בעיות אכילה

אבש22

New member
בעיות אכילה

שלום. בדרך כלל אני קבוע בפורומים אחרים (בעיקר כקורא פאסיבי). הפעם החלטתי ברשותכם לשתף בפורום זה. אני אבא לשני בנים מקסימים בני 4 ו 6 בסך הכול אין איתם בעיות מיוחדות מלבד צמתים התפתחותיים שיגרתיים. הם ילדים מדהימים, מפותחים ובעלי יכולות. קיימת בעייה בתחום האכילה, שניהם מאד אוהבים לאכול, באופן שנראה לא מווסת. לדוגמא במסיבות ימי הולדת או כשיש אורחים ומניחים כיבוד על השולחן, הם יכולים לעמוד ליד השולחן "ולתקוף" עד שצריך לשים להם גבול חיצוני ולבקש מהם להפסיק. הילד הקטן (בן ה- 4) היה גם תינוק שמן (גם היום) ותמיד היה צריך להחליט בשבילו מתי לסיים. ברור לי שנושא האכילה רגיש מאד וקשור גם לנושאים רגשיים וגם לדרך בה מתנהלים בבית. אין לי ספק שהלחץ שלנו (ההורים) סביב זה והצורך להגביל אותם גם הוא משפיע על התנהגותם. השאלה היא כיצד לנהוג בשלב זה. איך התנהגותית נוכל לעזור להם? האם נכון לתת להם לאכול שפע של אוכל וממתקים מבלי שום הגבלה ושום הערה או שצריך לתת איזשהוא מסר? האם לחלק בצלחת או לתת יד חופשית לחלוטין? על פניו מהצד זה נראה פשוט אולי (אין לי ספק שחלק מההורים עם בעיות חוסר אכילה של הילדים היו מתחלפים איתנו) אך אני גם דואג בריאותית, גם מנושא ההשמנה וההצקות שיכולות להיות מלוות בשל כך מילדים אחרים וגם ברור לי שזה כבר הפך לנושא רגשי גדול יותר שצריך לשים לב עליו (אנו ההורים רזים אם זה רלוונטי). יש לציין שגם בגן הגננות דיברו על התנהגות דומה ועל הצורך להגביל.

בעיות אכילה

שלום רב, אני מבינה. האוכל הפך להיות "נושא". הילדים הנבונים שלכם זיהו את עקב אכילס שלכם והם לוחצים עליו. הם מצאו שאכילה שלהם מסבה את תשומת ליבכם ונותנת להם הרבה התיחסות. ילדים זקוקים ליחס אישי כדי להרגיש שייכים, אהובים, חשובים ושווים. בשלב זה מציעה לכם לתת להם התיחסות יזומה ונדיבה. איך? על מועילות פאסיבית ואקטיבית שלהם, שקפו להם את הטוב שבהם, הדגישו בפניהם את החיובי שבהם, את היכולות . למשל, שאלו את עצמכם מה דרוש לילדים כדי לאכול במידה? יכולת להציג לעצמם גבולות, יכולת לדחות סיפוקים, לקחת אחריות על חייהם, לעשות בחירה נבונה ומושכלת יכולת איפוק... מה אני מציעה כל אימת שילדכם יגלו בשטחים אחרים את היכולות הללו ציינו זאת בפניהם. לאן זה יוביל? הילדים יקבלו הכרה והערכה בכוחותיהם, הערך העצמי שלהם יגדל, הם יקבלו תחושת שייכות, חשיבות ומשמעות באפיקים חיוביים. זו דרך לשמש להם מפה, כך הם ילמדו איך כדאי ושווה להתנהג בבית שלכם כדי לזכות ביחס הורי אישי. ילדים מתפתחים על פי ההד שהם מקבלים. הם מפתחים את הנישות בהם הם מרגישים מורגשים. כרגע, החוויה שלהם היא שאכילה מניבה תחושת מורגשות. הראו להם שאצלכם בבית אפשר לזכות ביחס גם אחרת. ובענייני האכילה,הציעו להם לפנות יחד לתזונאית, זו תרכיב להם תפריט מומלץ. ומרגע זה, הציעו להם אוכל בריא, אפשרו להם לבחור, כבדו אותם. יש סיכוי שגישה עקבית כזו תעזור להם לשנות את האסטרטגיה שבחרו כדי לזכות ביחס. מדבר אליך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה