בעיה

בעיה

שלום לכווווולם. יש לי בעיה שאני מנסה להתמודד איתה כבר המון שנים. אני בעלת מקצוע חופשי ומאוד מוצלחת בתחומי. מסיבה שאיני מבינה, אני חווה "עוני", על אף הצלחתי. אני עומדת להקים משפחה ולא כל כך ברור לי כרגע איך זה יתאפשר כלכלית. אני מנחשת שמדובר בהלקאה עצמית שלי על טעויות ובאמונה שלא מגיע לי להרוויח. איך מתגברים על הבעיה ?

ברוכה הבאה למרחב הזה ../images/Emo23.gif

הי, קודם כל נפלא שהחלטת לשנות את המצב. שאלה ראשונה: האם את יודעת כמה את מרויחה ועל מה "הולך" הכסף? זאת אומרת, האם יש לך בהירות בנושא? נשמע לי שזה: "עצמית שלי על טעויות ובאמונה שלא מגיע לי להרוויח" יכול להיות גם גורם מפתח במצב. הצלחת לזהות שזה המצב שלך?

למיכל

שלום. תודה שהתייחסת לבעייתי. כן, חלק ניכר מהבעיה נעוץ בכך שהמקצוע שלי דורש אחריות מטאורית ושלמות , הן ע"י לקוחות , הן ע"י גופים ומוסדות מולם אני עובדת , והן ע"י קודים, אלו ואחרים. אני נדרשת להיות כל העת על המשמר ולמעשה עם כל הענין הבאמת מאוד עצום שיש לי במקצוע, אני מוצאת שפעמים מרכזיות אני נופלת על הערכה נמוכה מצד עצמי לעצמי בגין טעויות (וכולנו בני אדם) - דבר שמשתקף ממני בקלות החוצה, על כל המשתמע ומה שזה "מוליד" -"צורס" מכל מני "זנים". דבר נוסף קשור להעדר עמידה שלי על מה שמגיע לי באמת - ממקום של "בעצם לא מגיע לי להצליח , לא מגיע לי להיות עשירה" וגם פחד ממשי מלהתעשר בגלל כל הכובד שבשמירה על נכסים ובעיקר בגלל צרות עין וקנאה והכי הכי בגלל תחושת קורבן שאני רגילה לה ומה ? פתאום יכירו אותי במשפחה אחרת ? זו שכל הזמן רק מצליחה ומצליחה ולא נופלת ? זו שנוסקת ? ש"עוברת את כולנו" ? ומה אם יקנאו וינסו לשים לי מקלות בגלגלים ? ומה אם אכשל אחרי הכל ואפול מראש ה"הר" ? כולם יידעו וילעגו ? ומה ? אני אאבד קשר ממשי עם המשפחה ? ואצור לעצמי שונאים ואוייבים בכל פינה כי אני מצליחה ? ואולי אני בעצם לא מספיק ראויה להצליח - כמו שהוריי תמיד אמרו לי "מי את חושבת שאת ????!!!" ויצקו בי תוכנה של "את לא טובה מספיק". עכשיו, לפני הקמת משפחה הענין הולך ובוער ביותר - במיוחד מצד בן זוגי. תודה מראש על התייחסותך.

הי ../images/Emo13.gif

מציעה לך לעשות רשימה של כל האמונות הלא נעימות שכבר רשמת בהודעתך הזאת, וליצור אמונות חדשות, מחזקות ונעימות ומקדמות. למשל: במקום "לא מגיע לי להצליח" אז אמונה "אני ראויה להצלחה" ואז לעבוד עם כל אמונה, להגיד אותה, לעבוד איתה רגשית. לדמיין את התגשמותה. אבל מרגיש לי שזה לא הכל. בשביל שינוי נראה לי שכדאי לעבוד על הפחדים מהמצב של להיות בשפע כלכלי, וגם על עוד דברים שציינת. האם את נמצאת באיזה סוג של אימון אישי, או הדרכה או טיפול? זה יכול לעזור.

למעלה