בעיה...

סראבי

New member
בעיה...

תקשיבו, אני מדריכה של שבט מעפילים, והכנות שלי פשוט לא נותנות לי להעביר פעולה בלי שהן ידברו! אני כבר 7 חודשים מדריכה, וכמעט ולא הצלחתי להעביר פעולה אחת בלי שידברו בפעולה! אני כבר מתחרפנת וממש לא יודעת מה לעשות... אם למישהו יש איזשהו פיתרון,טריקים-משהו,שבבקשה בבקשה יענה לי.... שאו ברכה.

קודם כל,

זה קורה אצל כולם. דבר שני, אני לא ממליצה לעשות משהו שמלא עושים - לתת לחניכים להעביר פעולה כדי שיבינו את ההרגשה - כי זה לא עוזר בכלל! דבר שלישי, נראה לי שכדאי שתדגישי להם שאת נעלבת מזה! או בצורה ממש בולטת, של פעולות של תקשורת ופגיעות והכל, או לשבת ולדבר איתם ולהסביר להם את הצד שלך (הם כבר די גדולים, בכל זאת!). תהיי כנה איתם, זה מה שחשוב. את יכולה גם לנסות (רק אם גם מה שהצעתי לא עזר) ולהיות קשוחה ולהראות שגם את בנאדם! תתחילי פעולה. מפריעים? תגידי להם: זה פשוט לא יפה מצדכם! השקעתי את כל הנשמה, וזה קשה להבין מהצד כמה, ואתם מפריעים!!! ופשוט... תצאי באמצע הפעולה!!! אבל כדאי שזה יהיה בחלק מותח, כמו באמצע משחק לוח או משהו כזה, כדי שממש ישב להם על הלב... בהצלחה!!!

שכחתי להוסיף:

שאת ה"נקיפות מצפון" של זה שהם כל כך מעליבים אותך ("נראה לי שכדאי שתדגישי להם שאת נעלבת מזה! או בצורה ממש בולטת, של פעולות של תקשורת ופגיעות והכל, או לשבת ולדבר איתם ולהסביר להם את הצד שלך (הם כבר די גדולים, בכל זאת!)") כדאי שתעשי במיוחד כשאת נותנת להם צ'ופר מושקע ממש, אפילו שווה כסף, או משהו כ"כ מושקע, (שתצטרכי לשבת עליו כמה ימים אפילו...) ולהראות כמה את נפגעת כשהם מזלזלים. אני חושבת שאת תמצאי את הדרך להגיד להם עם כל הפרצוף הכואב. אפילו תלכי "לרכל" עם הקומונרית והמדריכים שידעו שזה ממששששששש כאב לך, בצורה שלכולם זה מפריע יחד איתך... תנסי, תפתחי את העיקרון. בהצלחה!!! נ.ב. קוראים לי רחלי ואני בהרא"ה, אז אני פחות או יותר מבינה ת'ראש שלהם

לפי דעתי ...

בס"ד תכיני פעולה ואם יש לך סטוק אז תיקחי ממנו פעולה תכיני צ'ופר פשוט לא מי יודע מה מושקע ותתחילי את הפעולה הן יתחילו לדבר ואז תעירי להן פעמיים שלוש לא יעזור תעצרי את הפעולה תגידי אני השקעתי הכנתי פעולה הכנתי צ'ופרים (תנופפי בהם) אם אתן לא יודעות להעריך את זה חבל ותלכי מישם בהפגנתיות בהצלחה!!! אמוץ

שלום וברכה.... אממ.... הבעיה שלך...

בס"ד די מוכרת לי. קודם כל את חייבת להכין להם פעולות מעניינות. אי אפשר לצפות מהן להקשיב אם הפעולה לא מעניינת. אם הפעולה שלך מעניינת והן סתם על העיקרון לא מקשיבות את צריכה להגיע איתן להסכם. אני בשנה שעברה עם חניכים יותר קטנים (שבט נבטים) הגעתי להסכם שהם מקשיבים לי לפעולה ומשתתפים בה, אני בתמורה מכין פעולה מקסימום 20 דקות ולאחר מכן אני הולך לשחק איתם כדורגל, לי זה עבד! אמנם לא תמיד אך לרוב... את צריכה לדבר איתן על זה ולהגיע איתן להבנה מסויימת. אבל הכי הכי חשוב לא להתחרפן או לצאת מדעתך, כי אז תפעלי ללא שיקול דעת או שבעצם את נותנת להם בדיוק מה שהן רוצות... בהצלחה... אני בטוח שאם תחשבי על הסכם טוב זה יעבוד, אחרי הכל הן כבר לא ילדות קטנות וגם את לא ואת מכירה אותן דיי הרבה זמן לדעת מה יעניין אותן וימשוך אותן...

shadow dancer

New member
הייייי......

