מפצלת את הכתה לפי מין הילדים? תשמעי, נשמע לי על הפנים המצב בגן. אני לא הייתי שולחת לגן כזה את הבת שלי אפילו ליום אחד. אם פניה למפקחת על הגנים לא תעזור, אני הייתי מוציאה מהגן הזה במיידי, אפילו שולחת לפרטי בינתיים.

נשמע גרוע ביותר מה שאת מתארת

מעבר לכל מה שכתבת כאן אני הייתי מעביר אותו מהר וללא היסוס. גם אם צריך "להפוך קצת שולחנות" על מנת שיעבירו אותו לגן אחר. שוב, כואב לי לקרוא את מה שאת מתארת, הגן הזה לא נותן שום דבר חיובי לילד שלך, וזה מה שצריך להדליק לך נורה אדומה בוערת ולא להחזיר אותו לשם לעוד שנה.

רוני היקרה../images/Emo65.gif

אני אימא ל-4 ילדים זה הילד השלישי שלי בגן, יש לי שתי בנות גדולת וותק של 7 שנים של גני ילדים אף פעם לא היו לי השגות כלפי הגן או הגננת, אבל מה שקורה בגן הזה ובמיוחד עם הגננת זה פשוט קטסטרופה. במשך שנה אני מסתובבת עם מועקות וכעסים על הגננת ועל ההורים שפוחדים להתמודד, אפילו שהם מקטרים שוב ושוב על המצב הקיים. אני כבר לא ישנה כמה לילות מרוב מחשבות מה לעשות. האם להילחם או האם להעביר את הילד גם ובכך לגרום לו טראומה. אשמח ליעוץ ולאוזן קשבת מיכוון שאני ממש נואשת.

המשך

שלא נדבר כל האלימות שגאתה שם. אני אפילו לא רוצה להיזכר כמה פעמים הילד הגיע מוכה, אבל לא סתם מוכה. איפה הייתה הגננת שלא ראתה ולא שמעה??????????????????.
תאמיני לי הדף קצר מלהכיל. אני ממש לא מבינה איך נותנים לגננת כזו להמשיך ולשרת במערכת החינוך.

../images/Emo23.gifחדשות ואני מקווה שיהיו טובות

חזרתי מאסיפת הורים שהתקיימה היום הלך הרוח של לפחות מחצית מההורים היה זהה לשלי וזה נאמר באסיפה שהייתה סוערת במיוחד, כמו כן התנדבתי להיות בוועד על מנת לפקח מקרוב על התכנים ועל מה שנעשה. הרגשתי היא שהשנה תהיה מגמה לשינוי מכיוון שההורים התעוררו ופתחו עיניים לגבי כל החסרונות שבגן, מעבר לזה מחר או נכון יותר היום תתקיים שיחה משולשת ביני לבין הגננת בנוכחות האחראית על גני הילדים. מקווה שייהיה לי בהצלחה. תודה לכם על התמיכה זה ממש גורם לי הרגשה טובה האפשרות לשוחח ולהתייעץ עם גורמים נייטרלים. שוב תודה

לאה_מ

New member
מאחלת לכם הרבה הצלחה בשינוי

המיוחל. אני בדעה שהורים יכולים מאד מאד להשפיע על הנעשה בגן. ואל תוותרו - אם אתם רואים שהבעיה היא באישיות של הגננת - תדרשו את החלפתה, תדרשו פיקוח צמוד בגן - יש לכם זכות לעשות את זה. ותמשיכי לעדכן אותנו בהתפתחויות.

למעלה