בעיות באכילה

רוזי112

New member
בעיות באכילה

כמו שכבר כתבתי פעם הבן שלי בן ה11 מאד בררן באוכל התפריט מאד מצומצם בבית ספר אמרו לי שכדאי לי לפנות לאשפוז יום בשניידר אני שואלת את עצמי אך הם יכולים לעזור לו? הוא מגיל אפס כך מקוה שאני לא מבזבזת סתם את הזמן

asa112

New member
האם מדובר במסגרת תקשורתית ?

האם ילד מאובחן עם PDD? אם כן, אז להרבה אוטיסטים יש בעיות באכילה ושום אשפוז לא יעזור פה. בעיקרון, אפשר לעבוד על זה, אבל לא לצפות לתוצאות מהירות. וגם יש ילדים, שלא מגיבים לשום טיפול בתחום הזה. יש הורים אומרים שזה קצת משתפר עם גיל.

רוזי112

New member
מאובחן pdd

אבל בבית ספר לא יודעים אך להתיחס לזה שהוא לא אוכל כל שאר הילדים עם בעיות תקשורת בכתה והם כן אוכלים הוא נמצא בבית ספר רגיל בכיתה תקשורת

asa112

New member
לכולם יש בעית אכילה

ההבדל רק בסדר גודל של הבעיה. לי, למשל, יש ילד שאוכל מאוד מגוון, אבל גם אצלו קבענות באוכל קיימת במידה מסויימת. והוא גם תמיד אכל טוב יחסית לילד עם בעיות תקשורת. בן שלי היה במספר מסגרות תקשורתיות ותמיד היו שם ילדים שלא אכלו. בדרך כלל לילד כזה שלחו מהבית אוכל שהוא כן אוכל (לכל ילד יש משהו שהוא אוכל - פסטה, אורז, שניצלים, סורקס מסוים, קורנפלרס). אני יודעת, שבדרך כלל עובדים על נושא של אוכל בגן תקשורתי ולחלק מילדים זה עוזר. האם ילד שלך היה בגן תקשורתי ? האם עבדו שם ? אם את רוצה להתחיל לעשות משהו בנושא, אז בטוח אין טעם לפנות לאשפוז - כמו שאמרו לך, מספיק לעשות בדיקות בקופת חולים. אחר כך אפשר לחפש מרפעה בעיסוק , שמתמחה בנושא של אוכל ולנסות לתת לה צ'נס. עד כמה שאני מבינה, לא בטוח, שזה יעזור. אני מניחה, שזה באמת משתפר עם הגיל, אבל במידע שונה. יש ילדים , שמגיעים למצב, שאוכלים כמעט הכל ויש ילדים , שיסכימו לאכול קצת יותר מגוון.

dina199

New member
אם הילד בן 11 הוא כן מתקיים

ממשהו
. העיקר תעשו בדיקות דם ותבדקו אם אין חוסרים תזונתיים. אם הכל תקין אין צורך לדאוג.

OFIRA49

New member
זה משתפר עם הגיל

אם הבן שלך אובחן PDD לכולם יש בעיות אכילה וזה משתפר עם הגיל. הבן שלי אובחן בגיל 3 ולא אכל כמעט שום דבר. עם השנים זה הלך והשתפר וכיום הוא בן 19 והוא אוכל כמעט הכל.

רוזי112

New member
ofira

שלום רציתי לדעת מה עשיתם עם הבן שלך ? מה הןא אכל רק דברים מסוימים לא לקחתם אותו לשניידר

OFIRA49

New member
לא מדובר בטיפולים מיוחדים

צריך הרבה סבלנות, וכל הזמן לנסות לתת משהו חדש לאכול. לא לנסות בכוח אלא רק ע"י שכנוע.

אני מניחה שהכוונה למרפאה להפרעות אכילה

בבי"ח שניידר. יש גם בבתי"ח אחרים. לא מכירה אישית אבל יודעת שמדובר בצוותים רב-תחומיים הכוללים גם פסיכולוג/ית, דיאטני/ת, רופאים וכו'.

asa112

New member
לא מאמינה שהם יכולים לעזור

לילדים שלנו, אחרת 50% מילדים היו מטופלים שם ...

למעלה