בעיה

בעיה

הבעיה הייתה קיימת מאז ומעולם אבל עכשיו ניראה שהיא החמירה. בשנה האחרונה הפסקתי לבוא להתנדב בחווה בה אני רוכבת (אחרי שלוש שנים של 6 ימי התנדבות בשבוע בערך), המדריכה שלי עזבה את החווה ונישארתי עם מדריך אחר (ה"יחיד" שמלמד קפיצות). במילים אחרות היחס שלי עם החווה אט אט התפורר לי מול העיניים ולא ניראה שזה הפריע לאף אחד מלבדי שהרגשתי דיי ניבגדת על החוסר התייחסות מצד החווה. באחרונה הפסדתי שיעורי רכיבה רבים (רוכבת עכשיו פעם בשבוע בקבוצה של 3 וגם לזה בקושי מגיעה), ואני מרגישה שאני מפגרת מאחורי הקבוצה. במשך שנה כבר אני רוכבת על סוס אחד ודווקא הולך לי איתו בסדר, אבל בתור מישהי שנהגה להחליף סוס כל שבוע זה קצת כבד עלי, עדין. הגעתי לשיעור שהפך להיות שיעור פרטי כיון שהשתיים האחרות לא הגיעו. כעשר דקות אחרי שהשיעור שלי היה אמור להתחיל חיפשתי את המדריך שלי ומצאתי אותו יושב במשרד ומדבר בטלפון. נערה אחרת (אהודה ואהובה יותר בחווה) ניתבקשה לעלות על הסוס ה"קבוע" שלי חצי שעה לפני השיעור שלי. מה גם שקיוויתי שניקפוץ באותו היום מכיון שכבר מעל לחודש לא קפצנו. כשהמדריך סוף סוף התפנה אליי שאלתי על מי אני רוכבת, הוא אמר לי לאכף סוסה שלא קופצת (שהיא כביכול התחליף הקבוע שלי לסוס השני למרות שאני באמת לא אוהבת לרכב עליה) לאחר מס' שניות החלטתי שזה פשוט לא שווה את זה ואמרתי למדריך שאני לא עולה. הוא אמר "בסדר" וניגש לעיניניו. אחת האהבות הגדולות שלי בסוסים זה קפיצות, ואין שום חוות אינגליש אחרת באזור בו אני גרה ואני כבר באמת לא יודעת מה לעשות, כל המצב הזה מביא אותי לדמעות ובכי בלתי נישלט (ואני לא בן אדם שנוה לבכות). אני לא בטוחה שיש למישהו הצעה טובה, כיון שכבר 5 שנים אני באותו המצב ומחפשת חווה אחרת (אפילו חשבתי על לנסוע לעיר אחרת כל שבוע) אז זאת רק פריקה אני מניחה.... זה כל כך מכביד עלי עד שלפעמים אני חושבת שלעזוב את הסוסים אולי יוכל לעזור לי. קשה לבכות על חצי כוס מלאה אם אין לך בכלל כוס, נכון?

אני נוסעת היום

יותר רחוק מבעבר. מוציאה זמן וכסף ודלק יותר מהעבר. אבל מוצאת שזה שווה לי (ודווקא לא על רקע אכזבה, הפרידה מהאורווה הקודמת באהבה רבה ואחרי שהגדרתי את הצרכים האישיים שלי אחרת).

רוצה לומר

ששווה לחשוב מחוץ לקוביה (או לעיר
), אם זה יחזיר אותך לסיפוק וההתלהבות שחשת בעבר.

כמה את מוכנה לנסוע?

אני נוסע כ40-50 דקות לכל כיוון כדי לרכב בחווה שאני רוצה, ברוב הארץ מרחק כזה בין ישובים נחשב גדול למדי.

האמת היא שזה דיי בעייתי

כי אמנם כסף לא גודל על העצים ואנחנו אכן לא שוקעים בו, עדין יש לי מספיק כסף לקחת אוטובוס הלוך חזור כל שבוע לאיזה חווה במרכז... העינין הוא שגם קשה לי להיפרד מהחווה שלי, מהסוסים שני אוהבת כל כך מאנשים שניקשרתי אליהם...

את יכולה להרשות לעצמך נסיון?

