בעיה...

Brendan

New member
בעיה...

כל יום שאני ניכנס לכאן אני רואה שינויים בגרפיקה של הפורום. אין לי בעייה עם שינויים, נהפוכו, אבל יש לקחת בחשבון מצוקה של אנשים הסובלים מעיוורון צבעים. הנקודות הציבעוניות המסמלות את סוג ההודעה אלולות לבלבל מי שמתקשה בראייה באופן כללי ומי שסובל מעיוורון צבעים באופן פרטני. כמו כן העובדה שהכתב השחור מופיע על רקע אפור אלול להוות בעייה ללקויי ראייה. בנוסף לזאת, ישנם קישורים שהכתב שלהם מאוד קטן.

טל קר

New member
האם תוכל לפרט על ההבדל מבחינת

עיוורון צבעים והתקשות בראייה בין טיפות לבין נקודות? האם יש צבעים בעייתים מסוימים שכדאי למערכת לא להשתמש בהם? האם ה"קוטן" הוא הבעיה? בקשר לכתב הקטן, האם הגדלת טקסט לא עוזרת? מכיון שמדובר בעברית לוגית, אין בעיה של "שבירת שורות" כשמגדילים את גודל הטקסט.

Brendan

New member
היי טל...

אני לא מכיר את התופעה מקרוב אני רק יודע שישנם עיוורי צבעים שמתקשיפ לגלוש באתרים מסוימים בשל עובדה זו. אני ינסה לברר את הנושא יותר לעומק. תודה

עמית_

New member
היי לברנדן ולטל

כבעל בעית ראייה אני יכול להגיד ש - ברנדן צודק - הרקע האפור באמת מפריע (ולדעתי גם ממש לא אסתטי), הרבה יותר נוח לקריאה זה רקע לבן. לגבי אפשרות ההגדלה - טל צודקת. רק שישנה בעיה אחת - במסך כתיבת התגובה, לא ניתן להגדיל את גודל הגוםן בתיבת הטקסט "תוכן ההודעה". העיגול הירוק נראה לי כמו העיגול הכחול-ירוק (אבל הורידו אותו). בכלל, העיגולים נראים לי כמעויינים ולא כעיגולים. רק כשאני מגדיל את גודל הטקסט אני יכול להבחין בבירור בצורה של עיגול.

שרית^

New member
התאמת צבעי האתר לעיוורי צבעים:

משהו שכתבתי פעם... התחשבות בשונה היא אחת המטרות של חברה מתקדמת, 1 מתוך 10 גברים מתקשה לראות צבעים מלאים - ההיחשפות היא לטווחי אור שונים. (הסיבות הפיסיקליות לזה תמונות בהסברים על פוטונים ואורכי גל שלא נכנס אליהן כרגע). אולם ניתן לקרוא הרחבה ב: http://www.webtechniques.com/archives/2000/08/newman ישנם אנשים הרואים את כל מגוון הצבעים (כחול, ירוק, אדום) ומסווגים כ"נורמלים" מבחינת ראיית צבעים. התופעה השכיחה ביותר אצל עיוורי הצבעים היא טשטוש התחום ירוק-אדום. העקומה בין שני הצבעים מוסטת לכיוון אחד מהם והצבע השני כמעט ולא נראה (תלוי בחומרת הבעיה). התופעה מאפיינת בעיקר גברים מכיוון שהגן האחראי לראיית הצבעים יושב על כרומוזום ה X. בכדי שאישה תלקה בליקוי מעין זה חייבים שני הוריה ללקות בעיוורון צבעים. זהו מצב נדיר מאוד. ליקוי ראיה מסוג עיוורון צבעים אינו מוגדר כמחלה! מעצבי אתרים, כמו מפרסמים אחרים, משתדלים להתחשב בפגם נפוץ זה בפרט ובליקויי ראיה בכלל. בעיצוב אתר, אין להניח שהמבקרים באתר הם בעלי ראיה של כל טווח הצבעים האפשרי. יש לחלק את האתר לחלקים שהמבקר חייב לראות בכדי להשתמש באתר וחלקים שאינו חייב לראות. העיצוב הבטוח ביותר הוא טקסט שחור על רקע לבן רב האתרים אינם משתמשים בעיצוב שחור לבן בלבד. אולם, חלק ניכר מהם מקפידים כי הטקסט יהיה שחור ויופיע על רקע לבן או בהיר. ההיפוך של לבן על שחור גם הוא די בטוח. אולם צבעים אחרים על רקע שחור יכולים להיות בעייתיים. לדוגמא: ניקח את הצבע האדום על לבן. חוסר רגישות לירוק חוסר רגישות לאדום ראיה רגילה צבע טקסט אדום על רקע שחור יכול לצור מצב שבעיני חלק מהאוכלוסייה לא יראה טקסט (שחור על גבי שחור). טקסט שחור על רקע צבעוני - אין כללים ברורים ומוחלטים אולם שחור על רקע אדום או ירוק אינם מומלצים - חלק מהאוכלוסייה שוב תראה שחור על שחור! לעומת זאת טקסט שחור על רקע צהוב יראה היטב לרב האוכלוסייה, למרות שהצהוב נוצר משילוב של אדום וירוק, הסיכוי לחוסר רגישות גם לאדום וגם לירוק היא נדירה מאוד. כמובן שקיימים כללים רבים נוספים שלא נכנס אליהם. ניתן לציין מספר כללי ברזל:  אל תשתמש בשילוב אדום-ירוק יחד.  דאג לניגיודיות בין הרקע לטקסט.  עיצוב של טקסט שחור על רקע לבן מציג מראה נקי וכמובן נגיש לכולם.  השתמשת במפת תמונה שבה הצבעים הם החלק העיקרי? הוסף אלמנט טקסטואלי.  השתמשת ב stylesheets והסרת את הקווים מתחת לקישורים - הוסף אלמנט ויזואלי המסביר כי הטקסט הוא קישור. יתכן כי הדבר החשוב ביותר והקל ביותר ליישום הוא הוספת טקסט במקום שבו הצבעוניות עלולה להיות מוקש. הוספת ALT לכל התמונות היא אחד הצעדים הראשונים בדרך לנגישות מלאה לכל המשתמשים. (השימוש במאפיין ALT הוסבר ביחידה X בנושא הכנסת תמונות לאתר). אתרים נוספים בנושא: ֳ עוד על עיוורון צבעים: http://www.zipmall.com/mpm-art-colorbl.htm ֳ תוכנה המאפשרת לעיוורי צבעים לקרוא את שם הצבע שבו השתמשו בתמונה. http://www.hikarun.com/e ֳ טיפים לגבי עיצוב לעיוורי צבעים: http://www.webdesign.about.com/compute/webdesign/library/weekly/aa080800a.htm ֳ השתמש בסימולטור המדמה עיוורי צבעים: http://www.webdesign.about.com/compute/webdesign/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://vischeck.com/showme.shtml