בס"ד קודם כל....זה קורה לכולם! ו.....באמת חשוב שתענייני אותם! תעשי אולי הצגות....דברי עם תנועות ידיים והכל...... אם עברת סדנאות הדרכה זה יכול מאד לעזור....... ואת באמת יכולה לדבר אתם! תראי להם כמה את משקיעה! את יכולה להתחיל לעשות ביקורי בתים אולי...... ולעשות גם פעולות באמצע שבוע! לא רק של הקשבה..... אלא גם....סרט נגיד או ערב פיצה! ב"הצלחה עם החניכים ובכלל.....

reutרעות

New member
2 דברים-

דבר ראשון- תמיד תמיד תמיד יפריעו לך ואז תצטרכיי להתרגל! דבר שני- מישהו פעם הציע לי משהו אבל זה עובד רק פעם אחת: לחלק להם בתחילת הפעולה קלפים של מלחמה ולהגיד להם לשמור את זה עד סוף הפעולה, ואז להעביר פעולה כלשהי ובסוף שהם ישאלו בשביל מה הקלפים אז את יכולה להסביר להם מה היתה הכוונה...אולי הם יפנימו בהצלחה!!

שרוך

New member
או קי עצה שלי היא

בס"ד הי סראבי מי כמוני מכיר את הבעיה יש לי שבט נורא קשה לכן אני קורא להם הברברים אז ככה הרי לא כולם בשבט מפריעות לכי להכי קשות דברי איתם אחת אל אחת תגידי להם ככה: הרי הם לא באו סתם להעביר את הזמן הם באו בשביל לעשות משהו !! ותשאלי כל אחת ואחת למה היא מפריע מה הבעיה האם הבעיה היא הנושא הזמן !! תבררי איתם !! ותגידי להם ( אצלי לפחות זה ככה ) שרוב החניכים בשביל להגיע לסניף הם הולכים רבע שעה לכל כיוון זה סתם שאלות שאצלי עמדו על הלב ! ושאלתי אותם דוגרי כי אני מאמין שלדבר דוגרי זה הכי חשוב !! ובעיקר בגילאים של החניכים שלי ( כיתה ז' ) ובטח אצלך כיתה ח' ! רק עוד נקודה למחשבה שגם את היית מדברות בפעלות לכן תחשבי מה הבעיה להם הם מדברות!!!!!!! שרוך אני מדריך שבט מעלות ( בני כיתה ז')

וואי למה אתם חושבים שמעפילים הם

קטנים?! תפסיקו לחושב שמעפלים הם כאלה קטנים... שצריך לשעשע אותם במשחקים ושטויות... די זה מעצבן! עצה שלי: פשוט קחי את הרגליים שלך ואז תלכי מהמקום ואז תעשי פרצוף כזה שממש נעלבת... ואז הם יחזרו עליך ואז הם ממש יבכו עליך שתחזרי לפעולה... מאיפה הבאתם את השטויות של המשחקים והשיעשוע... די! אנחנו מספיק גדולים!

שטויות...מנסיון-זה סתם מעצבן שהמדרי

כה עושה את זה... אם אנחנו (אני ממעפילים...) לא מקשיבים\ות אז...כנראה זה משעמם... אבל ממש לא מומלץ שתלכי ככה וצעשי פרצוף כי אז זה סתם דורש צומי... אולי את צריכה להעביר פעילויות יותר "קוליות"-המדריכה שלנו עשתה כוכב נולד וכווווווולם הקשיבו... מקווה שעזרתי...

טריק שלימדו אותי אם אני זוכרת טוב

ב"ה לבקש מהבנות להעביר פעולה ולקחת שתי משתפיו"ת והן ישבו בצד הן וידבורו מול הפרצוף של החברות שלהן שמעבירות את הפעולה . אני אישית לא ניסיתי אבל מדריכות אחרות אמרו שזה עובד ... בהצלחה

ניסיתי ולא הצלחתי.

לא מי יודע מה, לדעתי יש עדיפות לרגשות אשם, כי ע"י כך שאצלי הן העבירו פעולה הן לא גרמו לעצמן שומדבר. אבל אני מניחה שזה תלוי גם בבגרות. כשהשבט שלי גדל (בגיל) וגדל (התרחב) הם סופסופ תפסו רצינות ועד כמה שניתן לומר, השתנו.

איילת כ

New member
טוב, אז ככה

אל תעבירי להם פעולות שכבר היו להם, כי זה ישעמם אותם.... ותקשיבי אין כזה אפשרות שחניכים לא ידברו בפעולה, זה לא קיים.. את פשוט צריכה לנסות להתרגל לזה, אין כל כך לעשות עם זה, את צריכה לחשוב מה את אהבת בכיתה ח', אולי לנהל איתם שיחה כדי לראות מה דעתם.

סראבי

New member
../images/Emo28.gifתודה!!!אתם קוסמים!

חבר'ה, ממש ממש תודה על העזרה! ידעתי שאפשר לסמוך עליכם... מאחלת לכם שתצליחו בכל מה שליבכם יאווה אליו, סראבי.

הוקוס פוקוס... אהה... ס-ר-א-ב-י!!!

בס"ד תמיד את יכולה מאיתנו להטיל כישוף על החניכות שלך שהן יהפכו לאילמות או משהו כזה... תאמיני לי שאחרי כישוף קטן שלי הן לא ידברו ולו מילה אחת.... מה את אומרת?

למעלה