בעיה

גרא.

New member
אריה, לפניך שלוש אפשרויות,טיפול

פסיכולוגי, שאתה קובע שלא יוכל לעזור לך (איך אתה יודע?),טיפול תרופתי שאתה מתנגד לו (למרוןת שלא נסית כלל),וכמובן, להשאר עם אותן רגשות, ולסבול.במה לבחור, זו ההחלטה שלך. רק כדאי שתזכור, אין פתרון קסמים,וכבר לא קיימת אותה פיה מהאגדות, היכולה להשלים שלוש משאלות שאתה רוצה..אלה החיים האמיתיים,ואם אתה באמת רוצה בעזרה,קח את מה שמוצע לך, שעשוי לעזור.

אוהד1616

New member
בעיה

טוב החיים שלי היו רגילים לפני שנתיים. היה לי המון חברים לא הייתי ביישן אולי קצת הייתי מפחד להשתתף בכיתה אבל חוץ מזה היו לי המון חברים קשרים עם בנות הייתי במרכז העניינים ממש לא ביישן. עכשיו פעם אחת הלכנו לשחק סנוקר ואני שיחקתי נגד מישו. עכשיו כולם שהיו אולי 15 איש עמדו והסתכלו. עכשיו הם הסתכלו כשאני משחק מולם. כלומר זה שאני נגדו שיחק עם הגב אליהם. עכשיו ידעתי שמשחקים טניס שולחן אז מתרכזים בכדור ועושים אולי פרצופים מצחיקים אז בזמן ששיחקתי ניסיתי כמה שיותר לא לעשות הבעות פנים. בתוכי הרגשתי קצת לא בנוח כלומר העדפתי שהמישחק יסתיים כבר ושמישהו יחליף אותי. עכשיו באמצע המישחק שמתי לב שכולם כל מי שהיה בצד הסתכל עליי על הפנים. ולא היה לי מושג למה. אחרי כמה ימים שיחקנו עוד פעם עם אנשים אחרים ועוד פעם שמתי לב שמסתכלים עליי כולם. עכשיו זה לא שהם הסתכלו על המישחק אלא על הפנים שלי כל הזמן.שאלתי אותם מה קרה? אז הם אמרו כלום ונראה לי אחד אמר שאני עושה פרצוף מצחיק או משו כזה. עכשיו מאז אין לי ביטחון. אני מתכוון נגיד אני יושב בכיתה אני לא יכול להסתכל על הלוח רגיל בגלל שכל פעם אני מרגיש שאני צריך לבדוק שמישו לא מסתכל עליי בוהה בי או או מסתכל עליי בחיוך. אותו דבר שאני רואה טלוויזיה אני צריך לבדוק שמי שיושב לידי לא מסתכל עליי. אותו דבר ברחוב או בקולנוע. אני גם לא יכול להסתכל לאנשים בעיינים שאני מדבר איתם. אז שזה קרה לי הפינג פונג הייתי משחק בקבוצת כדוריד ולא הייתה לי בעיה אם יש קהל או מסתכלים עליי. מאז גם שאני משחק כדוריד אז אני בודק כל שנייה שאלא שבקהל לא מסתכלים עליי. כל זה בגלל ששיחקתי טניס שולחן אז פתאום כולם הסתכלו עליי ואין לי מושג למה אז עכשיו כל שנייה אני צריך לבדוק שלא מסתכלים עליי. עכשיו זה לא שאני ביישן או משו כזה. אני ממש אבל ממש לא ביישן יש לי המון חברים ואין לי בעיה לדבר גם כשיש הרבה אנשים אבל פשוט אני לא יכול להסתכל להם בעיניים או במקרים כמו שציינתי שיושבים בכיתה וזה. גם ברחוב שאני הולך אז אני כל שנייה בודק שלא מסתכלים עליי ושמישהו מסתכל עליי ברחוב אני משותק כזה. אין לי מושג מה לעשות! אם אני מדבר עם אנשים אני מנסה לא ליצור קשר עין ושאני מנסה ליצור קשר עין של כמה זמן אני מרגיש שאני חייב להפסיק את המבט.

nutmeg

New member
מה שאתה מתאר

יכול להיות מוסבר בכמה דרכים. כדי להיות יכולה לענות לך יותר במדוייק, האם תוכל לענות על שתי שאלות? 1) האם יש לך הסבר מדוע שאתה מרגיש "חייב" להפסיק את המבט שלך? 2) מה לדעתך יקרה אם לא תפסיק להסתכל?

