בעיות בגן חובה

דבורי

New member
בעיות בגן חובה

בשנה שעברה, לפני שבחרתי גן חובה לאביחי עברתי הרבה בין הגנים בסביבה ובחרתי גן שלדעתי היה מצוין. בסוף בעירייה לא הסכימו לרשום אותו לשם כי אנחנו לא באזור הרישום והוא נרשם לגן שממש קרוב לבית. בהתחלה חשבתי שאולי בשבוע הראשון לתחילת הלימודים אנסה להעביר אותו חזרה אבל בסוף הנוחות הכריעה, וגם הגננת עשתה רושם טוב מאד בשבוע הראשון. מאז אני כבר לא בטוחה בעצמי. בזמן האחרון הוא טוען שהוא ממש לא אוהב את הגן. בהתחלה לא הייתי בטוחה כמה להאמין לו, היו לו משברים גם בגן (הפרטי) הקודם שהיה לדעתי (ובעצם גם לדעתו) מצוין, אבל ככל שהוא ממשיך בכך נראה לי שאכן זה משבר ממשי. השבוע הוא כבר מנסה להיתחלות (כלומר לטעון שהוא חולה כדי לא ללכת לגן), כמו שזכור לי מתקופתי בבית ספר. אציין שאני מרשה לו מדי פעם להישאר בבית לחופש אבל מנסה להגביל את זה לפעם בחודש, וזה כנראה כרגע לא מספיק לו. היום הוא גם טען שהוא לא אוהב את הגננת. כשניסיתי לברר למה הוא אמר שהיא אמרה לו ולד. (חברו הטוב בגן) לסדר ו"הוא לא עבד שלה". לפני כן תמיד היו לו טענות כלפי הילדים בגן, בעיקר כמה בנות שלדברי הגננת הן "קלפטעיות": הן מנסות להכתיב לילדים האחרים עם מי להתחבר ועם מי לא. לפני כן חשבתי שד. מסית אותו נגד הגן והגננת, ד. נמצא שם כבר שנה שניה, אם-כי בשנה הקודמת היתה שם גננת אחרת (הקבועה היתה בשבתון), ולדברי אמו הוא כבר משתעמם שם. עכשיו נראה לי שיש איזשהי בעיה יותר מהותית. אמו של ד. אמרה לי שניסתה לדבר עם הגננת וזו אכן עזרה לה קצת והמצב אצלם השתפר, ואני אכן החלטתי לנסות גם אני לדבר איתה. אני כבר התחלתי לחשוב אם כדאי לנסות להעביר אותו לגן שמראש בחרתי לו (נדמה לי שיש שם מקום), אבל אולי זה לא פתרון טוב בשביל ה-4-5 חודשים שעוד נותרו לו בגן. במיוחד מכיוון שהגן ההוא נמצא במבנה של בית ספר שרוב הילדים מהגן ממשיכים בו, ולי כרגע נראה שלא אשלח את אביחי לשם (למרות שהוא מאד רוצה). מה דעתכם על מעבר בשלב כזה של הגן? ועד כמה להאמין למשברים של אביחי בגן?

דבורי, לא הייתי מעבירה השנה

שכן לטעמי העברה באמצע השנה עלולה להפוך למשבר גדול מאי-שביעות הרצון של ההשארות. לגבי ה"להאמין" - אני הייתי מאמינה מאוד, כי תחושת המשבר שלו היא אמיתית, רק שלילדים יש יכולת השלכתית טובה ולא תמיד המשבר הוא במקום שהם מגדירים אותו. זה יכול להיות הרבה דברים, אולי אפילו משהו קטן - נסי לדובב אותו ולמצוא איתו פתרונות קטנים לכל מיני דברים. וכשתדברי עם הגננת - יידעי אותו. זה נותן לילדים הרבה כח כשהם יודעים שאמא מגבה אותם.

gudat

New member
לא בעד להעביר

בעיקר בגלל שבשנה הבאה הוא לא יעלה עם חבריו לכתה א', שזה דבר מאוד חשוב בעיני. כמובן, אם המצב ממש קיצוני הייתי שוקלת להעביר, אבל זה היה בבחינת הרע במיעוטו. כל עוד לא ביררת עם הגננת, קשה לדעת מה באמת קורה. בנוסף, הייתי מנסה לדלות מהילד יותר פרטים על מה שמריע לו, לשאול שאלות מכוונות ואולי הדברים פתירים. לגבי שאלתך האחרונה- להאמין כמובן שכן, הרי כך הוא חווה את זה, כלומר זו האמת שלו. ולכן, התייחסות רצינית שלכם, כולל שיחה עם הגננת, יתנו לו הרגשה שלוקחים את דבריו ברצינות וזה בפני עצמו ודאי יתן לו הרגשה טובה. בכל אופן בהצלחה, זו בהחלט לא סיטואציה פשוטה.