סימון הודעות

הודעה חדשה: כתום תגובה: כחול הודעה ללא תוכן: עיגול חלול ניתן לראות את הסימנים במקרא הסימנים בתחתית העמוד.

ronnyorbach

New member
נכון

לגבי הקטע של העיוורי צבעים אני לא יודע, אבל גם אותי זה מעצבן שכל יום משנים את כל הגרפיקה של האתר, (כל יום? כל שעה בערך!) וגם שמוסיפים כאן פורומים על כל נושא שקיים בעולם (ישעיהו ליבוביץ´ - הגותו??????) תפוז כבר לא צריכים להוכיח שיש להם פורומים טובים, זה כבר מספיק ברור לדעתי. חוצמזה, אם באמת למעצבים בפורומים של תפוז יש כל-כך הרבה רעיונות חדשים פעם בדקה הם יכולים לכתוב את כולם, לעשות אותם על המחשבים שלהם בבית, לבדוק אם זה טוב, ורק פעם בשבוע, נגיד ביום ראשון בבוקר, להעלות בבת-אחת את כל השינויים. אותי באופן אישי זה ממש משגע לראות שינויים בכזה קצב מסחרר. בעניין הרשימה של המשתתפים בפורום, אני בעד לצמצם אותה ל50 משתתפים בלבד, ולעדכן את הסדר שלה, לפי הפעילות של המשתתפים פעם ביום נגיד. <><><><><><><> אחרי שגמרתם לקרוא את כל זה תגיבו, טוב? נ.ב. בפורום הספציפי הזה הנהלת הפורומים עונה פעם באיזה שנה, רק אחרי שיש כבר בערך 20 תגובות על ההודעה הראשונה. אני לא חושב שצריך שעל נושא מסוים יהיו הרבה תגובות כדי שמישהו בהנהלת הפורומים "ירד" מהכבוד שלו וגם יענה לכותבים. עכשיו באמת גמרתי לכתוב... רוני אורבך 2001 (c)

PanterA-TomeR

New member
קנה משקפיים יא קמצן....

אם הפורום יהיה לבן הוא יהיה סתם משעמם ומכוער...

טל קר

New member
שנה גישה יא "בור"...

הריני להביא לידיעתך ,שיש בעיות בראיה שלא באות לידי פתרון באמצעות משקפים, וגם עם משקפים יקרות (יקרות הכוונה שעשויות להגיע לאלפי שקלים), לא כולם מגיעים לראיית 6/6. ולעמית וברנדן - אני מציעה לכתוב בנוסף לאימייל של הנהלת הפורומים, לדעתי הנושא מאוד חשוב.

PanterA-TomeR

New member
בוא נחשוב...

לשלם חשבון אינטרנט על זה שהוא יושב כאן כל היום הוא יכול אבל לקנות משקפיים לא?

עופר ב.ה

New member
הגישה שלך

מזלזלת ובוטה. פה זה לא החברים שלך וקצת כבוד ורגישות לאחר לא יזיקו. העילגות והתוכן שלך מעידים על עליבותך. עופר

Easy go

New member
אל תשימו לב אליו

הוא מגעיל, הוא משתלח, מדבר בגסות והעיקר- לא מבין מהחיים.

זורקי

New member
אתה מקשיב לעצמך?

דובר על עיורון צבעים. תודה שנפלטה לך שטות ותרגע.

הודעה ללא תוכן מוצגת מעתה כעיגול

ריק ולכן גם אנשים בעלי ליקויי ראייה יוכלו למצוא את דרכם בקלות בין הודעות עם או ללא תוכן. את גודל הטקסט בדפדפן תוכל לשנות לפי רצונך על ידי כניסה להגדרות התצוגה של הדפדפן ובחירה בטקסט גדול יותר. תודה על התגובות והמשך גלישה מהנה

למעלה