אולי את יכולה להתנסות, ואז לראות מה חשוב לך יותר ואיך את מתמודדת עם הפרידה מהאורווה שבה גדלת.

popi199

New member
מבינה לגמרי

עוד מקרה של "תקיעות"... כרגע זה בטח נראה שאין לך הרבה אופציות אבל בעצם זה שוב רק עניין של קבלת החלטה שלך אישית. אם לומר לך בכנות קשה לי קצת להבין את הנאמנות שלך לחווה הזו. אם אני לא טועה זו ממש לא פעם ראשונה שיש לך אינטריגות עם אנשים בחווה ועם היחס שלהם...מילא אם היו מתאמצים שם ונותנים לך מה שיכולים ועדיין זה לא היה מספיק אז הייתי אומרת מילא...אבל זה לא המצב. אם יש לך שם בעל השפעה שאת יכולה לדבר איתו ולשנות את המצב אז הייתי מציעה לך לעשות את זה. אם לא בעיני הגיע הזמן להמשיך הלאה ואם האהבה שלך לרכיבה גדולה יותר מהאהבה שלך לחווה אז את תביני את זה לבד עם הזמן. לדעתי שווה לך להשקיע באוטובוס ורכבת פעם בשבוע ולנסוע ולרכב איך שאת באמת אוהבת מאשר להמשיך להיות חלק מחווה שאת כל הזמן על סף דמעות בגלל שלא נותנים לך את היחס שמגיע לך. מקווה שתצליחי להגיע להחלטה הנכונה..

שירלי317

New member
כל כך מבינה

גם אני הייתי במצב הזה והכי חשוב זה קודם לעשות סדרי עדיפויות תמיד קשה לעשות כל שינוי שהוא בחיים אבל לפעמים שינוי הוא בלתי נמנע ואף רצוי שלא להמנע ממנו אני אישית בשנה אחת שיניתי בי''ס, שיניתי חווה ושיניתי את עצמי באופן שאני ממש מתגאה בו הכל כי הגעתי למסקנה שזה נחוץ אם לא טוב לך במצב בו את נמצאת ואת חושבת שכן ישנה אפשרות לשפר את המצב ולהיות טיפטיפה יותר מאושרת.. אני ממליצה! שיוניים שנעשים בזמן המתאים יכולים להיות משני חיים ובדרך כלל גוררים עמם עוד כמה טיפות של אושר ואם את צריכה עזרה בלמצוא חווה אחרת שכמה שיותר קרובה אליך ואם את צריכה עזרה כזו או אחרת אני בטוחה שרבים מחברי הפורום יעוטו לעזרתך
ובאמת שאני מזדהה כי אני הייתי במצב כזה ואף יותר גרוע במשך לא 5, אלא 8+ שנים.. ובאיזשהו שלב, הגיע הזמן לשנות! בכל מה שתבחרי, בהצלחה!

החלטה שלך

גם אני עקרתי את עצמי מהחווה הראשונה שבה למדתי לרכב ושבה התנדבתי במשך 8 שנים כדי לעבור לאורווה רצינית יותר שהאנשים בה התייחסו אלי בצורה מכובדת. יצא לי לחזור פעם לחווה הישנה כדי לעשות "קבלת פנים" וביחד עם הצער על הפרידה מהסוס האהוב עלי (סוס שכמוהו לא נקשרתי לשום סוס) הייתה לי תחושה של "יופי מיכאל,עשית את הדבר הנכון". הכל תלוי בך ובבחירה שלך,את יכולה להמשיך ולהתרכז באורווה הנוכחית ולשפר אותה או ללכת לפתוח את הראש לאפשרויות,רק את יודעת מה הבחירה הנכונה ואף אחד אחר לא יוכל להגיד לך מה כדאי ומה לא.

שמעי, בתור אחת שגם נתקלה בבעיות דומ

ות... תעשי מה שהכי טוב לך. אל תתפשרי על היחס שאת צריכה לקבל. ואל תפחדי משינויים. אל תיהי איפה שלא טוב לך!! לפעמים צריך להתפשר. עושה רושם שזאת אחת מהפעמים האלה. תנסי לשנות, תפסידי מזה- את לא. חוץ מזה, אם את הולכת לחווה מסויימת את לא חייבת לעזוב כדי ללכת לחווה אחרת. את יכולה להיות בשתיהן במקביל..גם אם אין לך כסף לשני שיעורים והכל..אם הסוסים זה מה שיחסר לך זאת לא בעיה. את תמיד יכולה ללכת לבקר, לטפל ולהיות עם הסוסים. אם יש דבר שהבנתי במשך השנים האחרונות עם הסוסים זה שסוסים באים סוסים הולכים. בשום מקרה לא נצא מורווחים מכ-ל הכיוונים. צריך לדעת פשוט איפה לוותר ולהתפשר ואיפה לא. אם תוותרי כביכול על החווה הנוכחית את תכירי סוסים חדשים ותתחברי אליהם גם כן. שום דבר לא שחור ולבן. החיים הם משחק, צריך רק לדעת לשחק בו. בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה במה שתבחרי. ואם את צריכה לדבר או משהו את תמיד יכול לפנות אלי=]

ובכן,

החלטתי ללכת מחר לחווה (בתקווה שאצליח לקום בזמן
) לצפות בקורס שמתקיים שם במסווה של צלמת
אני אדווח כבר מחר מה היה, העינין הוא שגם חשוב לי לראות איך היחס כלפיי גם כשאני לא ממש באה להתנדב או לרכב...

למעלה