בעיה

FIRE WIRE

New member
בעיה

שלום קוראים לי אמיר ואני בן 17.5 מת``א הבעיה שלי היא כמו שמו של הפורום הנחמד הזה :``התמכרות לנט``.. אבל ההתמכרות שלי היא ממש קשה ולא דומה להתמכרות רגילה. עד לפני שנה חייתי לי כמו כל אדם נורמאלי אבל מאז שמצאתי את הפורומים האלה חל שינוי ענק בחיי.. אני הגעתי למצב שאני מעביר לילות שלמים בלדבר עם אנשים מהפורומים והלילות נהפכו לימים והימים ללילות. ולא רק זה אלא גם הייתה תקופה שממש לא הקדשתי לחברה שלי תשומת לב כי הייתי עסוק בגלישה בנט מה שמאוד הרתיח אותה וגרם לה לשנוא לראות אותי יושב מול המחשב, היום אני כבר מקדיש לה יותר תשומת לב אבל זה עדיין לא מספיק אני עדיין מעביר הרבה זמן יקר שיכולתי לבלות איתה בגלישה בנט. והדבר הכי מוזר שקרה לי הוא שמשהתחילה ההתמכרות הזאת שלי לנט ולפורומים בעיקר לפתע שמתי לב שזה משפיע גם על מצבי הרוח שלי והאישיות שלי.... הפכתי להיות אדם דכאוני ומשעמם, אני לפתע מנסה למצוא בכל דבר משהו שלילי, הפכתי למן אדם רכרוכי כזה ועדין נפש ואני באמת לא יודע למה? והשינויים האלו לא ממש לרוחי. טני מאוד יודע לכם אם תיעצו לי איך להתגבר על ההתמכרות הזאת... אני ממש נואש. בתודה מראש -אמיר-

ואוו, איזה אומץ!

וברגע שכתבת על זה אתה בשלב זיהוי הבעייה. וזה כבר סימן טוב! לא יכולה לתת עיצות... אני בקושי מתמודדת עם המיגנוט שלי עצמי... ובכל זאת... כשהגעתי לכאן... זה היה רק אחרי שחציתי איזשהו גבול של התמכרות, רק אחרי שהתחלתי להכיר בכך כב`התמכרות` ולמעשה כבר הפחתתי אותה... אם אתה מודע.. אני מאמינה שאתה בדרך הנכונה. היה סבלני עם עצמך... אני מאמינה שעם מאמץ מסויים, ניתן להכניס את זה לפרופורציות... כמו שאימג`ין אמר - זה כמו מקרר מלא כל טוּב, בשעה שרוצים לעשות דיאטה... אבל כשמזהים את הצורך בדיאטה, וכשרוצים מספיק... וכשאנחנו מכבדים את רצונינו זה... יש סיכוי להצלחה! ואני רוצה להדגיש: אנחנו בעצמינו (!!!) אמורים לכבד את הרצון שלנו - כי אם אנחנו לא נכבד את עצמינו - מי יכבד אותנו?!

e-magine

New member
ברוך הבא פייר ווייר

קראתי בעיון מה שכתבת. אני לא בטוח שהבנתי כל מה שכתבת. למשל לא הבנתי איך בדיוק הפכת לאדם רכרוכי ודכאוני בגלל הפורומים. אולי אתה יכול להסביר את זה קצת. אולי אחר כך נדבר קצת על כל העניין הזה שנקרא שינויים באישיות, וגם על הסיבות להתמכרות, נושאים שבזמן האחרון, קצת הזנחנו.

FIRE WIRE

New member
תראה...

למען האמת גם לי אין ממש תשובה ברורה לזה.. אבל אני חושב שהשינוי הזה באישיות שלי קרא משנחספתי לאחד מהפורומים פה שנועד לעזור לאנשים הנמצאים במצוקה בכל מיני תחומים בעיקר ביחסים של בינו לבינה אבל גם בדברים אחרים. טוב אז נחזור לענייננו, משהתחלתי להגיב לאנשים באותו הפורום ולאחר מכן דיברתי איתם גם באיי סי קיו ושמעתי את כל הצרות שלהם ואת כל הדכאונות שלהם, אז אני בנאדם כזה שממש לקחתי את זה אישית והתחלתי לחשוב על כל הבעיות שלהם גם במציאות וזה פחות או יותר מה שנראה לי שגרם לי לההפך לדכאוני.. חשיפת יתר לבעיות של אנשים מהעולם הוירטואלי ובאותו זמן התעלמות כמעט מוחלטת מהעולם האמיתי שאני חי בו. זה כאילו שניסיתי להפוך את העולם הוירטואלי לעולם מציאותי וממש הכנסתי את הבעיות של האנשים מנט אל חיי היום יום שלי. תשמע אני יודע שאני נשמע לא כל כך מובן כמו מן בנאדם מתוסבך כזה. אבל פשוט קשה לי להסביר את מה שעובר עליי בקטע הזה כי נראה לי שאפילו אני לא ממש מבין מה עובר עליי. אבל בכל מקרה אם משהו יוכל לעזור אז אני באמת יעריך את זה. שלכם -אמיר-

