בעיות בבקשת ההתפטרות

sweet lit

New member
בעיות בבקשת ההתפטרות

אני עובד אצל קבלן חשמל כ5 שנים וחצי. אני חשמלאי מעשי ועומד לקבל חשמלאי מוסמך ותוך כדי אני לומד להנדסאי חשמל. הקבלן למעשה שולח אותי כל יום למקומות אחרים, לבתים פרטיים, למפעלים, לחנויות, לאנרגיה סולארית וכד'. אני חתמתי על חוזה העבודה אצל הקבלן שבאחד הסעיפים רשום שאחרי העבודה אצלו אני לא אוכל לעבוד אצל מקומות ואנשים שהכרתי דרך הקבלן, חתמתי גם על הסעיף של שמירת סודיות. צצו לי בעיות אצל הקבלן, וויכוחים, הוא לא מוריד לי מס הכנסה מהמשכורת והוא אומר לי אל תדאג, והיה לי ריבים עם הצוות השני שלו. בכל מקרה אני חיפשתי עבודה אחרת תקופה מסויימת. השבוע באחד המפעלים שנשלחתי אליהם נדלקו עליי המהנדסים ורצו שאני אעבור למפעל בתוספת של 30 אחוז לשכר נטו המפעל הזה צריך עוזר חשמלאי ובהמשך הובטח לי להיות מנהל מחלקה . זהו מפעל סגור ולא עבודת שטח. הם הכינו לי חוזה מסודר והתנאים שם הרבה יותר טובים לי ובאמת תוספת משמעותית למשכורת. הודעתי לבוס שאני רוצה להתפטר הכנתי מכתב והוא אומר לי שאני יכול להתפטר אבל לא יכול לעבוד באותו מפעל. אני לא מבין למה אני לא יכול לעבוד באותו מפעל, זה לא מתחרה שלו וזה לא פוגע לו בעסק, זה לא קבלן נוסף שמבצע עבודות כאלה אלא זה מפעל סגור שחיפש עוזר חשמאלי. הוא מאיים עלייי בטביעה הבוס. מה עליי לעשות? תודה רבה רבה מחכה לעזרה

כמה הוא שילם לך בחודש על אי התחרות?

כי כבר נקבעו קריטריונים בפסיקה (בפס"ד צ'ק פוינט נגד רדגארד) למתי מותר להגביל את חופש העיסוק של העובד, וזה במקרים של אינטרס שמירה על סודות מסחריים, או אם קיבלת הכשרה מיוחדת שעלתה למעסיק הרבה כסף (אני מתרשם שזה לא המקרה), או במקרה שהוא שילם לך במפורש מראש במשכורת כדי שלא תתחרה בו (אני מנחש שלא קיבלת כסף), או אם יש חובת אמון מיוחדת (לדוגמא אתה בכיר בחברה שלו). בקיצור - לדעתי במקרה שלך לקבלן שלך יש אפס מארבע נקודות, והוא יכול לתבוע וגם להפסיד.

sweet lit

New member
אני לא קיבלתי תשלום על אי התחרות

אין לי שום סודות מסחריים, אני לא יודע אם אני נקרא בכיר בחברה שלו . . אני ראש צוות של עובד אחד..

בקיצור על פניו אין לו קייס

יש חוק יסוד חופש העיסוק, וקשה מאד להתגבר עליו בהסכמים פרטיים. די ברור (עד כמה שאפשר לדעת דרך האינטרנט ובלי לקרוא את ההסכם) שבמקרה הזה הפגיעה בחופש העיסוק היא בלתי מידתית ולא סבירה ואם הוא יתבע אותך הוא יפסיד. תעתיק לפה את הסעיף מההסכם כדי שפלורי תוכל לעבור עליו, אבל בגדול כנראה שאין לך מה לחשוש (חוץ כמובן מזה שאם הוא נקמני הוא יכול לעצבן אותך דרך בית משפט ולהכריח אותך להתגונן, דבר שיש לו עלות).

אני לא יודעת על מה חתמת וכמה זה תקף

אבל ברור שאם תעבור לעבוד במפעל הוא לא יצטרך יותר את השירותים של המעסיק שלך ומהבחינה הזו מדובר ללא ספק בתחרות. יש לך דרך אגב חובה להודיע למפעל שאתה חתום על אי תחרות.

sweet lit

New member
הודעתי למפעל שאני חתום על אי תחרות

הם אמרו לי בתגובה שהם עדיין יצטרכו את השירותים של המעסיק הנוכחי שלי, יש המון עבודה במפעל הם עדיין צריכים אותו אני לא בא במקומו..

איזה סוג של עבודה תעשה שם?

נראה לי שהקריטריון הקובע הוא האם העבודה שאתה תעשה שם היא מאותו סוג של עבודה שעשית כשנשלחת לשם מטעם המעביד הקיים והאם עצם העובדה שאתה עובד כאן תגרום לזה שהם לא יצטרכו להזמין עבודות מהמעביד הקיים. הדבר הכי טוב שאתהב יכול לעשות זה לפנות למעביד החדש ולהסביר להם את המצב ולבקש מהם שיפנו למעביד הקיים על מנת שיתן לך פטור מההתחייבות. אם הם לקוחות שלו יש סיכוי טוב שזה ייפתר ביניהם

sweet lit

New member
אני אהיה החשמלאי של המפעל

אבל בחשמל יש כל כך הרבה תחומים ושם אני אצטרך ללמוד תחום חדש בחשמל שאין לי ידע בו כרגע. המפעל עדיין יזמין עבודות מאותו קבלן כך נאמר לי אחרי שאמרתי על התחרות

לא נראה לי שצפויה לך בעיה

אתה הולך לעבוד בתחום חדש שאין לו קשר לעבודה הקודמת. אני לא רואה את בעל הבית הנוכחי תובע אותך (וגם מסתבך עם לקוח שלו). בוןדאי שאינני רואה איזה שופט פוסק לזכותו. אבל למרות זאת, אני הייתי פונה למעסיק החדש ומבקש ממנו שידברו עם בעל הבית הקודם ויבהירו לו את המצב

למעלה