בעיה!!!

בעיה!!!

אני בשיעור מתקדם[נורא נורא מתקדם] ועדיין יש לי בעיות עם לעבור מנתיב לנתיב.אני לא יודעת אם הרכב קרוב מידי או לא.קשה לי לדעת את המרחק של הרכב במדויק וכל הזמן הוא צועק עלי בגלל זה. יש שיטות? איך יודעים? דבר שני חד סטרי,דו סטרי! אני יכולה להשתגע זה נורא נורא נורא קשה !!! אני לא מצליחה להבדיל בכלל אם זה דו או חד וזה לא שיעורים ראשונים[רחוק מאדדדד] זה לא צחוק. יש לכם טיפים?

רן88

New member
ניסיון..

לבקש מהמורה לעבוד על זה הרבה. בשיעורים מתקדמים כדאי להתמקד בדברים הבעיתיים ולא לחזור אלף פעם על דברים שאת כבר שולטת בהם. מכיוון שאת תלמידת נהיגה, והמורה שם תמיד כדי לעזור, אני ממליץ לך להסיט את הראש אחורה בנוסף למבט במראות. זאת פעולה מאוד מסוכנת בנהיגה עצמאית, אבל בשיעור נהיגה מקסימום המורה יזיז את ההגה או יתן לך ברקס. תסתכלי במראה, תזכרי איך האוטו נראה לך במראה ואז סובבי את הראש לאחור. כשתסובבי את הראש תראי מה המרחק האמיתי של הרכב וכך תסדרי לך בראש (אוטו שנראה כך במראה - קרוב מדי או רחוק מספיק). נסי לעשות זאת כמה פעמים עד שיסתדרו לך הפרופורציות בראש. בנוגע לדו וחד סטרי. כביש חד סטרי הוא כביש עם שטח הפרדה או שבכניסה אליו יש תמרור 91 (חץ לבן גדול על רקע כחול שמורה ישר). כל כביש אחר הוא דו-סטרי. מקווה שעזרתי, בהצלחה.

E G the men

New member
תראי.

בעיקרון כשאת עוברת מנתיב לנתיב אתה מסתכלת במראה רואה שהרכב בנתיב שאליו את רוצה לעבור מעט מאחור, נותנת טיפה גז ועושה השתלבות, לא נכנסת לנתיב בפניה חדה, אלא במין אלכסון ארוך כזה עם הגברת מהירות, ברגע שנכנסת לנתיב את יורדת למהירות המותרת. לגבי חד סיטרי דו סיטרי, בכל מקום כשאת נכנסת למקום שהוא כביש חד סיטרי את תראי תמרור מרובע צבע כחול עם חץ לבן עליו שמורה שזהו כביש חד סיטרי( שימי לב לא להתבלבל עם תמרור עגול!) וזהו, ברגע שאת יורדת שאת נכנסת לכביש סיטרי את עושה פניה בהתאם לכביש שממנו באת, במידה וזו פניה שמאלה ובאת מדו סיטרי את פונה מימין לשמאל. במידה ובאת מחד סיטרי את עוברת לשמאל ופונה משמאל לשמאל. במידה וזו פניה ימינה, זה תמיד מימין לימין. זהו...

