בעיות בגמילה (ארוך)

דנית73

New member
בעיות בגמילה (ארוך)

הי בנות, אני חדשה יחסית פה והגעתי בעקבות המלצות חמות. השאלה שלי קשורה מאוד לשרשור שיש פה כבר על גמילה, אך החלטתי להתחיל שרשור חדש למקרה הפרטי. הייתי מעוניינת לשמוע מניסיונכן. עדי היא בת שנתיים בדיוק. בגיל שנה וחצי גילתה סיר וחשבה שהוא כסא. אמרתי לה שפה עושים פיפי וקקי וחצי שעה אחרי זה היא ביקשה לעשות קקי ועשתה. אחרי זה היא לא רצתה חיתול, אבל פחדתי לוותר עליו בגלל גילה הצעיר והיא בכתה נורא כשמתי לה, עד היום אני לא יודעת אם טעיתי. מאז היא עושה בסיר 2-5 פעמים ביום אבל גם היתה עם חיתולים וגם הם היו רטובים. בחודשים האחרונים היא עושה קקי רק בסיר (ולאחרונה גם בישבנון) ופיפי גם בסיר וגם בחיתול. לפני שבועיים וחצי הורדנו את החיתולים לניסיון (היא לובשת תחתונים) ולמרות מספר פספוסים זה הלך די יפה, והיו לנו מספר ימים עם פספוס אחד וימים בודדים ללא פספוס. לפני שבוע הגענו לחופשה בארץ ואנחנו ישנים אצל סבא וסבתא. שלושת הימים הראשונים המשיכו יפה, אבל בימים האחרונים יש נסיגה והיא מפספסת המון. במיוחד היא מרטיבה כאשר היא יושבת על כסא האוכל. זה ממש הפך לדבר קבוע כל ארוחה (אפילו שמזכירים לה ללכת לפני הארוחה) היא משתינה ומייד מודיעה. קשה לדעת אם זה בכוונה. אתמול אבל היה מקרה שהיא התיישבה על הרצפה וממש עשתה בכוונה. עד עכשיו הגבנו בסבלנות והסברים אבל זה כבר מתחיל להכעיס. אני מתארת לעצמי שזה קשור לשינוי (חופשה) אבל לא יודעת אם להמשיך עם הגמילה כרגיל, להתעלם, לכעוס או פשוט לשים חיתול בארוחות. ניסיתי אפילו את מה שהציעה אחותי - להשאיר אותה כמה דקות רטובה - אבל זה לא מפריע לה. למרות גילה הצעיר היא נראית לי בשלה: היא מבקשת להיות בלי חיתול מבקשת סיר לכל קקי ולפעמים לפיפי כשהולכת לשירותים (גם אם מיוזמתי) היא עושה מייד, אף פעם לא משאירה ריק. מאז תחילת הגמילה חיתוליה היו יבשים (בשנת הצהריים ולילה), חוץ מבימים האחרונים. בקיצור מה עושים? אני מפחדת לעשות טעות שתפגע בגמילה, וגם מפחדת לחזור ולשים חיתולים כי תמיד אומרים שזה מבלבל ומקשה על הגמילה בעתיד. יתכן מאוד שיש פה משהו התנהגותי והיא בודקת גבולות. זקוקה לעיצות
תודה, דנית

לאה_מ

New member
אני מבינה שאתם בחופשה.

אם כן, המצב באמת חריג. אפשר להבין אותה - היא נמצאת מחוץ לסביבה הטבעית והרגילה שלה, עם אנשים שהיא פחות רגילה לנוכחות מתמדת שלהם, עם כללי התנהגות אחרים, אולי אפילו אקלים אחר... קשה להמשיך בגמילה במצב כזה. אני חושבת שאם תביני אותה, יהיה לך קל יותר לא לכעוס, כי הכעס שלך רק מקשה על שתיכן בנושא הזה. איך התקשורת ביניכן? האם את יכולה לדבר איתה, להסביר לה שאת מבינה שהיא מתרגשת פה בארץ, שקשה לה הכל בבת אחת, ולשאול אותה האם היא רוצה - לפחות למשך החופשה - לחזור לחיתול (באופן מלא או חלקי - תחליטי את מה להציע לה) או לתחתוני חיתול?

גמילה וחו"ל

כאשר בני היה בן שנתיים ורבע אנחנו נסענו לטיול של מספר שבועות בחו"ל. לפני הנסיעה הוא היה גמול מטיטולים (בערך חודש) וכיון שנראה לנו מסובך להמשיך את הגמילה בטיול החלטנו להחזיר לו את החיתול לתקופת הטיול והסברנו לא שמחזירים חיתול למשך הטיול. ברגע שחזרנו ארצה (כבר בשדה התעופה) הילד ביקש להוריד את החיתול וכך עשינו. הוא המשיך את הגמילה כאילו תקופת הטיול לא היתה בכלל. הייתי מציעה לך להחזיר לה את הטיטול לתקופת הביקור בארץ וכאשר תחזרו הביתה לשגרה להמשיך בגמילה. בהצלחה ובילוי נעים בחופשה.

דנית73

New member
לגבי החזרת חיתול

תודה, טוב לדעת שאפשר להחזיר את החיתול לתקופה מוגדרת ולהחזיר אותו אחר כך בלי בעיות. בינתיים הגברת הקטנה בוחרת להיות בלי חיתול. היום ניסיתי להשאיר אותה עירומה ולא עם תחתונים כרגיל. היא לא הרטיבה בארוחת הבוקר לשם שינוי. יתכן והיא תופסת שהתחתונים סופגים משהו ולכן מרגישה חופשי להרטיב. אפשר לדבר איתה הרבה יחסית לגילה אבל עדיין זה קצת קשה לה להבין שיחה על קשיי המעבר לישראל. בכל מקרה אני אראה איך הולך עם הסטרפטיז בזמן הארוחות ואמשיך להציע לה את החיתול. דנית.

נעה גל

New member
אני לא בטוחה שזה פתרון שטוב לכל

הילדים (החזרת טיטול לתקופה מוגדרת). בכל מקרה, אני יודעת מהבן שלי שברגע שהוא נגמל לחלוטין, תוך כמה ימים הוא לא היה מסוגל לחשוב על ללבוש טיטול - זה פשוט הגעיל אותו.

למעלה