בעיונת...

יובל16

New member
בעיונת...

הייתי היום במסיבה אצל חבר שלי, והיה די נחמד. קיצר, היה שם אחד ממש חמוד, נקרא לו מיקי, שמתחילת הערב חשבתי שהוא הומו. חברה שלי התחילה לדבר איתו ומסתבר שהוא כן הומו. עכשיו, התחלנו לדבר כולם עם כולם ואז חבר אחר שלי אמר לי שההורים שלו רוצים להעיף אותו מבית בגלל שהוא הומו. (ופה נכנסת דעתי- הורים מ-פ-ג-ר-י-ם!!!! איך אפשר לעשות כזה דבר?!?!?!) אז המשכנו לדבר ואז אחרי כמה שעות כולם הלכו, אני חזרתי במונית עם כמה חברים וחברה שלי באוטו עם מיקי באוטו. מיקי חזר הביתה וחברה שלי ועוד חברה באו אלי. אז זאת שהסיעה את מיקי אמרה לי שהיא דיברה עם ההורים שלה וההורים שלה אמרו שהם היו שמחים לקבל אותו אבל לא עכשיו כי הם לא במצב הכלכלי הכי מזעיר בעולם. ואז חשבתי שאולי אני אדבר עם ההורים שלי. ההורים שלי ממש מבינים אותי, ואני אגיד להם שרוצים להעיף את מיקי כי הוא הומו. אני מניח שהם יסכימו לקבל אותו, אבל כדי לי לשאול אותם בכלל? כאילו, זה יהיה ממש ממש ממש מוזר אם הוא כן יהיה פה, לפחות בהתחלה.. טוב, אז אני צריך עצה שלכם, מה כדי לי לעשות??????

זורבבל

New member
עצות / רעיונות / תהיות / דעתי

1. לפני שאתה מוסיף להורים שלך ילד נוסף, תן למצב להגיע לנקודה הקריטית. קרי, שההורים של מיקי יעיפו אותו מהבית (אני מאוד מקווה שלא). 2. אתה בכלל יודע את מי אתה רוצה להכניס הביתה? אתה לא מכיר אותו בכלל... בלי שום קשר לנטיתו המינית, יש הרבה סוגים של אנשים. את חלקם אני בטוח שלא היית רוצה אצלך בבית. להכניס קל. להוציא קצת פחות. 3. אין איזו חובה חוקית של ההורים הביולוגים כלפי הילד שלהם עד הגיעו לגיל 18? האם ההורים שלו ימסרו אותו ברצון לחזק ההורים שלך (מבחינה חוקית)? 4. מצטער על קשיחות הלב, אבל אני אישית הייתי שוקל את זה בכובד ראש תוך מתן צומת לב רבה לעתיד, לא רק לפתרון הבעיה המיידית בהווה (לטובת כולם). 5. אין לי מידע בנושא אבל אולי הישועה יכולה לבוא מהשירות למען הילד / שרותי הרווחה של מדינת ישראל. שווה בדיקה או לפחות קבלת יעוץ מקצועי. זורו

יובל16

New member
זה חשוב,

אז תקראו כי אין לי מושג מה לעשות! ודי להתעלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וסל

New member
תשובה

למה בכלל אתה רוצה לקחת כזו יוזמה גדולה ולהכניס מישהו לא מוכר הבייתה?!!!בסדר,אני מבין שאתה רוצה לעזור לו אבל ישנם המון דרכים לסייע לבחור הזה ולאו דווקא ע"י הכנסתו לבית של הורייך.אני אישית חושב שזה יהווה נטל כלכלי כבד על ההורים שלך בייחוד לאור מצב המשק והמיתון במדינה.אם ההורים שלך גרים באחוזה ענקית עם המון חדרים אז אולי ניתן לקבלו אבל אם אתם גרים בבית קטן או בדירה זה נראה לי קצת מוגזם לאסוף מישהו מהרחוב.חוץ מזה מי כלכל אותו?מי ישלם לו קופת חולים?השכלה?מזון?דמי כיס? מה יעלה בגורלו לכשיתגייס?עד מתי הוא יחיה אצלכם?עד היגעו לגיל בגרות או עד שיוכל לעמוד בזכות עצמו בחיים???-תחשוב על כל הפרטים הקטנים לפני שאתה ממהר לקבלו לביתך.משום מה נראה לי שלמשפחה הישראלית הממוצעת יהיה קשה "לאמץ" מישהו בן 16 מהיום למחר.וגם אם ההורים שלך ממש נחמדים ורחבי לב תחשוב אם אתה מעונין להפיל כזה דבר עליהם עכשיו......בכל זאת זה הבית שלהם ולא שלך........החלטות כאלו יש לקבל בכובד ראש ותוך התייעצות עם ההורים.וכמובן יש את ההיבט המשפטי של העיניין,כמו שאמר קודמי.

