בעיה

בעיה

שלום, שמי אוריאל ואני משרת בבסיס תחזוקה בצפון הארץ. מפקדי, קצין תחזוקה, לומד באוניברסיטה ומעוניין שאעשה עבורו עבודות במתמטיקה (יש לי רקע בנושא) הוא מפציר בי שוב ושוב וקשה לי לסרב לו, הן בשל מעמדו והן משום שאני חושש שהוא יתנקם בי אם אסרב (אבל הוא לא רומז על אפשרות כזו, או על אפשרות שהוא יתגמל אותי). חוץ מהבעיה בזה שאני עושה עבודות אוניברסיטאיות של מישהו אחר, נראה לי שיש כאן בעיה קשה של ניצול סמכות לרעה (למרות שכמו שכתבתי, הקצין לא מבטיח לי הבטחות תמורת העבודות). מה דעתכם ?

after

New member
קבילה

אכן זהו נצול מעמד, ואם לא מעמד אז הוא מנצל אותך בפעם שיבקש תסרב ואם יבקש שוב תוכל לקבול אותו

אתה יכול לקבול ואתה יכול לנצל את

המצב. לקבול מן הסתם לא תרצה כי זה סתם ידפוק לך המערכת יחסים שלך איתו וגם אל תשכח שזה לא שהוא מבקש מימך שתקטוף כותנה בשמש היוקדת, אלה בטח לשבת במזגן אצלו במשרד וליפתור תרגילים, שעם אתה אפסנאי זה כבר טוב , ועם אתה פקיד לפחות זה מעניין ואתה כמובן יכול לנצל את המצב, כמו להגיד לו שהרבה הרבה יותר נוח יהיה לך לפתור את התרגילים האלה בבית וכאלה דברים

אליס

New member
זה ניצול!

לא משנה מה המפקד דורש-לקטוף כותנה או לפתור בעיות במתמטיקה,זה לא מתפקידו ולא נוח לא עם זה אז הוא לא צריך לעשות את זה! אבל-נכון שהמפקד יכול להתנקם אם תקבול אז קודם עדיף לנסות לפתור את זה בבסיס בפנייה אליו ואל הדרגה שמעליו אם זה לא עזר. מה שכן כשרוב המפקדים שומעים על כוונה לקבול הם בד"כ משתנים אז לפני שתקבול תדבר איתו כי אף קצין לא ישמח שקבילה תרשם לו בתיק האישי.

aliandra

New member
הוא לא דורש.

הוא מבקש. אבל אם הוא רק יעיז לרמוז על "עונש" במקרה שלא תסכים לעשות לו את העבודות, אתה חייב לקבול. זה לא רק שלא לפי חוקי הצבא והאוניברסיטה, אלא גם נגד חוקי המדינה. זה נקרא סחיטה...

למעלה