בעיות באלמנט המתכת

קטריס

New member
בעיות באלמנט המתכת

קודם כל זהו אינו סיפור מקרה אמיתי אלא רק תיאורטי שכן אני מודע שאי אפשר לאבחן מישהו דרך האינטרנט. ההודעה מיועדת לאלו ממכם המושכלים בתאוריית חמשת האלמנטים. והנה סיפור המקרה התאורטי: בחור בן 22 (חתיך
). טיפוס של אלמנט אדמה. אש ומים כאלמנטים דומיננטיים אחרים. מציג את הסימפטומים הבאים: אסמטה (לא מולדת), בעיות עור (גירודים ופריחות), אלרגיות, עיטושים, גודש באף, בעייתיות עם מסגרות פיזיות (יצירת צלקות גדולות לפעמים, בית חזה גדול), בעיות קלות בעמ"ש התחתון ובחיבור של העמ"ש עם האגן, כאבים קלים בברכיים, אקנה, קושי במתן שתן, *אלרגיה קלה למתכות*. אוכל בריא, פעיל ספורטיבית, פעיל מנטלית, פעיל מינית. עבר של חוסר פעילות פיזית כתוצאה מהאסטמה, עודף משקל ואכילת יתר. בקווים כללים, מהו לדעתכם האיבחון? הטיפול? ההמלצות?

מאיר72

New member
יש כאן חולשה של אלמנט המים

סימפטומים: בעיות קלות בעמ"ש התחתון ובחיבור של העמ"ש עם האגן, כאבים קלים בברכיים, קושי במתן שתן, פעיל מינית. חולשה של האדמה: בעיות עור (גירודים ופריחות) - יכול לנבוע מחוסר דם, בעבר - עודף משקל ואכילת יתר, (האם הוא רזה גם בראש או שהוא עדין צריך דיאטה), האש יכול להיות שהיא בעודף : בעייתיות עם מסגרות פיזיות (ויחד עם חולשה של האדמה שגם היא אינה נותנת את התצורה (יצירת צלקות גדולות לפעמים, בית חזה גדול). מתכת חלשה: אסמטה, אלרגיות, עיטושים, גודש באף (יכול גם לנבוע מאנרגיה העמוקה של אלמנט המתכת שהיא עץ וזו קצת בעודף - בעיות עור (גירודים ופריחות), עיטושים ) תמשוך מהאש לאדמה (לא מהלב תעבוד דרך המחמם המשולש SJ 4+9 יעשו את העבודה נהדר) משם חזק את אלמנט המתכת (אפשר טיפול אחרי) ובמידה האדמה מספיק חזקה לקחת ממנה, זה יטפל גם בקושי במתן השתן. חימום הגוף לפני פעילות ספורטיבית יקל על הכאבים השונים. כאשר המתכת חזקה, אפשר לעשות את BL67 + BL1 להקלה על הכאבים.

קטריס

New member
ממ.. הצגת כיווני חשיבה שלא העלתי

בכלל. הייתי בטוח שזה הכל קשור לאלמנט המתכת (יחסתי את הקושי למתן שתן למעי שאינו רוצה לשחרר. העמ"ש והאגן לא התאימו לי ל'תמונה' באמת). רב תודות.

קטריס

New member
עוד כמה דברים

לא ממש יודע אם החבוב בסיפור המקרה עדיין צריך דיאטה או לא. לא כתוב לי עוד מידע. איך תשפיע התשובה על האיבחון? ובנוסף, מדוע אתה מייחס בעייתיות במסגרות פיזיות לעודף אש + חוסר אדמה, ולא לחולשה במתכת שאינה מבקרת את העץ? ובאשר לנק' הדיקור - עדיין לא הגעתי לזה
אני יותר מעוניין מנק' המבט של תזונה, אורך חיים ופסיכותרפיה.

מאיר72

New member
לא רואים כאן סימנים של העץ משותלל

המתכת אומנם לא הכי חזקה אבל עדין העץ לא מושפע בצורה כזאת שצריך לגעת בו. האדמה היא המרכז שלנו היא בסיס והיא נותנת גבולות למים "בעיות קלות בעמ"ש התחתון ובחיבור של העמ"ש עם האגן, כאבים קלים בברכיים" (שדרך אגב זה תאור "נפלא" איזה בעיות בדיוק?). עודף באלמנט האש יכול להשפיע על אלמנט המתכת (שמחה מגרשת עצב) ולשחרר קצת את הגבולות. מבחינת תזונה חזק את האדמה ואת המתכת. לגבי השאר מאוד בעייתי לענות כיוון שהניסוחים מאוד לא ברורים ("אוכל בריא, פעיל ספורטיבית, פעיל מנטלית, פעיל מינית" - מה זה אוכל בריא?, כמה פעיל ספורטיבית? מה הפעילות המנטלית? כמה פעיל מינית?) חדד את השאלות ואוכל לעזור יותר.

קטריס

New member
חזרתי עם תשובות../images/Emo13.gif

אוקי אז עכשיו יש לנו (המון המון) מידע יותר מפורט לעבוד איתו ואנחנו עוזבים את התחום התאורטי ונכנסים לסיפור מקרה אמיתי. יקח לך קצת זמן לקרוא ולעבד את כל זה אז אני מציע שנעשה זאת בשלבים אט אט ורק בסוף "נרכיב את התמונה הגדולה" מחלקי הפאזל השונים שנאסוף. מכאן יש לציין כי כל מסקנה אליה נגיע תתקבל כהמלצה בלבד שכן כפי שצויין לא ניתן להגיע לאיבחון אמיתי בהתבסס על קריאת מידע בלבד. טוב אז ככה, קודם כל האדם היה בעבר עם עודף משקל קל וחוסר פעילות גופנית, וכעת התייצב באופן טבעי על ערכי שומן גוף נמוכים יותר, הרבה פעילות גופנית (לא מוגזמת), הרגלי תזונה בריאיים ובכלל אורך חיים בריא. הוא אוכל לפי תאבון ולא נזקק לשמור על מסגרת קלורית כלשהי. פעיל פיזית - הפעילות הגופנית כוללת אימוני משקולות, אימונים אירוביים ואימוני אומנות לחימה סינית כל שהיא (אומנות רכה ולא קשה פיזית). בהתאם התזונה כוללת גם יחסית הרבה חלבון (בערך 1.8 ג' חלבון לכל ק"ג משקל גוף ע"פ ההמלצות התזונתיות למתאמני משקולות). וכמובן הרבה ירקות טריים, פחמימות מורכבות עטירות סיבים בעלות א"ג בינוני, שומנים חד/רב לא רוויים בעיקר באיכות גבוהה, אוכל לא מעובד, וכו. מנסה להמעיט בצריכת קפה (2 כוסות ליום) אבל אם היה שותה כמה שמתחשק לו קרוב לוודאי שהיה מתייצב על 4-5 כוסות ביום. *מעשן סיגריות לשעבר*. פעיל מנטלית - עובד כטבח (טיפוס אדמה
), עושה מכינה במתמטיקה וספרדית, לאחר מכן מתכוון לעשות פסיכומטרי, קורא המון בנושאים המעניינים אותו (בעיקר תזונה. טיפוס אדמה אמרנו?). בעבר היה כותב המון (שירה, הירהורים פילוסופיים וכדומה) **אבל כעת הפסיק**. פעיל מינית - לחבוב המבסוט יש חברה ואין תלונות על חיי המין משני הצדדים. בעיות קלות בעמ"ש התחתון, באגן ובברכיים - חיבור מעט לא סימטרי (נוטה לצד אחד) של העמ"ש התחתון עם האגן. אגן לא לחלוטין סימטרי. בברכיים כאבים קלים. פלטפוס. אורטופד אישר לחבוב להתאמן בחד"כ למרות הבעיות (בתנאי שטכניקת הביצוע נכונה כמובן). מבחינת האישיות לחבוב יש קבלה עצמית גדולה ואמונה גדולה ברוחניותו וביכולת גופו לרפא את עצמו לחלוטין מכל בעיותיו השונות. מחזיק הרבה חלומות גדולים בקשר עתידו ולא חושש לצאת ולהגשימם. מדבר באופן נלהב מאוד על אמונותיו הרוחניות. נטיה לקטוע אנשים באמצע המשפט. קיצר הרבה אש. בעבר היתה תקופה ארוכה של דיכאון ועצבות, המון התבוננות עצמית עמוקה וניתוק מן העולם (נשמע כמו השתוללות של אלמנט המים בעבר) עד לרמה של הרס עצמי. חוצמזה מבחינת אישיות (ומראה גוף) טיפוס אדמה מובהק כאילו לפיו נכתבו קווי המתאר. נושאים הקשורים לאלמנט העץ נראים מאוזנים ובריאים אם כי צנועים (אך מספקים).

