בעיות באכילה

ream2

New member
בעיות באכילה

שלום רב! חש לח ילדה העולה לכיתה א'. הילדה רזה מאוד ולא הצטיינה אף פעם באכילה. לפני כחודש התחילה תופעה חדשה. הילדה לועסת אוכל זמן ממושך ואז חלקים ממנו מסלקת מהפה וזורקת על הרצפה או בצלחת. למעשה אולי 50% מהאוכל עושה דרכו לקיבה ו50% מושלך "מסביב". הדבר נכון גם באוכל אותו היא אוהבת. לשאלתנו מדוע היא נוהגת כך, עונה הילדה בתירוצים "יש משהוא קשה", "יש לכלוך", "יש באוכל משהוא לא ברור", "לא רוצה לאכול", "כבר לא רעבה וכו'" הילדה ירדה במשקל. אודה להתייחסות.

שרוֹן

New member
ילדים שלא אוהבים לאכול,

זה מוכר וידוע, נשמע לי רק מוזר הלעיסה והיריקה. אולי שתאכל רק מה וכמה שהיא רוצה? אולי היא אוכלת דברים שלא בא לה כי היא חוששת מביקורת, ואז בית בהבליעה לא מרשה לה לבלוע? ואולי זה פשוט ככה עכשיו... לא יודעת, תספרי קצת מסביב.

לאה_מ

New member
נשמעת לי בעיה אמיתית

לא משהו שאפשר לפתור דרך הפורום. מציעה לך לפנות לרופא הילדים שלכם, ואם הוא לא ימצא פתרון, לבקש ממנו להפנות אתכם לגורם מתאים. מה שמטריד בעיני הוא לא שהיא אוכלת מעט או רזה, אלא הלעיסה והזריקה.

אלדורית

New member
מסכימה עם לאה

אולי זה שום דבר, אבל מאוד כדאי לפנות לרופא ילדים בהקדם ולהוריד מהפרק חששות להפרעת אכילה. הרבה ילדים נגעלים מכל מיני דברים באוכל, ואולי התיאור שלך מופרז וזה באמת כל הענין, אבל אם התיאור שלך מדויק, נשמע שהיא נוקטת בשיטות התחמקות מאכילה יותר מאשר סתם נגעלת מאוכל במקרה.

irisgh

New member
גם אני מסכימה

אגב, יש דבר כזה שנקרא 'מרפאה להפרעות אכילה'. שם יוכלו להגיד אם זה בסדר, או דורש התיחסות מיוחדת. ואיך להתיחס. צריך גם לעשות בדיקת דם, לעקוב ולראות שיש מספיק חומרים שצריך בדם, ושהמשקל כן עולה בסה"כ לאורך זמן. ילדים לא אמורים להוריד במשקל, אם אינם חולים או משהו. הייתי פונה גם לפורום 'יעוץ פסיכולוגי'. מי שמייעץ שם מבין בפסיכולוגיה התפתחותית וחינוכית, ויוכל לחוות את דעתו, ואולי גם ידע לאן להפנות.

אין ספק שמה שמדאיג צריך לבדוק

יע"ז ילדים רזים עם "כושר אכילה נמוך" נוטים לאכול פחות בתקופות מסויימות...עומר אוכל פחות בערך מאפריל עד סוף הקיץ. כל שנה זה "מדאיג" מחדש כי הוא גם מרזה, הציפלון הזה, אבל אז אני נזכרת שזה ככה כל שנה. אז לבדוק זה טוב, רופא/ת המשפחה היא כתובת ראשונה מצויינת, אבל גם לא להלחץ מספקולציות על הסיבות לאי אכילה או יריקה, או מיון, או בררנות, או הרזיה מתונה.

שרוֹן

New member
אצלי זה העלה זכרונות

מחברה שלי, שהיתה אנורקסית והיתה אוכלת ויורקת. היה לה מנהג מוזר לאכול את הקליפה של הגרעינים השחורים ולירוק את הגרעין. או לאכול ביס קטן מבייגלה שמיניות, ואת שאר הבייגלה לזרוק. אבל היא היתה מבוגרת בהרבה. ואגב, אני לא אומרת שזה הסיפור, או שצריך לרוץ איתה לשלוותה. רק לטפל אצל אנשים עם רגישות לעניין, לשדר לה אמון, ולא לבקר את האכילה.

niritcat

New member
גם לי זה צלצל אנורקסיה....

משהו עם הסלידה הזאת מאוכל, שנשמע קצת כפייתי... ממליצה מאוד שתלכי להתייעץ עם מישהו.

אביטלתל

New member
לעיסה ויריקה

יש הפרעת אכילה מסוג מסויים שזו בדיוק ההתנהגות המאפיינת אותה לא ברור בכלל שזה המקרה הזה אבל זה בהחלט דורש בדיקה מקצועית

אני הייתי ילדה נוראית באוכל

היית מאוד רזה, אבל לא הייתי אנורקסית "מוצהרת" והכוונה היא שלא חשבתי שאני שמנה ובגלל זה לא אכלתי. פשוט אוכל היה בשבילי עונש, לא נהניתי מאוכל. חזה עוף היה הסיוט הגדול של חיי. היתי יכולה לשבת שעה עם חתיכת עוף בפה, ללעוס וללעוס ולא להיות מסוגלת לבלוע. בסוף זה יצא החוצה. המון דברים לא אהבתי. חייתי בעיקר על פירות וירקות. היה מאוד לא נעים לשבת לידי בארוחה. עד שכולם סיימו מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה, אני בקושי אכלתי רבע מנה של העיקרית. בזמנו היה עם אבא שלי רופא ילדים במילואים שאמר לו: "במקום שיש אוכל, ילדים לא מתים. היא אוכלת קצת וכנראה זה מספיק לה". באותו יום הפסיקו להציק לי. הייתי ילדה מאוד רזה בלשון המעטה וזה שיגע את אמא שלי שתמיד התאמצה ובישלה לנו ארוחות חמות. אבל זה לא עזר לה. רק אחרי הצבא התחלתי לאכול אוכל "נורמאלי" והיום אני אוכלת יופי ומאוד אוהבת אוכל. יכול להיות שהיא דומה לי ויכול להיות שהיא מפתחת הפרעות אכילה. אני הייתי מתייעצת עם רופא או דיאטנית.

אוזי2

New member
גם אני הייתי יורקת אוכל

בעיקר בשר ועוף, הייתי לועסת עד שהוא היה נהיה יבש ואז יורקת אותו. (סליחה על התאור). היום הבן שלי בן שנתיים גם עושה אותו דבר. גם תפוח, יכלתי לאכול חצי יום תפוח אחד ואז ליזרוק את מה שנשאר ממנו. הייתי ילדה מאד רזה. 90% מהאוכל לא אהבתי. מאז זה עבר לי כמובן והיום הייתי מתה להיות רזה

אולי תשאלי גם את רות כהן

יש לה פורום "ייעוץ להורים" בי-נט. היא פסיכולוגית שמתמחה בין היתר ביעוץ להורים.

m i s u

New member
מאמר על הפרעות אכילה אצל ילדים

במאמר הזה מצוין שכבר בגיל 4-5 ילדים מבטאים צורך בדיאטה... וישנם ילדים שכבר בגיל 9 סובלים מבעיות אכילה! לא יודעת אם יש קשר למצב שלכם, אבל לא יזיק לקרוא.

למעלה