בעיה!

מאי טאי

New member
בעיה!

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים ביותר לשאלה שלי אבל אני מקווה שמישהו יענה לי...חודש הבא יש לי גיבוש טיס ואני לא בכושר,לכן אני מנסה להכנס לכושר כמה שיותר מהר, הבעיה שלי היא שבריצות ארוכות ובמאמץ גופני ממושך אני לא מצליחה לנשום נכון ואני נושפת הרבה יותר מאשר שואפת, מה שמביא אותי למצב של היפר ונטילציה. החודש היה לי גיבוש חובלים ובסוף מסע של 6 ק"מ התעלפתי עקב התופעה. מה עלי לעשות? וכיצד ניתן לווסת את קצב הנשימה שיתאים לריצה ולא ישחוק אותי?

קטן

New member
ובכן../images/Emo50.gif

עצה מקצועית לא אוכל לעוץ, אבל אני שולח לך איחולי בהצלחה, ואל תנסי יותר מדי להרשים אותם שם, אלא לעשות מה שצריך כמו שזה בא לך טבעי קצת מבולבל יצא לי אבל שוב בהצלחה

מאי טאי

New member
:) תודה

אבל בקצב הזה אני לא רואה הרבה סיכויים כי אני פשוט שורפת את עצמי עם הנשימה הלקוייה שלי ...אני מנסה לעבוד על זה

zacki

New member
ניסיון לעזור:

נשימה מהאף נשיפה מהפה נושמים במשך 4 צעדים נושפים באיטיות במשך 5 צעדים (אני יודע שזה לא נשמע הגיוני, אבל בריצה זה טוב) נסי את זה בהתחלה בקצב קל ואח"כ הגבירי.

עזרה זה יפה אבל אסור לתת הנחיות

בכל מקרה השאיפה מהאף מזמן כבר עברה מתורת האימון. מקובל היום לשאוף איך שנוח בעקר מהפה!! נכון להתחיל לאט ולהשאר לאט העקר לסיים. לגבי הגיבושים מה שקובע זה לא הכושר רק הגישה, המוטיבציה והעזרה לזולת. אם תחשבי על אחרים תצליחי, גם אם תעשי הצגה!!

zacki

New member
התכוונתי...

להתחיל לנסות את השיטה בקצב איטי ואז בקצב רגיל לא לרוץ לאט ואז מהר -לנשום איך שנוח- אבל אם היא מתבלבלת עם הנשימות עדיף שתנשום ממקום אחד ותנשוף ממקום אחר, ככה היא לא תתבלבל

uri1000

New member
טעות בכתובת, הפרטים:

הנושא קצת רגיש מלקבל עצות רשלניות מגורמים חובבנים בתחום , אנא פני לרופא ספורט או רופא נשימה , או לפחות לרופא משפחה , אל תקבלי עצות בפורומים בקשר לבעיות בריאות אמיתיות.

למעלה