Freemee

New member
ממה שאני יודע

לגבי מעבר נתיבים. נכון זה לא פשוט וגם לי היה עם זה קצת בעיות אבל מה שצריך לעשות זה פשוט לאמוד מרחק כשמסתכלים במראה הצדדית. אין דרך פלא וצריך להסתכל במראה ולראות מה המרחק של הרכב מהצד שאליו את רוצה לעבור ואם הוא רחוק מספיק (בעיר ככה איזה 100 מטר +) אז להאיץ קצת ולעבור נתיב אך אם אתה רואה שהוא קרוב את יכולה להאט ולהסתכל שהרכב אחריו רחוק מספיק ואז להכנס ישר אחרי הרכב הראשון. לא לעבור נתיבים בכוח מקסימום מאיטים עוד קצת עד שמתפנה. יש מקרים שכל כך עמוס שפשוט מחכים שמשהו יתן לך להכנס וכמובן שזה יהיה במהירות איטית ולא ב50 קמ"ש.. בכביש מהיר זה אותו עקרון רק שפה המרחק צריך להיות גדול יותר. אין שיטות פלא פה. פשוט לעבוד על זה ועם הניסיון תצליחי. בקשר לחד סטרי ודו סטרי, דבר ראשון יש את הפרמטר הראשוני המאה אחוז שלפי אפשר לדעת אם זה חד או דו וזהו התמרור. אם יש לך תמרור חד סיטרי אז זה חד ואם אין אז זה דו. בד"כ התמרור של דו יבוא בכביש שבו נוסעים ישר ואז פתאום מתחלף לדו. עכשיו יש את השיטות שבמקרה שפספסת את התמרור (למרות שהכי כדאי להרגיל את עצמך בכל פניה להסתכל קודם על התמרור - לא מספיק שאתה חייבת לעשות זאת כדי לדעת איך לבצע את הפניה ואחרי שאתה מבצעת את הפניה את כבר יודעת איזה כביש את מן הסתם.) במקרה הכי גרוע ששכחת איפה את יש את הדברים הבאים שיכולים לעזור: אם יש אי תנועה אז זה חד סיטרי אפשר להסתכל לפי איך שהמכוניות חונות, אם הן חונות בשני כיוונים אז רוב הסיכויים שזה דו סיטרי (אך לא להכליל אם הם חונות באותו כיוון!) קו עצירה - במקרה שיש תמרור עצור אז אם הקו עצירה מתפרס לרוחב כל הכביש אז זה חד סטרי אחרת זה דו סטרי. את רואה שבאות מכוניות מהכיוון השני
צריך להרגיל את עצמך להסתכל היטב על תמרורים וככה תדעי. לדוגמה כשהמורה אומר לפנות אז ישר להסתכל גם על התמרור.

רן88

New member
חולק עליך במשהו אחד...

כיוון של מכוניות חונות הוא, לצערי, ממש לא מדד, לא בישראל. אנשים חונים בארץ איפה שבא להם, הופכים כביש של שני נתיבים רחבים לכביש של נתיב בקושי. חונים בניגוד לכיוון התנועה ועוד הרבה דברים גרועים אחרים.

E G the men

New member
תראה...

לגבי זה שלא יהיה תמרור, אז אתה מסיק מכאן שאתה נכנס לכביש דו סיטרי, אתה תפנה לימין, לדעתי במידה ולא היה שום תמרור לא עשית טעות כי לא יכולת לדעת, אין פה שיטות "סבתא" לדעתי...

PinkyRaSta

New member
גמלי יש את הבעיות האלה <נתיב> ../images/Emo210.gif

נסי מראה פנימית. המורה שלי מלמד אותי שקודם צריך להסתכל במראה הפנימית ואם את רואה את כל <!> גוף הרכב ובעיקר את 2 <!> הפנסים הקדמיים שלו כולל הפגוש במראה הפנימית זה אומר שהוא מספיק רחוק ואז רק להעיף מבט בראי החיצוני ולעבור נתיב. אבל כמו שצריך- אלכסון ארוך ומתוך תוך הגברת מהירות. הבעיה בזה היא שלפעמים את לא רואה את כל הרכב אם בכלל.. אפילו שהוא יכול להיות מספיק רחוק כי אולי הראש שלך מסתיר לך או משו כזה ולכן צריך להיות בטוחים ולראות ממש את כל הרכב שהוא ממש מאחורייך.

E G the men

New member
עוד אופציה להחלפת נתיב...

בנוסף לכל זה שצריך להסתכל במראות, אפשר גם לשמוע את רכב מתקרב, לפעמים זה מסחרית או משאית ואפשר לשמוע את המנוע או משהו כזה...

תודה לכולםםםם

הבעיה שלי במעבר מנתיב לנתיב זה שאני רואה את האוטו אבל איך אני יודעת אם הוא קרוב מספיק? אם אני רואה את הפנסים הקדמיים שלו? ושאני מסתכלת במראה הפנימית אני בקושי רואה משהו...בחיצונים עוד איכשהו...טיפה... ובקשר לחד סטרי ודו סטרי אני יודעת את הדברים שאמרתם אבל לא מצליחה ליישם,אני חושבת 100 פעם לפני שאני פונה את הפנייה ואז כבר זה מאוחר מידי.

למעלה