בעיות אתחול של A636

mrunderhill

New member
בעיות אתחול של A636

פירסמתי כבר הודעה דומה לפני כשבועיים, אבל אני אנסה שוב, הנושא מאוד מטריד אותי. יש לי בעיה חמורה עם הA636 שלי. במהלך השימוש הוא פשוט נכבה. כשאני מדליק אותו (לוחץ על הכפתור) הוא נדלק לשבריר שניה עם מסך לבן ונכבה שוב. לרוב, אחרי ניסוי או שניים נוספים כאלו הוא חוזר לפעול. לפעמים, הוא מבצע RESET. הוא היה אצל רונלייט, עדכנו לי גרסת ROM וכשחזר לרגע היה נדמה לי שהוא בסדר, עד שהכנסתי חזרה את הכרטיס SD שלי. לדעתי, הבעיה טמונה בכרטיס SD..כשאני מוציא אותו זה לא קורה, מצד שני בלי כרטיס אי אפשר לעשות איתו יותר מדי. בנוסף, לרוב אחרי כזה אתחול הוא לא מזהה את הכרטיס וצריך להוציא ולהכניס. זו לא בעית AS כי עשיתי את השינויים כדי שהוא לא יפעל כל הזמן. מישהו אולי יודע מה הבעיה ויכול לעזור? זה די מייאש...

כמה נסיונות...

1. האם הכרטיס הוא בנפח 4G ?, בזמן האחרון היו כתבות על כך שכמעט כל כרטיסי ה SD בנפח 4G הם בפורמט SDHC שמחשבי כף היד לא יודעים להסתדר אתם. 2. האם פירמטת את הכרטיס לפני תחילת השימוש בו? באיזה פורמט? האם הפורמט נעשה בקורא כרטיסים או על-גבי המכשיר עצמו? 3. יכול להיות גם שהכרטיס פשוט דפוק, כדי לבדוק זאת עשה ניסויים עם כרטיס אחר. 4. סליחה על השאלה, פשוט מנסיוני גיליתי שרוב המחשבים שלא עובדים פשוט לא מחוברים לחשמל ושרוב המחשבים שלא עולים וכותבים המון ג'יבריש זה בגלל ששכחו דיסקט בפנים ועוד המון דוגמאות כאלו, לכן אני תמיד מרשה לעצמי לשאול גם את המובן מאליו, והשאלה היא - האם הכפתור הקטן בצד הכרטיס (זה שכתוב עליו lock) לא נעול במקרה? 5. אם אחרי כל הנסיונות האלו לא מצאת פיתרון אז יכול להיות שמשהוא לא תקין בדרך שבה המכשיר פונה לכרטיס. לכן נראה לי שכדאי לך לנסות לעשות Hard Reset (ברור לי שכשעידכנו לך את ה rom עשו גם Hard Reset, אבל האם בדקת אז אם זה עובד טוב עם כרטיס ריק לפני שהתחלת להתקין עליו שוב את התוכנות, או לפני ששיחזרת גיבוי?) בהצלחה

DARKban

New member
נתקלתי בתקלה דומה מאוד...

וגם אני די אובד עצות. הייתי בטוח שאני לבד והתכנון היה מחר לקחת אותו לתיקון ופתאום עוררתם בי תקווה בקשר למכשיר. המאפיינים זהים לגמרי - אותו מכשיר אותה הבעיה. על דרך הניסוי והטעייה הגעתי למסקנות הבאות: 1. המכשיר מעודכן מבחינת ROM ומסודר מבחינת AS - יש סנכרון (ידנית לאחר הגדרת שרת מדומה והסרתו) ויש טעינה 2. כל עוד המכשיר מחובר לחשמל הכל בסדר - לא נתקע ולא נכבה 3. המכשיר נכבה במהלך שימוש בקבצים שנמצאים על כרטיס הזכרון 4. כשאני שומע קובץ אודיו והמכשיר נכבה, המדיה פלייר מתאפס והסייר נמצא במקום על ה-SD, בזכרון המובנה של המכשיר 5. זה קורה גם כשכפתור הנעילה למעלה וגם כשהוא למטה 6. הכרטיס הוא SD של סאנדיסק בנפח של 1GB שפורמט לפורמט fat 7. עשיתי לו סופט ריסט והארד ריסט עם כרטיס ובלעדיו, ההתקנה מחדש לא היתה דרך גיבוי באף אחת מהפעמים 8. כל מה שמותקן עליו כרגע זה magic button, סקייפ האחרון, adobe reader ו-TCPMP 9. משהו קרוב לודאי לא תקין בצורה שבה המכשיר פונה לכרטיס, וזאת המסקנה היחידה שאני הצלחתי להגיע אליה מצטרף לבקשה לעזרתם של המומחים המון תודה מראש ליאור

mrunderhill

New member
תשובות לסופר דני ול DARK BAN

דני, נתחיל ממך. הכרטיס הוא 2GB. לא פירמטתי אותו מאז שקניתי אותו, לפני כמעט שנה, והכרטיס תמיד עבד בסדר. עשיתי כמה SOFT RESET, וגם HARD אחד או שניים לפני שמסרתי אותו לרונלייט , שעדכנו גרסת ROM. לגבי הLOCK, אל תתנצל. קרה לי כבר שהייתי בטוח שהמכשיר נדפק, כי הכפתור היה באמצע :) לגבי העדכון ROM, עשיתי בדיקה, והוא עבד יחסית בסדר , אבל גם אין יותר מדי מקום להתקין תוכנות. DARK BAN..נראה לי שאני ואתה על אותה בעיה בדיוק. המכשיר שלך עדיין באחריות? לי יש אחריות עד אפריל, ומיד כשתסתיים התקופת בחינות אני מתכוון להכניס אותו חזרה לתיקון. יכול להיות שיש פה מגמה?

DARKban

New member
קרוב לוודאי שאנחנו באותה סירה...

המכשיר שלי עדיין באחריות וכנראה יישלח לטיפול דרך החנות בה קניתי אותו (צמצם בקניון עזריאלי). בקשר למגמה, קשה לדעת. על פניו המכשיר הוא סוס עבודה ששירת אותי נאמנה עד לפני חודשיים בערך. בדקתי בפורומים בארץ ובחו"ל ולא מצאתי איזכור לבעיה שכזאת. אני עדיין כולי תקווה שאחד ממומחי הפורום יוכל לעזור לנו

mrunderhill

New member
בהחלט

תעדכן אותי אם יש לך חדשות. אני מתכנן עוד שבועיים לחזור לרונלייט..אולי יעלו שם על משהו.

DARKban

New member
לא נהנה להקפיץ אבל...

ניתן לנושא הזדמנות אחרונה מול אדוני הפורום לפני שניתן לו לשקוע למעמקי הארכיון

למעלה