e-magine

New member
אנחנו ננסה

במיוחד היות ואתה כנראה לפני גיוס, וממש לא הייתי רוצה שתגיע לשם מכור ותקבל COLD TURKEY כלומר גמילה בדרך העכזרית, במכה אחת. יהיו לך שם מספיק דברים אחרים לעסוק בהם ןלא התמכרות. לפי מה שאתה מתאר, ייתכן שיש לכך התמכרות ליחסי אנוש וירטואליים (כמו שלי). מה שאני מציע, תנסה את תרגיל השעון המעורר. אם אתה מתחיל לגלוש, תכוון את השעון לעוד שעתיים וכשיצלצל, תתנתק לשעה. אם עדיין לא עשית את המבחן העצמי, תעשה אותו. יש לי שאלה אליך, לעניין הרגישות לבעיות של הזולת. האם בחיי המציאות קרה לך שנחשפת לסיפורים אנושיים מזעזעים? משהו בסגנון ``השרוף``? זוכר את הסיפור הזה? איך הגבת אליו?

FIRE WIRE

New member
אז ככה...

את התרגיל של השעון עדיין לא ניסיתי אבל אני מבטיח לנסות. ובקשר לשאלה שלך, למען האמת הגבתי לסיפור של השרוף בצורה די קרירה, כאילו רחמתי על הבנאדם והכל אבל לא ממש חשתי את הכאב, לעומת זאת שאני מדבר עם משהו מהנט והוא מספר לי על הצרות שלו אז בדר``כ אני חש ממש את הכאב של אותו הבנאדם כאילו אני בעצמי נמצא באותה הצרה יחד איתו... והאם נחשפתי בחיים האמיתיים לסיפורים טראומתים כמו של השרוף? אני לא חושב... אבל אני מניח שאם הייתי נחשף כיום לסיפור כזה מזעזע אז הייתי לוקח את העיניין בצורה הרבה יותר קשה מאשר בעבר וזה כנראה בגלל השינויים האלה שאני עובר.

e-magine

New member
כמובן שבצ`אט ואי סי קיו ואפילו

פורומים, הקשר הוא יותר ישיר מאשר עם דמות בכתבה בעיתון. אכן יכולה להווצר תחושה של קשר הדוק עם האדם בצד השני. אולי שמת לב שבחלק מהפורומים שעוסקים בתמיכה, נהוג לכתוב את המילה ``טריגר`` כאשר הכותב מעלה בהודעתו עניין קשה שעלול לפגוע באחרים. יתכן שחלק מהמקרים פועלים עליך כטריגר ומשחררים אצלך דברים שהיו טמונים אצלך במגירות הנפש. הייתי מציע שתנסה לבחון ולהבין מה הסיבה שאתה מרגיש כפי שאתה מרגיש. פייר וייר, קח בחשבון שזה אלמנט באישיות שלך שתמיד היה קיים ולא יצא לאור מכיוון שלא נחשפת לסיפורים מהסוג הזה. אני חושב שרגישות לזולת אינה רכרוכיות. מעניין מה חברים אחרים חושבים על זה. אם הבנתי אותך נכון, למרות שהרגשת שאתה נפגע מהעניין, המשכת

FIRE WIRE

New member
כן...

הבנתי כבר כמעט בהתחלה שכל הקטע הזה של הנט לא משפיע עליי לטובה אבל פשוט לא יכולתי להפסיק. ומשהו יעץ לי לנסות להפסיק לגלוש בכח למשך כמה ימים ואולי זה יעזור, אבל זה באמת שלא עזר זה אפילו החמיר את המצב כאילו אחרי השבוע ``גמילה`` שכפיתי על עצמי חזרתי לנט כמו זאב מורעב וחרשתי עליו לפחות פי שניים יותר זמן מלפני ההפסקה הקטנה.

e-magine

New member
פייר וייר מאד ברור לי

שהפסקה זמנית לא תעזור. כפי שאדם שאוכל בצורה בולמוסית וצם ביום קיפור, לא נהיה למחרת אדם שאוכל בצורה סדירה והגיונית. אני אומר שצריך לחפש את הסיבות למה שקורה לך. אני חושב שאתה אכן התחלת לעשות את זה. הייתי מציע שתנסה כיוונים אחרים באינטרנט, לא פורומי תמיכה. אולי פורומים אחרים, בעלי אופי פחות אישי.

למעלה