בעיות בארוח חברים...

בעיות בארוח חברים...

בחודש האחרון (מאז תחילת שנה"ל ובאותה מידה מאז שנולדה אחותו) - עומר ממש נוראי לאורחיו. הוא משתוקק שיבואו אליו חברים ואז - כשהם באים - הוא כ"כ מגעיל אליהם שחלקם אף מגיעים לבכי ולבקש שאתקשר שיאספו אותם קודם. נטיתי לראות בזה חלק מעניין הולדת רעות אולם שמעתי הבוקר משתי אמהות נוספות על תופעה דומה. ביקשתי מהגננת להקדיש את אחת משיחות הבוקר לארוח חברים והיא קבלה את הנושא אפילו בתודה וכ"נושא נהדר לשיחה". יע"ז, לא בטוח שזה מה שיפתור את העניין. אמש אמרתי לעומר שיש לי נושא לשוחח איתו, הוא מיד ענה "לא צריך שיחה אמא, הם סתם אומרים עלי". כלומר - הוא ידע במה מדובר ומבין כנראה שזה לא ממש בסדר. נתקלתן בזה ? פתרתן מצבים דומים ? אשמח כרגיל לרעיונות היצירתיים שעולים כאן בסוגיות כאלו !!! הרבה תודה. חנה

לאה_מ

New member
אין לי נסיון דוקא בסוגיה הזו, אבל

יש לי רעיון: בפעם הבאה שהוא יבקש להזמין אחד מאותם חברים שהוא "התאכזר" אליהם בביקור הקודם, תאמרי לו: "הממ... בפעם הקודמת שתמיר היה כאן הוא ביקש ללכת מוקדם...". נסי להגיב כך ותראי מה תהיה התגובה שלו. אני מתכוונת, נסי לא לבוא אליו בטענות (אתה לא מתנהג יפה לאורחים שלך) וגם לא לספר לו איך החברים מרגישים (הוא לא אדיוט, הוא יודע), וגם לא לעשות לו סנקציות (אתה לא יכול להזמין חברים כי בפעם הקודמת לא התנהגת יפה) ולא לסחוט ממנו הבטחות (אם נזמין את תמיר אתה מבטיח שתתנהג יפה?). פשוט תחשבי קצת ותצייני שבפעם הקודמת החבר רצה ללכת מוקדם. הניחוש שלי הוא, שעומר יקשר מיד את ההליכה מוקדם לתחושה הלא נעימה של החבר, וידע גם מה הגורמים לכך. את לא שיפוטית במקרה הזה. את לא מתעמתת איתו. את פשוט מציינת עובדה (אפילו לא מפרשת אותה עבורו). אני משערת שהתגובה שלו לכך תהיה מאד מעניינת, ואולי זה יתן לך לפחות "קצה חוט" כדי להתיר את הסבך הזה (ואם לא - לא עשית שום נזק).

חוה 1

New member
אין לי רעיון יש לי הרבה נסיון ../images/Emo10.gif

הבת שלי עושה בדיוק אותו הדבר. היא מזמינה חברות לישון אצלה ואחרי שהן משחקות די יפה היא מתחילה להיות לא נחמדה. אולי כדאי להגביל את הביקור ל 45 דק´?

משיחה עם הורים בגן מסתבר ש....

גל סגר ליהל את הסוני-פלייסטיישן ואמר לו "המשחק נגמר" ו"אני לא נרשה יותר", יהל בכה וביקש הביתה. אורן לא הסכימה לכבד בצ´יפס (לא חסר צ´יפס אגב - זה היה סרוב עקרוני). יונתן זרק על עומר חפצים וקפץ עליו ואחר כך רדף אחריו עם נשיקות אגרסיביות ומפחידות. מעומר יש לי אוסף סיפורים פשוט כי אני עדה להם ביומיום.... אולי זה שלב בהתפתחות החברתית ?

נעה גל

New member
ואורן...

מזמינה חברים ו... משחקת לבד! וזה די מפריע לי (לאור העובדה שהיא לא בדיוק משופעת חברים), אבל, למעט פעם אחת שדיברנו על זה, אני לא אומרת לה כלום. אבל רוני היא יוצאת דופן. כשרוני נמצאת אורן משחקת איתה כל זמן בלי הפסקה, עם מעט מאוד מריבות אם בכלל, ולא משנה כמה שעות הן ביחד (השיא היא 12 שעות ברציפות! חלקן בגן, כמובן)

לאה_מ

New member
ובכל זאת החברים אוהבים לבוא אליה,

גם אם זה כדי לשחק חלק מהזמן "לידה" ולא איתה.

למעלה