בללמוד זה לפתור תרגילים ולהעמיס על המוח,יש המון שעוברים על הנוסחאות יום לפני המבחן וקצת על המילים,כמובן לא לשבת 3,4 שעות ולחרוש על המילים,אבל שעה לעבור על הכל,בשעות הבוקר לדעתי לא מזיק בכלל.
שתלמיד שלא למד כלל - עדיף שילמד כמה שיותר עד הרגע הגורלי. אבל אם למדת במשך שבועות רבים את החומר הוא אמור כבר לשבת טוב טוב בראש, ומה שלא ישלף בתרגילים שתעשה היום, גם לא ישלף בתרגילים שתפתור מחר בבחינה. על כן הלמידה ביום לפני המבחן מיותרת (מה גם שכישלון בפיתרון תרגילים עלול להלחיץ ולהשליך על הבטחון העצמי, שגם לו מרכיב מסויים בהצלחה).
המטרה של חוסר לימוד יום לפני הבחינה היא לתת למוח השמאלי מנוחה ולהוריד מהעומס עליו וביום שלפני הבחינה לעסוק בדברים שמערבים יותר את המוח הימני. ובכך מונעים מצב של בלאק אווט ועומס יתר בזמן הבחינה.