בעיה...

נוב 00

New member
בעיה...

ההרשמה לשנת הלימודים קרבה ואני עדין לא יודע מה ללמוד, אין לי כיוון וכלום, אני כבר ממש בלחץ מזה, אני חשבתי שבשנה הראשונה אחרי הצבא יעלה לי משהו אבל לא עולה לי כלום, הספקתי לעשות פסיכומטרי וגם זומנתי חינם לעשות מבחן כזה בסגנון מבחן הדסה שבודק כישורים ותחומיי עניין, בייעוץ שאחרי המבחן נאמר לי שיש לי כישורים גבוהים ואני מתאים לתחום הטכנולוגיה כמו הנדסה וכו', הבעיה שאני לא מרגיש משיכה לתחום הזה, יש לציין שהבגרות שלי לא משהו, ממוצע 88 בערך והפסיכומטרי בסדר, 611, אני כבר ממש בלחץ ולא יודע מה לעשות... תודה רבה לכל מי שיעזור איכשהו...

יעוץ

בחירת מקצוע צריכה להביא בחשבון שקולים רבים ומורכבים- כישוריך, אישיותך, תחומי הענין,צרכיך וכו'. זה לא רציני ולא אחראי סתם לזרוק הצעות בלי כל בסיס. נסה להעזר בלשכה להכוונת חיילים משוחררים הנותנת שרות חינם או ביעוץ מקצועי באחד המכונים העוסקים בכך.

Miss פטל

New member
תיכנס למידעת

תיכנס לאתר מידעת (שמתי לך קישור) תכניס את נתוני הבגרות ופסיכומטרי שלך ואז תעבור על כל המקצועות, תקרא עליהם מידע ותבדוק האם אתה יכול להיתקבל אליהם. זה מה שאני עשיתי

fighter21

New member
אהלן

זוכר אותי מפורום 164? אני לא מומחה גדול או משהו ואני באותו מצב כמו שלך, אבל אני מציע לך זה לשפר את הבגרויות כי תראה שאם תנסה להכניס את הנתונים האלה ללינק של "סיכוי קבלה" באתר של אונ' לרוב החוגים לא תוכל להתקבל חוץ מכמה חוגים באומנות, חינוך ולחוגים שקשורים להיסטוריה וסיעוד. לפקולטות של מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי החברה (חוץ מסוציולוגיה ואנתרופולוגיה) ניהול ומשפטים יש דרישות גבוהות יותר. תכנס לאתר: http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/smdp007_l.asp ותראה זאת בעצמך. ואפשר גם ללכת ללמוד במכללה ולא באונ'. עוד לפני שאתה רץ לשפר את הבגרויות, תזכור שיש תחומים שנחשבים יוקרתיים אבל אין בהם דרישות קבלה דווקא לבגרויות או לפסיכומטרי גבוהה והם בתי הספר לעיצוב, אדריכלות וכד' אם חשבת על הכיוון הזה הדרישות שם הם בעיקר תיק עבודות ברמה גבוהה. אתה יכול לחשוב ללכת גם למכון הדסה כמוני, זה עולה אמנם 980 ש"ח אבל זה שווה את זה.

למעלה