בעיה.......

בעיה.......

אמש
, כשישבנו עם הקבלן, הוא הסב את תשומת ליבנו
לבעיה שלא חשבנו עליה...... כיוון שהתכניות שלנו ערוכות לבניית שתי קומות, ואנו בונים רק קומה אחת כעת, נוצרת בעיה של ניקוז המים מהגג. הבנתי שצריך לעשות שפועים, ושלעשות מרזבים מסביב לגג יוצא די יקר.... בקיצור- מה אתם מציעים על מנת לפתור את הבעיה, וכמובן שגם יצא לא יקר...
...

ענתש

New member
מעטפת זה הפתרון הנפוץ. כי אז

בונים את הגג הסופי עם כל מה שצריך. עם זאת ההורים שלי בנו בעבר (לפני 30 שנה) בית עם הכנה לקומה שניה והגג היה פשוט אטום ומזופת (היו צריכים לזפת כל שנה) ועם מרזב בפינה וזה הספיק. והיו בו קוצים גדולים של ברזל כהכנה לקומה שניה. אני יודעת כי יום אחד באיזה גיל 12 "ברחתי מהבית" וטיפסתי על הגג וישבתי שם כמה שעות כשחיפשו אותי... אז אני זוכרת היטב איך זה נראה
מצד שני, בניה של לפני 30 שנה... לא יודעת...

ענתש

New member
זה יקר ? כי עד כמה שאני

מבינה אפשר לעשות מעטפת זולה - רק קירות. בלי להכין בהם אפילו חשמל או אינסטלציה מהנחה שכשתרצו לבנות בעתיד תצטרכו לחצוב אותם. כמה כבר עולים קירות ?

בינא

Member
הפתרון המומלץ לגג זמני ובעתיד קבוע

לבצע קירוי עם פנלים של "מבנה דרום". הפנל גם מבודד, גם אוטם וגם ניתן בעתיד לפרק ולהעביר לגג שייבנה על הקומה השניה וניתן להניח עליו רעפים בעתיד. הפנל יכול להיות מוזמן בכל אורך עד 12 מטרים. רוחב כל פנל כ-1 מ'. ניתן להניח גם בשיפוע קטן של 2-4%. את הפנל ניתן לחבר למריש עץ בניין שיתפנה מהיציקות ואשר יקובע לגג הבטון עם ברגים ודיבלים מתאימים. עם מרישי העץ יוצרים את השפוע הקטן לכיוון הרצוי (בדרך-כלל אל חלקו האחורי של המבנה). אפשר לבצע עם או בלי מזחלות ומרזבים. אם מבצעים ללא מזחלות, מומלץ לבלוט מהמבנה לפחות 30 ס"מ. זה יותר זול מאשר לבצע שיפועים על הגג ואיטום, נותן בידוד שאתם רק יכולים לחלום עליו אם לא תבצעו עם פנל, איטום מוחלט וניתן להשתמש בו שוב...כאמור. הפיתרון הזה מבוצע בכל רחבי הארץ בבניות זמניות מאז שהמציאו את הפנל...

בינא

Member
אם חתמתם עם מפקח ואתם משלמים

לו כסף על עבודתו, רצוי שהוא יברר מחירים...לא? הוא יברר מחיר החומר ומחיר ההקנה עם מבצע מתאים.

בינא

Member
כמובן שלא, אבל הוא שיג מחיר "טוב"

ולקנות את החומר בלי שיש בעל מקצוע להרכבתו, לא כדאי ובלי הצעה של כזה לא ניתן לקבל מושג על המחיר ועוד אצלכם, על שטח יחסית קטן, כי אם בעל המקצוע שייתן את ההצעה, עושה עוד דברים, המחיר שלו לבצוע הגג יהיה נמוך יותר ועוד לא דיברנו על הובלה שהיא יחסית קטנה, אבל לא נתת את מידות הרוחב והאורך של הגג, כך שלא ניתן לדעת אם הובלה הטנדר פתוח או נחוצה הובלה במשאית...את מבינה למה קשה לתת לך מחיר?

יש פתרון לכל בעיה

לצינור של המרזב הרגיל מחברים עוד T שיצא לגג הקיים . לגג העתידי מוסיפים צינור וממשיכים את המרזב למעלה סוגרים את ה T של הגג הנוכחי . בכדי להמשיך את המרזב לקומה הבאה צריך הראש של הצינור להיות כלפי מעלה .

מה זאת אומרת בהיקף הגג ?

צריך לעשות כמה מרזבים כאלו . היכן שצריך . בדרך כלל היכן שיש עמודי בטון , מכניסים פנימה את המרזב

עוד לא וזו גם גירסת דמו

כך שאין את כל האפשרויות . למשל את הקשת שמחברת בין צינורות לא הצלחתי לעשות - עשיתי זאת עם פוטושופ

בעצם את יכולה לעשות זיפות רגיל

ולא עם יריעות שזה הרבה יותר זול , מכיוון שהגג זמני , מרזבים זה לא יקר בכלל כמה צינורות פלסטיק של ביוב שמחדירים לעמודי הבטון במעטפת ש הבית

הקבלן יעשה לך שיפועים

עם מדה , לאחר יציקת הגג יוצקים עוד פעם מדה דקה ואתה יוצרים את השיפועים .

למעלה