בעיה..

liatbo

New member
בעיה..

היי, אני ובעלי מכירים כבר 7 שנים ונשואים זה שנתיים.. אני בת 25 עד עכשיו לקחתי גלולות למניעת הריון, והכל היה ממש בסדר גמור, היינו שוכבים פעמיים ביום.. לאחרונה נאלצתי להפסיק את הגלולות בגלל בעיה בתפקודי הכבד, ובאמת לאחר חודשיים ללא גלולות הכל חזר לנורמל מבחינת הבדיקות.. הבעיה היא שמאז... נאלצנו לחזור לשכב עם קונדומים, וזאת בעיה ממש קשה.. אני לא נהנית, לא טוב לי ככה והגעתי למצב שאחרי שאנחנו שוכבים אני פתאום מתחילה לבכות כי נשבר לי מהמצב הזה.. הרופא אמר שאין אופציה אחרת , אם אני לא רוצה להכנס להריון, אז רק עם קונדום.. כי לגלולות אי אפשר לחזור כי זה עושה לי בעיות בכבד.. מה אני עושה ?! היחסים שלנו לא טובים ואנחנו רבים הרבה וזה הורס לנו את הקשר בינינו... הוא חושב שהוא לא מספיק טוב, אבל כשלקחתי גלולות לא היו לי בעיות בכלל ומאוד נהניתי.. מה אני עושה.. איך אפשר להמשיך לקיים יחסי מין ככה? אנחנו משתמשים בדורקס ד"א, מה תוכלו להגיד שיעזור לנו ? תודה..

ממליצה בחום ללכת לגניקולוג

בכדי לקבל סקירה מקיפה של אמצעי מניעה העומדים לרשותכם שהם לאו דווקא קונדומים או גלולות. לבנתיים את מוזמנת לעיין כאן ולקרא על קונדום לאשה, דיאפרגמה וספוגית תוך נרתיקית - הם אולי יהוו פיתרון נוח יותר
בהצלחה!

liatbo

New member
הייתי אצלו

והוא גניקולוג מומחה.. הוא אמר שבגלל שלא עברתי עדיין הריון, אי אפשר להתשמש בדיאפרגמה או כל סוג של התקן תוך ריחמי.. ולגלולות אי אפשר לחזור, אז בכל זאת נשארנו עם הקונדומים.. מה עוד אפשר לעשות ? יש איזה סוג שנחשב טוביותר מאחרים ? משהו שפחות מרגישים אותו ופחות מפריע ?

offנועה

New member
יופי, ממש יופי ../images/Emo46.gif

של גניקולוג. דיאפרגמה היא לא התקן תוך - רחמי, ולכן אין שום מניעה שתשתמשו בה. וכמוה גם הספוגית. ואני אסביר לך כאן ועכשיו בדיוק מה זה, כי אני יכולה לסבול את הבכי הזה בגלל הרופא העדין וה"מתחשב" שלך, אני מקווה רק בשבילך שהוא לא משתמש באותה עדינות שלו גם בבדיקה הפיזית. דיאפרגמה, התקן עגול מחמור רך שמוכנס לפני קיום יחסים אל תוך הנרתיק בצירוף עם חומר קוטל זרע, הוא חוסם פיזית בגופו את מעבר הזרע אל צוואר הרחם, אם את רוצה נגדיר את הפעולה שלו כקונדום בנגטיב, היא לא בטוחה לחלוטין לשימוש, כי לא יעילה מאד במניעה. הספוגית, מניסיון, בחירה מצויינת למצב שלך, כי אינה מורגשת כמעט בקיום יחסי מין, מדובר בספוגית מחומר רך ועדין שמתקפלת בקלות, מוכנסת דקה לפני ומשמשת אותך ל 24 שעות, כל עוד היא בפנים, היא ספוגה בקוטל זרע וקוטלי חידקים ( לא כול החידקים, לא להתלהב קוראים אחרים), ובעלת יעילות גבוהה מאד. למה היא טובה לך? מכמה סיבות: 1. לא תרגישו אותה 2. היא יעילה מאד במניעת הריון 3. מדובר באמצעי חיצוני לחלוטין, ולכן אין שום השפעה שלילית על איזון הורמונלי ועל תפקודי כבד. 4. אינה מצריכה הכנות מיוחדות, לוקח 3 שניות להניח אותה במקומה, ואת מוגנת ל 24 שעות שבמהלכן אתם יכולים לעשות ככל העולה על רוחכם, ללא שום התעסקות נוספת במחשבות הכנות וטקסים למניעת ילודה. 5. לא תרגישו אותה, כבר אמרתי? אם את צריכה הסברים נוספים, תגידי, אני אשלח לך מסר בנושא. ותשאלי עוד רופא, נראה לי שהמומחה שלך צריך חוו"ד נוספת... ההתיחסות שלו למצב היא אדישה ומרגיזה. קדימה, לנגב את הדמעות!

דרדקן

New member
נועה?? דיאפרגמה התקן עגול מחמור רך?