יובל16

New member
עוד פרטים.

אין לנו שום בעיות כלכליות. אני לא חי באחוזה עם מאות חדרים, אבל הוא יוכל לישון בחדר מחשב או בחדר שלי. ההורים שלי בערך יודעים על העניין, דיברתי עם אמא שלי בחצי פה היום, והיא אמרה שאני אביא אותו מתישהו ושהם ידברו איתו. אמא שלי עורכת דין אז היא מבינה בכל העניין הכלכלי. אני לא מתכוון שהוא יבוא לגור פה מחר. ההורים שלו אמרו לו שהוא יכול להיות בבית עד סוף הבגריות (3 חודשים בערך) ואז הוא יבוא הנה. חוץ מזה, אני חושב שעדיף שהוא יגור בבית רגיל ולא באיזה אכסניה כזאת שיש בה אנשים שאין להם בית ואנשים חסרי כל. אני אדבר על זה עם ההורים שלי. אני יודע שאני אהיה מאוד שמח אם הוא יגור פה, אבל אני לא יודע מה יקרה מהשניה שהוא יגור פה.. כאילו, מה אחותי שגרה בבית תגיד? ואחותי שבחיפה? ובימי שבת שיש אורחים. או שהולכים לאורחים..

SmartChild

New member
אתה יכול לפנות אליי בפרטי...../images/Emo165.gif

בס"ד אשמח לעזור למיקי, ישנם דרכים רבות ונמצא את הדרך לחזקו... *** ופרצת....

Airforce1

New member
תן להוריך לדבר עם הוריו

אין כמו שיחת נפש בין אנשים באותו סטטוס (הורים במקרב דנן). כשאני סיפרתי להוריית מייד חיפשתי הורים אחרים שאני מכיר שיסבירו להם שהמצב אינו "סוף העולם". אמנם הראשונה שהתקשרה זכתה ליחס מאוד צונן, אך בעקבות הפיה השנייה הוריי הסכימו ללכת לפגישה עם הורים אחרים. כיום אני והוריי קרובים מאי פעם ובא לציון גואל.:) בתגובה לשאלה החוקית, על הורין לספק לו גג לראשו ואת כל צרכיו עד גיל 21. היבט נוסף שלא ניתו להבין מהסיפור זה האם היחסים בין מיקי להוריו היו תקינים לפני שידעו על נטייטו המינית. מה סוג הקשר ביניהם וכמה זמן מצב זה (רצון "להעיפו") קיים.

וסל

New member
יובל

שמע חמוד!אני קצת חדש בעצמי כאן ויכול ליהות ששאר ההומואים יותר בקיאים ממני אבל אני לא מבין משהו:האם אתה הומו?האם אתה נמשך לבחור הזה?האם אתה רוצה לספק לו קורת גג מטעמים צלולים וטהורים או שפשוט נדלקת עליו ובא לך ליהות בקירבתו?האם אתה מתכוון לעשות איתו את "הדברים האסורים" לכשתגורו יחדיו?ואם כן אז צריך לקחת בחשבון שההורים שלך יתקשו מאוד לעכל מבחינה ריגשית שהבן שלהם נמצא ביחסים עם בחור אחר תחת אותה קורת גג.....ומה עמדתו של אביך בסוגייה? וחוץ מהשאלות, האלה לדעתי אליך לנסות לבחון את המצב לעומקו.ייתכן שההורים של הבחור לא מעוניינים לסלקו בגלל או רק בגלל היותו גיי.יכול ליהות שיש לו הרגלים מגונים יכול ליהות שהוא משתמש בסמים ,יכול ליהות שהוא נוטה לגנוב,הקיצר:אלף ואחת סיבות(לא שזה מצדיק לזרוק אותו מהבית כמובן).וכמו שאמרת בעצמך קל להכניסו לבית אך כיצד תשתפו בחיי המשפחה השוטפים?ואם פתאום תראה שהמצב החדש לא לרוחך ולרוח משפחתך אז מה תעשו עם הבחור?הרי לא ניתן לסלקו מהבית סתם כך.
(אני חייב להגיד לך שאני בחים לא הייתי מכניס סתם מישהו זר לבית שלי אלא אם הוא ידיד טוב שלי מזה שנים והוריי מכירים אותו.)