Shellylove

New member
שאלה קשה

אולי לפני להעביר תבקשי לדבר עם הגננת ולשמוע ממנה. לא בהתקפה וחשדנות אלא יותר כ"אני רוצה לשמוע איך לאביחי בגן, מה עובר עליו, מה הוא עושה וכו'". תתאמי איתה שיחה נינוחה מראש (לא בבוקר כשאת מביאה אותו או אחה"צ כשאת לוקחת). אני מניחה שזהנ ייתן לך עוד אינפורמציה ואז תוכלי להחליט טוב יותר.

דבורי

New member
תודה לכל העונות

החלטתי שבאמת אנסה לדבר עם הגננת. הצלחתי (במאמצים מרובים) גם לשכנע את אביחי שכדאי לדבר איתה ושנתאם פגישה משותפת איתה. ניסיתי היום להתקשר אליה (היום היה לה יום חופשי) אבל לא השגתי אותה עדיין, אנסה מחר בגן. בינתיים, היום כשבאתי לקחת את אביחי מהגן הגננת המחליפה כבר הלכה, והסיעת סיפרה לי שאביחי לא התנהג היום יפה. זה ממש הפתיע אותי, עד עכשיו הוא תמיד היה מתנהג יפה בגן, ואת כל התסכולים מוציא רק עלי בבית. לדברי הסייעת בשבועיים האחרונים הוא כבר לא מתנהג כל-כך יפה, לא מקשיב ומשתולל. אני רק יכולתי לקשר שבשבועיים האחרונים הוא גם מתלונן הרבה על הגן, אבל אני לא יודעת אם קרה משהו מסויים. ניסיתי לדובב אותו ולא ברור לי בדיוק מה קרה, אבל התברר לי שהיא העבירה אותו לשבת בזמן הריכוז ממש בצד, הכי קרוב אליה, כדי להרחיק אותו מד'. אולי זה חלק מהעניין. הוא גם מתלונן שהוא לא אוהב את עבודות היצירה שהם עושים בגן (לטענתו הם "עבודות של בנות"), ושהוא עם עוד כמה חברים משתוללים כדי "ללמד אותה לקח". אני מקוה שבשיחה איתה נוכל למצוא כמה פתרונות.

נראה לי שהתיאור של סייעת משמש לך

מנוף טוב לשיחה עם הגננת. כך זה יוכל לבוא ממקום של התעניינות אמיתית ב'מה עובר על אביחי', ולא כמתקפה כלפיה. מהתיאור שלך נראה לי שהגננת לא ממש מצליחה להגיע אל אביחי, וזה שווה בדיקה מדוע ואיך אפשר לשפר זאת.

דבורי

New member
הבוקר דיברתי איתה קצת

אבל לא היה מספיק זמן, אתקשר אליה שוב עוד מעט (כשיגמר מפגש הבוקר בגן). היא שמעה מהסייעת שרציתי לדבר איתה. היא מעדיפה פגישה ללא אביחי, אבל אני מרגישה שחשוב שגם הוא יתבטא, במיוחד שאני לא מרגישה שאני יודעת בדיוק מה מציק לו. אני חושבת עכשיו ששינוי המקום הקבוע שלו בריכוז היווה הטריגר לבעיות בזמן האחרון, הוא כנראה מאד נעלב מכך. בכלל, נראה לי שהגננת מכוונת יותר לבנות בגן. יש שם יחס מאד לא טוב של כ-2/3 בנות לעומת 1/3 בנים (9 בנים בגן של 30), ועכשיו לפי הסיפורים של אביחי 4 מהבנים מאד לא מרוצים.

קצת מטריד אם יש מכוונות יתר לבנות

כיצד זה מתבטא? סתם מחשבה - האם רצוי מראש מפגש של אביחי ביחד איתכן, או שכדאי קודם להיפגש רק שתיכן?

למעלה