בעיות אכילה

יעלי08

New member
בעיות אכילה

אולי למישהו בפורום יש ניסיון עם בעיות אכילה? אמא שלי שמחלתה ידועה כ-3 שנים והיא בת 90, בזמן האחרון צריך להאכיל אותה. לוקח 3 שעות להאכיל אותה. כאילו שאין לה תיאבון או אולי מסיבה אחרת. קשה לתקשר איתה. היא חזרה לשפת האם שלה אותה אני לא מבינה.רופא שבא לבדוק אותה מצא אותה בריאה מבחינת הפרמטרים של לחץ דם ובדיקות דם. יש למישהו נסיון עם זה?

רגינה9

New member
יעלי שלום

לצערנו, בעיות אכילה הן חלק ממחלת האלצהיימר, בשלבים המתקדמים. העצה הבסיסית שלי היא להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל באימך ועם דיאטנית. הסיבות לבעיה יכולות לנבוע מקושי בבליעה או לחילופין פגיעה במערכת התיאבון. אם תקראי קצת בפורום, תראי שהנושא נדון בעבר, מספר פעמים. לבעיה של חוסר רצון לאכול ניתן לעיתים להתמודד עם הרבה סבלנות, מנות קטנות-לעיתים קרובות ומזון מיוחד - מרוסק ומרוכז המכיל את כל אבות המזון. בנושא קושי בתקשורת וחזרה לשפת האם - גם זו בעיה ידועה. גם אימי חזרה ל"דבר" בשפת האם שלה. כך שהיום היא "מדברת אלצהיימרית" בשלוש שפות
עוברת משפה לשפה ולעיתים רחוקות ניתן להבין מה היא רוצה להגיד. ההתמודדות עם הנושאים שהעלית לא קלה מקווה שתצליחו. טובה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום יעלי

בעיות אכילה הן תופעה מוכרת של חולי אלצהיימר. לרוב מקורן מקושי לבלוע. צריך לתת מנות קטנות אוכל מרוסק והרבה סבלנות. ישנה נטייה לאגור את האוכל ולא לבלוע. זה יכול לקחת מספר דקות עד שהם בולעים. מומלץ לתת אינשור פלוס תוסף מזון יש בטעמים שונים: תות, וניל, קפה, מאחר וזה נוזלי יהיה לה קל יותר לבלוע והוא מכיל את כל אבות המזון הדרושים ואת כל הויטמינים והמינרלים. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות בכל עת זהבה

שלום יעלי היקרה, תסי להאכיל אותה אוכל מרוסק

בבית אבות קוראים לזה :אוכל בלנדר, יש אפשרות להאכיל עם מזרק או לערבב מעדן אם הבעיה קשה יותר תתיעצי עם רופא בשורות טובות

שפת אם

גם אם היית יודעת את השפה זה לא היה משנה כלום בטיב התקשורת. אמא לא מרגישה שהיא מדברת בשפת האם ולא ישנה לה בכלל אם את עונה בעברית או בסינית. אשתי עדיין אוכלת יחסית בסדר, אבל מיידע כללי אני רוצה להתמקד על מה שזהבה הזכירה, וזה שלעתים החולים אוגרים את האוכל בפה. נדמה לי שחני, חברה בפורום, חוותה זאת. חשוב להכניס אצבעות לפה ולהוציא מהפה מזון שאינה בולעת.

hregev1

New member
נכון יענקלה אכן חויתי זאת

ועדיין חווה, מיכאל יום מקבל את האוכל (בלנדר) שנותנים לו ומסיבה כלשהי פתאום הוא יורק אותו ישר לפרצופי אבל אי אפשר להאשים אותו, אם אני שואלת אותו : למה עשית ככה ? אז הוא עונה לי משהו בג'יבריש שאי אפשר להבין ואני מקבלת גם את הגזירה הזאת. לעומת זאת אתמול היו לו כמה מילים שהיה אפשר להבין, כמו כל דבר במחלה הנוראית הזו, יכול להשתנות מרגע לרגע. יענקלה אני משתתפת בכאבך שהגעתם למצב של אלפי שבו היא מתנגדת לכל דבר, אני מאחלת לך שאצלכם יהיה קצת יותר קל מאשר אצלנו. אתמול היה קוריוז : המטפלת בזמן ההחלפה (הוא ניסה להתנגד) שאלה אותו "אני מפריעה לך?" והוא ענה "מה פתאום" כך שלפעמים אפשר להבין משהו קל ובטעות זה גם לענין. להתראות בבשורות טובות חני

אלפי מתנגדת רק למקלחת כולל להתפשט

היא מאד נוחה בכל שאר הפעולות שצריך לעשות. הבעיות כיום מתמקדות במקלחת וברגעים או שעה שבהם היא כל הזמן ממלמלמת ומדמיינת ארועים שגורמים לה למצב רוח רע.

למעלה