MARMELAD

New member
צודק בהחלט

עם כל הרצון הטוב יובל... לפתוח את הבית שלך לפני זר מוחלט זה אף פעם לא רעיון טוב (מי אמר דרושה שותפה רווקה...?) אני חושב שתנסה להכיר אותו בשלושה חודשים הקרובים ותנסה להחליט. ואני ממש לא מאמין שההורים שלך ישמחו על התוספת החדשה למשפחה. יחד עם זאת - לך תדע - אני מכיר אנשים שבגיל 16 "אומצו" ע"י משפחות של חברים וזה הצליח. אין לבחורצי´ק קרובי משפחה / חברי משפחה שיוכל להתגורר אצלם?

יובל16

New member
אין לו אף אחד.

זה מה שהבנתי ממנו. אני יודע שהוא זר מוחלט, אבל אני פגשתי אותו. הוא לא נראה כמו אלכוהליסט, גנב, נרקומן או כל דבר אחר. הוא נראה כמו כל בנאדם שיש בעולם. אם אני אגיד שאני לא נמשך אליו אני אשקר, כי אני כן. אבל אני לא מתכוון להיכנס לקשר איתו. א) יש לו חבר. ב) *אם* הוא יגור פה, אני לא ארצה איתו שום קשר כי זה יהיה מאוד מוזר להורים שלי ולי. אני לא מגיע ממניעים טהורים לחלוטין, אבל אני לא רוצה שיקרה לו משהו. כאילו, לא חשבתי שבאמת יש מקרים כאלה, שהורים מעיפים מהבית. חשבתי שזה לא מציאותי. אבל זה כן. אולי ההורים שלו מנסים לכפות עליו בכח דברים. אני לא יודע, אני לא חי שם. אני אנסה להכיר אותו יותר לעומק. הוא גם נראה כמו בנאדם מאוד נחמד. אבל הבעיה היא שאני כל הזמן חושב על זה. אני יודע שאני לא אמור לחשוב על זה כל כך הרבה, אני לא מכיר אותו בכלל. אבל אני כן חושב אליו. כאילו, ישבתי על הנדנדה בגינה ואבא שלי שיחק עם הכלבה, וחשבתי שאצל מיקי בבית זה לא ככה, וזה כמעט גרם לי לבכות. אני יודע שאני לא צריך לרחם עליו, או להגיד שהוא ממש ממש ממש מסכן. אבל אני כן מרגיש את זה ואני ממש רוצה לעזור לו. אני לא רוצה שהוא יגיע לרחוב ושיקרה לו משהו. אפילו שאני בקושי מכיר אותו, אני עדין רוצה לעזור לו..

וסל

New member
תקשיב

לדעתי אם זה לא מגיע ממניעים טהורים לגמרי אז זה מסוכן כי האש עלולה להיתלקח,דהיינו:אתם עלולים למצוא עצמכם במיטה מאוד מהר.אתה-בגלל שאתה נמשך אליו והוא-מתוך הכרת תודה שהכנסת אותו לביתך.ואם אכן יהיה כך, זה יהיה נורא לא נעים להורים שלך בייחוד לאור העובדה שאתם ממש צעירים(כולה בני 16).חוץ מזה,האם התייעצת עם הבחור.אולי הוא בכלל לא מעוניין לעבור לגור אצלך? שמע,זה לא שאני ממליץ לך לא להכניסו לביתך אבל לעשות את זה זה כרוך בהמון המון דברים שצריך לחשוב עליהם כגון: *עד מתי יחיה אצלכם? *מי יכלכלו?מי ישלם לו קופ"ח ,ביה"ס,מזונות,דמי כיס-האם הוא יגור אצלכם אבל הוריו ישלמו על כל היתר? *איך תסבירו ליתר הקרובים על "התוספת החדשה" במשפחה המלצה:תנסה להעמיק את הקשר איתו,להכיר את הרגליו,בעותיו וכולה ,תנסה לדבר אתה עם הוריו באופן אישי.אולי תצליח לגשר בינו לבינם ולהסביר להם שליהות הומו זה לגיטימי וזה ממש לא עיניין של בחירה.אם אמא שלך היא עורכת דין היא בוודאי ייצוגית ויודעת לנסח את הדברים היטב,בטוח שיש לה כושר שכנוע אז תן לה לעשות חלק מהעבודה.לדעתי הבחור עצמו יהיה הכי מאושר אם ישאר עם משפחתו,כי בסה"כ הילד מאושר הכי הרבה עם הוריו שאיתם גדל.ובגיל 16 קשה מאוד לעשות שינוי כזה חד.אל תשכח גם שאתה בעיצומם של בחינות בגרות ומבחנים שיקבעו את גורלך בעתיד באופן מכריע ואין לזלזל בהם.לדעתי תוספת חדשה למשפחה עלולה להפריע לך להתרכז בלימודים(צריך לחשוב גם על זה)

למעלה