מאיר72

New member
שאלות ותשובות

1. כמה זה ערכי שומן נמוכים יותר? כמה הייתה בהתחלה? מה זה פעילות גופנית לא מוגזמת (ממה שכתבת זה דיי הרבה). 2. עבודה כטבח לא בהכרח מעידה על אלמנט האדמה (זה יכול להיות גם מתכת - קונדיטורים למשל, או עבודה מתוך רצון להראות ולא דווקא להאכיל ואז זה אש), בנוסף עם כל הכבוד זו לא פעילות מנטלית. 2.1 כתבת "קורא המון בנושאים המעניינים אותו (בעיקר תזונה. טיפוס אדמה אמרנו?). בעבר היה כותב המון (שירה, הירהורים פילוסופיים וכדומה) **אבל כעת הפסיק**." נושא שמענין זו דרך להתחדד להתמקצע זה ציר היום יום (מתכת - עץ), הכתביה שלו בעבר: שירה, פילוסופיה זה בהחלט אש ולא אדמה. 3. פעיל מנית - זה טוב ויפה שהוא מבסוט, אבל כמה? פעם ביום? פעמים? חמש פעמים, אולי אחת לשבוע, מה שמחפשים כאן זה לראות את מצב ה JING. 4. כתבת "מחזיק הרבה חלומות גדולים בקשר עתידו ולא חושש לצאת ולהגשימם. מדבר באופן נלהב מאוד על אמונותיו הרוחניות. נטיה לקטוע אנשים באמצע המשפט. קיצר הרבה אש" - אין כאן ולו גיץ קטן של אש, הרבה עץ (נטיה לקטוע אנשים באמצע המשפט), "מדבר באופן נלהב מאוד על אמונותיו הרוחנית" - HUN לא הכי מעוגן (כדאי לבדוק את הקשר עם ה PO). 5. כתבת "בעבר היתה תקופה ארוכה של דיכאון ועצבות, המון התבוננות עצמית עמוקה וניתוק מן העולם (נשמע כמו השתוללות של אלמנט המים בעבר)" אלמנט המים לא נוטה להשתולל (זו הפריבלגיה של העץ), זה נשמע יותר כמו חוסר איזון של כמה אלמנטים ואי אפשר לדעת מי התחיל את הבלאגן. 6. הערה קטנה - הוא לא חבוב הוא מטופל תתיחס לזה בכבוד הראוי, אם אתה רוצה להיות מטפל.

קטריס

New member
מבחינתי הוא חבוב

כי הוא חבר טוב שלי, ואני עדיין לא מטפל אלא רק תלמיד. לכן גם אני לוקח הכל מאוד מאוד בהסתייגות שכן אין לי הסמכות והידע להגיע למסקנות ולקבוע טיפול, ואני וידידי רק מגששים כיווני מחשבה ביחד. בכל אופן אתייעץ עם המורה שלי לפני שנגיע למסקנות כלשהן, אבל גם הסתקרנתי לראות מה יש לפורום הזה לתרום בנושא. וארצה לנצל את הרגע הזה להודות לך על עזרתך הכנה
וזה שאני מכניס קצת קלילות לעניין לא מצביע בשום פנים ואופן על חוסר כבוד, האמן לי. 1. כמה נמוכים יותר? בהערכה גסה בעבר הוא היה על 25-28% שומן וכעת עומד על איזור ה-16-17% שומן. קונדיטור זו עבודה שונה מאוד מטבחות ומערבת הרבה הרבה יותר דיוק (זה ממש כימיה במטבח). אם אתה אומר שטבחות זו לא עבודה מנטלית אז ברור שמעולם לא חווית servis של מאה איש תוך רבע שעה. *המון* עבודה מנטלית, פיצול קשב, משחקים עם זמנים, להכין מספר רב של מנות בו-זמנית (כל אחת מהן דורשת זכירה מדוייקת והבנה של מתכון ספציפי), לדאוג שכל המנות באותה הזמנה יצאו באותו זמן (כל אחת בעל זמני הכנה שונים) וכו. 2. אני מודע שכתיבה, פילוסופיה ושירה זה בהחלט אש ולא אדמה, ואם תשים לב כתבתי בהודעה הראשונה שבנוסף להיותו טיפוס אדמה, שני האלמנטים האחרים הדומיננטיים אצלו הם אש ומתכת. אילו השערות שפיתחתי לגביו פתוחות כולן לשינוי, אך אהיה חייב להתעקש על השערתי היחידה שהוא טיפוס אדמה מובהק. אם יש השערה אחת ברורה לפחות אז זוהי. 3. פעיל מינית - בין 3 ל-5 פעמים בשבוע עד כמה שהבנתי. 4. בחומר הכתוב אצלי אלו מאפיינים המזכירים מאוד אש, כל מה שקשור לאמונה רוחנית, ללכת אחרי הלב, נטיה לדבר ופחות להקשיב ולקטוע באמצע משפט. נכון שיש פה התפרצות רבה לכל הצדדים והתפתחות, אבל הרבה מזה קשור לרוחני ולמיסטי. מטרותיו העיקריות בחיים - להיות אמן לחימה, תזונאי, תסריטאי. 5. בתקופתו הקודרת הוא הזכיר שוב ושוב שעלו לו תמונות של סערות נוראיות כמטאפורה לעולם הפנימי שלו. הוא משתמש במים הרבה כמטאפורה למצבו הרגשי (למשל אחרי אימון אומנות לחימה הוא תיאר עצמו כאגם שקט שכל תנועה על פני מיימיו מורגשת). הוא הדגיש מאוד את ההתכנסות פנימה בתקופה זו. כל פיסות המידע האלו מצביעות לגבי אלמנט המים. הוא לא תיאר תחושות של כעס אלא עצבות ואפטיה.

קטריס

New member
תיקון טעות

שני האלמנטים הדומיננטים האחרים מלבד אדמה הם אש ומים.

מאיר72

New member
לא נתווכח על אופי העבודה,

אתה יודע שעשו מחקר וגילו שמי שיש לו את הסיכוי הנמוך ביותר לחלות באלצהיימר אלו הם נהגי המוניות?! הסיבה שהם צריכים לחשוב כל הזמן, מאיפה ולאן ואיך לסוע, אבל ביננו שב 20 דקות ביום שחק שחמט עשית יותר מאותו נהג מונית, כמו כל מחקר גם כאן יש סטית תקן. עדין טבח כבודו במקומו מונח, זה עדין לא עבודה מנטלית! (זה יכול להיות מנטלי תלוי לאיזה נקודת יחוס אתה מקביל אותה - רעיון ה YIN\YANG). 2. אין לי מספיק נתונים לדעת באמת איזה אלמנטים הם הדומיננטים אצלו, אולי אם תתין לי את תאריך הלידה שלו אוכל לעזור לך יותר עם זה. 3. OK זה תלוי גם בגיל המטופל. 4. הלב/הקיסר נמצא באש כאשר הוא מדבר כולם בשקט מקשיבים, כאשר מדברים הוא אינו צריך להתפרץ (זה קורה, אבל מאוד מאוד נדיר), ה SHEN נמצא בלב, ה HUN בכבד ה HUN תמיד נוהר אחרי ה SHEN ולא להפך, זה העץ ולא האש! 5. עצב שייך למתכת, אפטיה לחולשה של האדמה. וכן לאחר אימונים (שבהם יש אלמנט מדיטטיבי כלשהו ולפעמים אפילו סתפ אימון כושר) שבהם אתה מוציא החוצה יש לך מקום שקט (ממש כמו הטריאגרמה TUI) ולכן כל דבר יהיה מורגש אח"כ.

קטריס

New member
רב תודות על עזרתך

סיפקת תובנות רבות שלא הייתי מגיע אליהן בעצמי. אגש לקרוא.

למעלה