בעיה... :/

adi majere

New member
בעיה... :/

אני חדשה בפורם הזה ז"א זו פעם ראשונה בה אני כותבת כאן (למעשה פעם שניה כי הגבתי לחברתי בהודעה למטה) יש לי בעיה.. אני כבר בערך שנה מתכננת איך לצאת מהצבא ולהשיג את הפטור הנכסף מטעמי מצפון לא מזמן קיבלתי צו ראשון.. ואני באמת צריכה כבר להתחיל לכתוב את המכתב... אבל יש לי אמא פטריוטית. היא ממש לא מרוצה מזה שאני לא מתגייסת. בהתחלה היא לא ידעה אבל כשאמרתי לה שאין לי למה לצאת לגדנ"ע כי גם ככה אני לא אגע בנשק וגם אני לא מתכוונת להתגייס היא.. מממ איך ננסח את זה התפלצה! ניסיתי להסביר לה, שעות, אבל לא עוזר היא פשוט לא מוכנה לקבל את זה. הדבר הכי מלחיץ שהיא אמרה לי זה ש"אם את לא מתגייסת לצבא את לא הבת שלי" עכשיו מה? להתגייס לצבא ולוותר על העקרונות שלי? או להישאר בלי.. אמא!? ניסיתי להסביר לה שוב, אלפי פעמים היא פשוט לא רוצה להקשיב. היא מתייחסת אלי בזילזול כאילו הייתי ילדה קטנה וגחמנית שהחליטה שהיות היא פצפיסטית. היא חושבת שבגלל שאין לי נסיון חיים כמו שלה אז אני "לא מבינה כלום" וסתם "הורסת לעצמי את החיים" ולפי מה שאני הבנתי, שירות לאומי (גם חילוני) מהווה תחליף מקובל לצבא. אני באמת צריכה עזרה מה אני יכולה לעשות?

שלום לך

דבר ראשון אני מאד שמחה שהגעת אלינו ופנית להתיעצות. אני לא מכירה את אמא שלך, ואני לא חוויתי סיטואציה קרובה לזה, אבל אני יכולה לתת לך את דעתי האישית. אני חושבת שאת צריכה להסביר לאמא שלך, כמה היא חשובה לך, אבל שהיא לא הביאה אותך לעולם כדי שתגשימי את החלומות שלה. את בכלל לא צריכה להכנס ללמה את פציפיסטית, כי בדרך כלל, ובתור המנהלת של הפורום הזה אני קצת יודעת, שפטריוטים נשארים פטריוטים. וויכוחים סתם מיותרים. תגידי לה שאת מקבלת את זה שהיא לא מסכימה עם הדרך שבה את חושבת, אבל ככה את. תסבירי לה שחשוב לך לתת מעצמך לחברה, כדי שתהיה חברה צודקת יותר [זה מה שאני הייתי אומרת כן, את יכולה להגיד לה פשוט במה את מאמינה] אבל את לא מסוגלת לשאת נשק, אל תכנסי ללמה, פשוט תצייני, ושאת חושבת שתוכלי לעשות משהו בעל משמעות גדולה יותר עבורך אם תתנדבי בשירות הלאומי שנה או שנתיים או מה שלא יהיה. תסבירי לה שלקחת חלק במסגרת שאת מתנגדת אליה תזיק לך ולצבא יחד. כי מה הצבא יקבל מבחורה ששונאת את המערכת? כלום, רק בעיות. תסבירי לה שאם יש משהו שחשוב לך, זה שהיא תתמוך בך, ותסבירי לה שכדי לתמוך, היא לא צריכה לקבל את הדרך שלך, היא צריכה לתמוך בהחלטה שלך, אפילו שהיא לא מתאימה לדרך חשיבתה שלה. תראי, אני באמת מקווה שעזרתי קצת, אני אנסה עוד לחשוב.. אבל בדרך כלל הורים, אוהבים לשמוע כמה שהתמיכה שלהם נחוצה לילד שלהם. הם אוהבים לשמוע שהילד זקוק לחיזוק מהם. תראי לה את זה, ואני בטוחה שזה לא יהיה מזויף מבחינתך, לפחות לפי איך שאת מציגה את זה.. חיזוק וחיבוק אסיה.

aureliano1

New member
אני לא מבין

את אמרת לאימך שאת מעוניינת בשירות לאומי והיא לא אהבה את זה? כפי שאמרה מנהלת הפורום, אנחנו לא מכירים את מצבך מקרוב, אבל אולי אמא שלך פשוט לא מבינה מה זה שירות לאומי (פשוט מנסיוני - הרבה אנשים לא מכירים את הנושא). בכל אופן, "פטריוטים" לא נוטים להתנגד לשירות לאומי, מאחר וגם הוא "תורם למדינה". אני גם לא מאמין שאת צריכה להילחץ כל כך. אמא תישאר אמא, את חשובה לה מאוד מאוד. צריך להיות אדם חסר רגש כדי באמת לא להכיר בבתך בגלל שהיא לא התגייסה... כפי שאמרה מיקי, דברי איתה עוד כמה פעמים והיא תבין.

adi majere

New member
=/

אמא שלי זה מקרה מיוחד בשבילה רק צבא תורם למדינה :S אני באמת מקווה שאתה צודק... לי היא דוקא נראתה מאוד רצינית כבר היו מקרים שהיא לא דיברה איתי שבועות..

למעלה