את בטוחה שזה לא עשוי ממשהו אחר?

daniella1980

New member
מידע מעניין

אבל למה את קוטלת את הגניקולוג, מאוד יכול להיות שהיא לא הבינה את כוונתו, קשה לי להאמין שגניקולוג יחשוב שדיאפרגמה זה התקן תוך רחמי, תסכימי איתי? ייתכן והוא דיבר מהר וזרק הרבה מידע, והתבלבלו לה המושגים. בכל אופן, בכל זאת כדאי להוסיף לדבריך שדיאפרגמה מגינה פחות מקונדום ומגלולות ולא מגיעה לאחוזי הגנה הגבוהים מאד של האחרונים. עד כמה שלי יצא לשמוע מרופאים, מדובר ב90 אחוז ולא ב99 כמו בגלולות או 97 כמו בקונדום. זה פרט חשוב לציין לדעתי.

מכחול 77

New member
פתרון נוסף

ישנם היום מדבקות למניעת הריון אחל'ה פתרון למצב שלך !!!!!!!!

daniella1980

New member
בעקרון השפעה של מדבקות

זהה לזו של גלולות. להפך, בזמנו נכתב על כך שהן "מסוכנות" אף יותר עקב הספיגה היעילה שלהן ודובר על מספר נשים שלקו בשבץ מוחי בעקבות שימוש במדבקות (כמובן שזה לא קרה פרופר בגלל המדבקות אך הן היו הזרזים). מדובר באותם חומרים בדיוק.

daniella1980

New member
הכוונה היא שנשים שאסור להן גלולות,

סביר שאסור להן גם מדבקות. בדרך כלל לנשים שאסור גלולות זה נובע או מנטיה לקרישיות בדם (מה שגלולות יכולות לזרז ועל ידי כך לגרום לדוגמא לשבץ וכו' אם קריש מגיע למוח) או משומנים גבוהים בדם, שגלולות באופן גורף מגבירות עוד יותר (אצל כל אישה) אבל כאלו שבדפולט יש להן שומנים גבוהים, זה מסוכן להן יותר מלשאר. גם נשים מעשנות נמצאות בקבוצת סיכון לשימוש בגלולות, אבל בכלל נשים מעשנות הן בקבוצת סיכון בלי קשר לגלולות ולא כדאי לעשן:)

offנועה

New member
אכן אחוזים פחותים מגלולות

אולם חלק מהאחוזים, מכסים שימוש לא נכון, או מוצר פגום. בהנחה שהיא קוראת הוראות בקפידה, ושמה היטב לב לתאריכי תפוגה, ולא מצעת פעולות שיפגעו ביעילות ומצויינות בעלון השימוש, זה בהחלט יוריד את הסיכוי להריון לא רצוי, ויתן לה הגנה גבוה וטובה. ובנוגע ל"מומחה", חלק מהעניין של התייחסות למטופל, היא להקשיב לו בסבלנות, להבין מה מציק לו, לתת לו תשובות עינייניות, ולא ליפול עליו בדיבור במהירות של 230 קמ"ש.

daniella1980

New member
בזה את כלכך צודקת!!!

וזה מנסיון עגום שהיה לי לא מזמן, בחיפושי אחר רופא נשים חדש. חוסר סבלנות משווע, חוסר הקשבה, חוסר תשומת לב ורגישות, זה היה מעצבן ברמות, אני מתחילה להבין את הצעירות החוששות מביקורן הראשון אצל רופא נשים. מצד שני יש לו מקצוענות, ידע והוא קפדן ויסודי וזה יותר חשוב לי מהכל. אגב כל רופאי הנשים שניסיתי היו בסגנון הנ"ל של חוסר סבלנות ורגישות, חוץ מאחד נדיר ונהדר והבעיה איתו היא שכולן חושבות ככה ולכן כולן הולכות אליו וסיוט לחכות שם בתור:)

offנועה

New member
זו התמחות של...

"לא התקבלתי לכירורגיה / נוירוכירורגיה / קרדיולוגיה"

חופ שיה

New member
אני יכולה לחשוב על שתי סיבות

עיקריות ללמה נשים לא אוהבות קונדום : 1. הורס את הסקס הספונטני - אין הרבה מה לעשות נגד זה חוץ מלנסות להתעלות על זה. 2. קונדום מייבש את הנרתיק וגורם לצריבה - חומר סיכה יפתור את רוב הבעיה. אשמח לשמוע אם יש לך עוד סיבות) לא ברור לי למה בגלל השימוש בקונדום את יוצרת דרמה שהורסת לכם את הקשר, נראה לי לא סביר להרוס קשר רק בגלל שחייבים להשתמש בקונדום - לא נעים לי לשאול אותך אבל , לא קצת יצאת מפרופורציה? עוד הצעה אחת - אם אתם לא חוששים מהריון לא רצוי , אפשר לקיים יחסי מין ללא הגנה ובשלב הגמירה לשים את הקונדום- מכירה זוג שמשתמש בשיטה הזאת - אבל זה כבר לשיקולו האישי של כל זוג.

מכחול 77

New member
אני יכול לחשוב על סיבות הגברים

פוגע בתחושת ההרגשה דק ככל שיהיה עדיין מהווה חציצה

daniella1980

New member
השאלה כמה פוגע

לדגמא אם זה פוגע מעט אך עדיין אפשר להנות, מה זה מול פגיעה בריאותית באישה? (הריון לא רצוי לדוגמא, הפלות טראומתיות, ובהחלט מסכנת חיים לדוגמא אם היא תיקח גלולות. )

למעלה