בעיות באקסס

בעיות באקסס

יש לי פרוייקט קטן המכיל את הטבלאות הבאות: נעליים(מספר נעל, שם נעל) פרטי נעל(מספר הנעל,מידה וצבע) מכירת נעליים(מספר מכירה, לתשלום) פרטי מכירת נעליים(מספר מכירה, מספר נעל, כמות נירכשת, לתשלום עבור נעל זו) הזמנת נעליים(מספר הזמנה, לתשלום כללי) פרטי הזמנה(מספר הזמנה, מספר נעל, כמות מוזמנת, לתשלום) ד"א, הכנתי את הטבלאות הנ"ל אך לא הצלחתי לצרף להודעה זו.... להלן בעיותיי: 1. בטבלת "פרטי מכירת נעליים" אני פותחת תיבה משולבת לנעליים ואני מעוניינת לפתוח תיבה משולבת נוספת בה אני אראה את כל המידות בנעל שבחרתי... 2. בטבלת "פרטי מכירת נעליים" ברצוני לפתוח תיבה בה אני אראה רק את הנעליים החסרות במלאי(בתיבה זו אני צריכה להביא נתונים מ-2 טבלאות "נעליים" ו-"פרטי נעליים") ומתוך תיבה זו ברצוני לבחור נעל מסויימת... אודה למי שיוכל לעזור לי בכך... שנה טובה לכולם ובמיוחד לאלה שעזרו ועוזרים

אוייי איך אהבתי את הפרויקט באקסס...

מממ לדעתי התכנון שלך לא נכון: טבלאות הנעליים צריכות להכיל את פרטי הנעליים נעליים[מספר סידורי, שם, מידה, צבע] כנ"ל לגבי מכירה.. אם כי פה - את יכולה לפרק, חברה שלי עשתה ככה. יצא טוב. היא פרקה את המכירות למכירות per לקוח, ולכל מכירה היו כמה מוצרים שנקנו בה. בטבלת ההזמנות - אינך יכולה לעשות עמודת תשלום כללי. מטרת הטבלאות היא להכיל נתונים ולא לחשב אותם. את החישובים עושה השאילתא. בכל מקרה, מכיוון שבכל חנות המחירים משתנים (לכן יש לשמור אותם) את יכולה לעשות שני דברים: 1. לשמור בכל קניה את המחיר העדכני ליחידה, ואת המחיר הכולל לחשב בשאילתא או 2. כחלק מפעולות האקסס בעת קניה - לחשב את הסכום הכולל ולהכניסו לטבלה. למעשה נראה כי זה מה שתכננת לעשות, אני מציעה את האפשרות הראשונה - היא מפורטת יותר מבחינת פרטי הקניה. בקשר למלאי - יש ליצור טבלה המכילה לגבי כל נעל (רצוי להוסיף את העמודות לטבלת פרטי הנעליים), את מספר המקסימום שלה במלאי מספר המינימום והמספר העדכני שלה. ברגע שהמספר העדכני נמוך מהמספר המינילי - יש לבצע עידכון מלאי. עדכון מלאי יש בצע לפי החישוב הבא: החסרת המספר הנוכחי של הנעליים ממספר המקסימום. מקווה שהבנת את מה שניסיתי לומר. הכנתי את הפרוייקט שנה שעברה והיה בו את אותו העקרון שאת מנסה לעשות. בכל מקרה, מציעה להעזר בספר "מבוא למערכות מידע" ירוק כזה. הוא מסביר הכל. בהצלחה.

חשוב לי למנוע כפילויות....

ולכן יצרתי את טבלת פרטי העליים... אני לא מבינה איך אני אמורה לעדכן את מחיר הנעל בקניה? השינוי הוא לא פר יום... אודה לך אם תוכלי לשלוי אלי הפרוייקט שלך או לפחות לומר לי אילו טבלות היו לך? כמה יחידות בגרות?

למעלה