בעיה.

בעיה.

אני ילדה מלאת בעיות, ואני חייבת לדבר עם מישהו. חשבתי על כל בן אדם קרוב שיבין אותי, אבל כנראה שהאנשים האלה כבר לא ממש יבינו אותי. כואב לי ואני ממש חייבת להוציא הכל...
החלטתי ללכת לפסיכולוג, אבל אני לא יודעת מה להגיד לאמא שלי. היא בכלל לא יודעת שאני במצב כזה ות'אמת אני גם לא ממש רוצה להגיד לה... מה לעשות??

גרא.

New member
AOD,אמרי לאמך בפשטות שאת רוצה

לשוחח איתה על דבר מה שמאד חשוב לך..הזמיני אותה לפגישה איתך, לא בבית לבית קפה קטן, ובאווירה שקטה, ללא הלחץ שהבית גורם..פשוט אמרי לה את האמת שלך..לא מה הבעיות שמטרידות אותך, וודאי לא בפירוט, אלא שאת רוצה להפגש מספר פגישות עם פסיכולוג, כדי לשוחח על דברים שאת מבקשת למצוא להם תשובה..אין מה לעשות, כיוון שאימך היא שאמורה לשלם בעד הטיפול, היא יכולה אפשר לומר, אפילו חייבת לדעת שאת רוצה בטיפול..אבל היא לא זכאית בהכרח לדעת למה..אם היא תלחץ, ותלחיץ אותך לגבי הסבות..בינינו, את יודעת לומר מה שהיא רוצה לשמוע, שוודאי אינו קשור כלל לבעיות המטרידות אותך. בהצלחה.

גרא.

אני חושבת שאני רוצה לדבר קודם עם עוד אנשים לפני שאני מתחילה טיפול אצל פסיכולוג. אני מחפשת מישהו שיקשיב לי וזה לא בהכרח פסיכולוג... חיפשתי אנשים קרובים אבל כנראה שאין. ואני חושבת שכאן באינטרנט אני יכולה למצוא אנשים לספר להם, והם עוזרים לי... אני רק פוחדת לסמוך על אנשים.. בכל מקרה - אם אני יראה שאני לא מצליחה לדבר עם מישהו אני ידבר עם אמא שלי על ללכת לטיפול.

גרא.

New member
AOD,את יכולה לנשות לשוחח באחד

מקוי החירום הטלפוניים שמספריהם מופיעים בפתיח לפורום, בטאגלייט.כיוון שהשיחה היא בעילום שם, ואינך חייבת למסור שום פרט מזהה..אין שום סבה שלא לסמוך על, או לתת אימון,וודאי כשאת יודעת שהמקשיב לך חייב בשמירת סודיות מלאה.השיחות הללו אינן תחליף לטיפול פסכולוגי מקצועי, אבל העובדה שאת יכולה להתקשר,לספר על מה שמעיק עלייך מבלי להזדהות, יכולה מאד לעזור. כי לעיתים, רק ההקשבה והאמפתיה (הזדהות) עם מה שאת אומרת, מאד מקלה. גם אם אינך מקבלת פתרון או פתרונות מעשיים לבעיותייך.

למעלה