בעיה

בעיה

לא ידעתי לאן להפנות את הבעיה שלי ... אני בת 22 ניראת די טוב תמיד במערכות יחסים( הנוכחית כבר שנה ) חבר שתומך ואוהב...מהצד ניראה שאני צריכה להיות מאושרת... אבל אני לא. אין לי ביטחוןבשום דבר אני שרה משחקת מציירת מעצבת מדגמנת אבל מרגישה שאני לא טובה בכלום ולכן אני לא משקיעה מאמץ להצליח אני לא מבינה מה חבר שלי מוצא בי אני כל הזמן מפחדת שהוא ימצא משהו יותר טוב וירצה לעזוב אני מתחילה דברים ואף פעם לא מסיימת כי אני לא חושבת שזה יעזור לי אני קנאית בכל בחורה שמיתקרבת לחבר שלי וניראת יותר טוב ממני... והכי נורא אני מודעת לכל הבעיות שלי אבל לא יודעת מה לעשות איתן כדי שיהיה לי יותר ביטחון להאמין בעצמי ולהאמין שאנשים אולי באמת אוהבים אותי...אני כל הזמן מחליפה מצבי רוח... למישהו יש עצה??

רותי 111

New member
אסנת יקרה

העצה שלי היא ללכת לסדנת מודעות עצמית זה מאוד יכול לעזור לך להכיר את עצמך טוב לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך כמובן שבמקביל - הבטחון עולה ומבינים ורואים דברים אחרת.

סדנת "מהות" כבר אמרנו? ../images/Emo13.gif

תפור עלייך יקירתי. ראי תשובתי על שאלתך בשרשור למטה יותר.

../images/Emo206.gifבקשר לסדנאות

אם כבר זה מה שכולכם הצעתם לי... איפה אני יכולה למצוא אותם? אני ממש רוצה להתחיל לעשות משהו בחיים שלי עד הסוף ואני החלטתי לעשות את זה כבר ביום ראשון... אם יש סדנאות מתאימות באיזור המרכז (תל אביב עד נתניה) אני מאד אשמח לשמוע עליהן...

Ofra m

New member
סדנאות זה יופי

אבל יש דברים שאת יכולה כבר להתחיל ולעשות וזה לאהוב את עצמך,נכון זה קל להגידאבל זו עבודה ואני התחלתי אותה עם ספרים אחד הספרים שאני ממליצה לך להתחיל איתם זה הספר של איילת פורת "אם אין אני לי מי לי" ויש גם את ספר השני שלה שאת יכולה לשאול בחנויות ספרים של סטימצקי וצומת ספרים....תתחילי משם רוב הבעיות שלנו נובעות מחוסר אהבת העצמי אנו כל כך רוצים להיות רצויים בקרב כולם שכשזה לא קורה אנחנו מרגישים ריקנות אנחנו זקוקים לאישורים מבחוץ כדי להיות מאושרים וכאן טמונה הבעיה אנחנו צריכים ללמוד למלא את עצמנו לאהוב ולרצות את עצמנו במידה כזו שלא נזדקק לאף אחד שיעשה זאת בשבלנו....וזו האימרה "אם אין אני לי מי לי" אני לעצמי לא אחר....ואז לאט לאט תרגישי בטוחה בעצמך שאף אחת לא תאיים על אהבתך לחברך נ.ב. העבודה שדיברתי איתך היא לכל החיים ויש לתחזק אותה לאט לאט היא תהפוך להרגל. שבת שלום עופרה.

הצעה בעייתית משהו

הי עפרה, איני פוסל שיפור עצמי דרך קריאה אבל למידה דרך קריאה היא למידה שכלית וככזאת אינה יכולה לפתור בעיות לא רציונליות. וזה כנראה בדיוק המקרה של אסנת.

Ofra m

New member
דווקא חשבתי את הצעתך לבעייתית

בעיקר שכל הזמן אתה מנסה ליחצן את הסדנה שלך....

זאת לא הסדנה שלי. אני רק עשיתי אותה

ואני רואה תוצאות אצלי ואצל אחרים. תגידי, אם את מייחצנת סרט שממש ריגש אותך לחברה שלך - זה אומר שהסרט לא טוב? רק בגלל היחצנות? אם יש לך שיקולים עניניים כנגד הסדנה אשמח לשמוע ולהתייחס. בחברות, מ.

Ofra m

New member
אין לי שום כוונה

להמשיך ולהתווכח איתך מעל דפי הפורום, אני רק לא מבינה מדוע פסלת את התגובה שלי, אני כתבתי את התגובה מתוך ניסיון ולי זה מאוד עזר ולאו דווקא בצד ה"שכלי" כמו שקראת לזאת, לגבי עצתך אני מכירה מאות סדנאות אינסטנט ואני לא מאמינה בהן בדרך כלל הן נוהגות לשטוף את המוח אם זאת שהיית לא כזו אז למה שבאמת לא תפרט את חוויותיך?

Ofra m

New member
נ.ב.

למה אתה נוהג רק דרך המסרים למסור מידע? אותי בכל אופן זה מחשיד משהו....

אם באמת הבעיה שלך היתה

חוסר בטחון עצמי והערכה עצמית נמוכה והספר עזר לך - אז שכנעת אותי. פשוט מנסיוני זה לא יעיל. אני למשל לא הצלחתי להעלות את הערכתי העצמית כתוצאה מקריאת ספרים. אבל ייתכן שזה מאד אינדיבידואלי ולכן עליך זה פעל ועליי לא.

Darek engel

New member
להמשיך

כך זה שהתחלת לדבר על זה זה כבר צעד טוב . אני יכול להציע לך עוד משהו לפעמים אנחנו עושים דברים בחיים כדי שיראו אותנו אבל לא בשבילנו . אני חושב אולי תנסי לראות מה טוב לך אפילו במחיר של ויתור מסויים תנסי לחפש מה את רוצה בחיים רק בשבילך השאר ימתינו . שיהיה לך המון בהצלחה אל תוותרי תמשיכי הרגשה טובה לא קונים צריך לעבוד קשה . שיהיה לכולנו יום שבת מלא אהבה לעצמנו ולאחרים .

אהלן אסנת, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יש כמה מאמרים וכתבות ב"מאמרי הפורום" שיוכלו לסייע לך, כך לדעתי. נדמה שמה שקורה לך בעצם, נקרא - "חוסר הערכה עצמית" או חוסר ביטחון, או חוסר אהבה עצמית.. כל אלה בעצם מדברים על מודעות, ותוכלי למצוא תשובות במאמרים שציינתי. מעבר לזה, להחליף כל רגע מצבי רוח... מה רע בעצם? הכי לא משעמם בעולם
מה את אומרת? ברוכה הבאה, כבר אמרתי?
שבוע נפלא לכולנו

למעלה