בעיות בגן הילדים

בעיות בגן הילדים

בני בן ה-5 התפרץ מספר פעמים בגן הילדים בצורה חמורה.הוא מרביץ לילדים בזמן התקף הזעם , אינו מקשיב , מקלל ולוקח לו מספר שעות עד שהוא נרגע.איזה מסלול אבחוני אנו ההורים צריכים לעבור?למי פונים קודם כל לעזרה ? האם יש פתרונות בקופת החולים? איזה הפנייה צריך?ולמי לפנות קודם? פסיכולוגית הגן אמרה שהיא לא יכולה לעזור ושיש לפנות למומחה בתחום, אך לא פירטה. הצילו! זה ילד חכם מאוד לגילו גם ע"פ הגננת שלו שמתפקד בבית בצורה נהדרת.מה עושים.אשמח לתשובה מהירה תודה.

הפרעות התנהגות בגיל הרך

לעניות דעתי, הואיל ומדובר בילד בן 5 הייתי מתחיל מרופא התפתחותי שיתן חוות דעת ראשונית. זהו גיל שהדברים מתחילים לתפוס איזון, זה יכול להיות החל מבעיה אורגנית (כמו ADHD), בעיה רגשית שנובעת מפחדים וחששות, ואז האלימות היא בגדר דפוס הגנה. זה גםפ יכול להיות על רקע של גבולות ובחינת גבולות . לכן בשלב זה כדיא לברר באופן כללי ולשלול בעיה של ADHD, שלה תמונה מאפיינים נוירולוגים שניתן לבחול אותם כבר בגיל הזה. זוהי דעתי, למרות שיש שימליצו לך לגשת לפסיכיאטר ילדים. גיל

דליה.ד

New member
התייעצות

אני בהחלט הייתי חוזרת לפסיכולוגית על מנת לוודא למי היא מתכוונת שיש לפנות. זהו תפקידה - להפנות הורים נבוכים. ובהחלט לבקש ממנה תכנית לעיצוב התנהגות בגן - גם זה תפקידה.... בהצלחה!

בעיות בגן הילדים

מכיוון שמדובר בילד בן חמש הוא זכאי לאבחון דרך קופת החולים שלו. בקופת חולים כללית ומכבי ישנם מכונים להתפתחות הילד שמאבחנים מטפלים ומייעצים להורים לילדים עם בעיות דומות. פני לרופא קופת החולים שלך ובקשי הפניה להתפתחות הילד, שם סביר להניח תפגשו עם פסיכולוג שינתב אותכם בהתאם. בהצלחה. עינת

galit74

New member
מילות עידוד

את מתארת בדיוק את הבן שלי לפני שנה. מאז הוא אובחן כ-ADHD עם מרכיב התנהגותי, הוא מטופל בריטאלין והגננת לא מפסיקה לשבח אותו כמה שהוא מקסים והילדים בגן מאוד אוהבים אותו (לעומת שנה שעברה שממש פחדו ממנו). אני מתארת פשוט מה שהיה אצלנו אבל רוצה לעודד, שעם הרבה עבודה (פעם בשבוע אנחנו בטיפול אצל פסיכולוגית ומעקב תקופתי בהתפתחות הילד ואצל פסיכיאטרית) וטיפול נכון אפשר לעזור לילד (ואם טוב לילד טוב גם לאמא לא?).

למעלה