אוהד1618

New member
תשובות

1. בגלל שכבר קרה מיקרה שבו שיחקתי סנוקר מול כולם והם הסתכלו על הפנים שלי כאילו משו מוזר בהם אז לכל מקום שאני הולך אני חושב שאולי אנשים חושבים שמשהו לא בסדר בפנים שלי. שהם מוזרות או מצחיקות או לא יודע מה. שיש לי הבעה מוזרה או משו כזה. שאני עושה פרצוף מצחיק. עכשיו אם מישהו מדבר איתי ואנחנו מסתכלים אחד על השני אז שהוא מסתכל עליי אולי אני לא בטוח בפנים שלי אז אני לא יכול להסתכל לו בעיניים. אם הייתי בטוח שהכל בסדר בפנים שלי אז אולי לא הייתה לי בעיה להסתכל לו בעיניים. והעניין הוא שאני דווקא נראה לא רע אבל עדיין יש בי את המחשבה שמשו אולי מוזר או מצחיק בפנים שלי. שאני עושה הבעה מצחיקה או משו כזה. 2. אם אני לא יפסיק להסתכל אז בטח הצד השני יחשוב שאני מוזר או משו כזה. דרך אגב אני מי שכתב את ההודעה המקורית פשוט שכחתי את הסיסמא אז עשיתי משתמש חדש.

גרא.

New member
אוהד1616,על פניו נראה כאילו נוצרה

אצלך בעייה שמאד מטרידה אותך,ומפריעה לך לתפקד כפי שהיה קודם לכן.זה מצב מאד לא נוח, כפי שאתה מתאר,שעלול לקבל ממדים הרבה יותר משמעותיים מבחינה שלילית לגביך.ולכן, רצוי שתתיעץ עם פסיכיאטר או במרפאה בקופ"ח בה אתה מקבל טיפול. או באופן פרטי, כך שפרטי הפגישה,ובכלל העובדה שפגשת בפסיכיאטר, לא תרשם לחובתך בשום מקום.

סבבית13

New member
מה? טוב...

הבעיה הזאת נובעת מסרטי אימה
זה בדוק
ואפשר להפטר מזה בקלות
כל פעם שאתה חושב על זה תגיד ככה ב-
אני כל כך חתיך שמסתכלים עליי כל כך הרבה בסוף יצאו להם העיינים מהמקום
ותמשיך ללכת דע לך שזאת בעיה פסיכולוגית אתה חושב על זה כל הזמן הייתה לי תקופה שחשבתי משהו ואז חשבתי שגם עוד מישהו בעולם חושב על זה וזה עצבן אותי
.הפסקתי לחשוב על זה וזה נעלם
תעשה את מה שאמרתי לך ואני בטוחה שזה יעלם ועוד כמה זמן תגיד לי מה יצא מזה טוב
יאללה בהצלחה

FromAnet

New member
../images/Emo151.gif

אז מה אם אתה עושה פרצופים מצחיקים בזמן משחק כאילו דה תשאל אם הם רוצים חתימה -והם ילכו תמשיך לחיות זה לא סוף העולם

EarthWind

New member
אוהד היקר,

אני רוצה לומר לך כמה דברים: אם מביטים בך בפנים זה בגלל שאולי הם פחדו שתנצח והם ניסו להסיח את דעתך או להפריע לך ככה. הם מומחים אני אומרת לך! אם הם משחקים שם הרבה הם בטח יודעים מלא טריקים. זה שיש לך הרבה חברים זה מעולה. זה מעיד על כך שיש בך משהו מעניין מרתק ואולי גם יופי! תבטח בעצמך! קשר עם עם בני אדם זו מגנטיות. כשאדם מביט בעיניים לאנשים, אנשים מייחסים אותו לאדם חזק, בעל אישיות חזקה. והם "מתמגנטים" אליו. אתה מבין? אז אתה בכוונה צריך להתאמן בלהביט לאנשים בעיניים. כך אתה גם למד עליהם המון! עיניים מספרות המון סודות. אני אישית אוהבת כשאנשים מביטים לי בעיניים. זה גורם לרגשות מאד חזקים! כשאנשים מביטים בך זה אולי בגלל שהם מוצאים בך משהו מעניין. אל תחשוב דווקא על רע. אם תחשוב רע על עצמך, אחרים ירגישו זאת (אפילו בלי שהם יודעים) הם פשוט קולטים את זה. ואנשים יודעים לנצל זאת. אם אתה לא רוצה שינצלו אותך או שירחמו עלייך או שיחלישו אותך אתה צריך להתגבר על עצמך ולהתאמן על להביט בעיניים. זה דבר שלא תרצה להפסיק לעשות. מקווה שעזרתי ולו קצת...כל השאר תלוי כבר בך.

meytar

New member
אני רק יכולה לומר שאני מבינה אותך.

זה ממש לא נעים שכל העולם מסתכל עליך. לפני כמה חודשים עברתי תאונה וחצי פנים שלי התנפחו ונראיתי כמו מפלצת. אפילו אי בכיתי כשהסתכלתי בראי. פשוט התחלתי להשתעשע עם זה. כשהייתי עוברת במקומות הייתי אומרת "תודה תודה, לא צריך באמת! אני יודעת אני יודעת. חתימות אחר כך" וכששאלו אותי 'מה קרה?' הייתי ממציאה סיפורים שנפל עלי פסנטר או דברים כאלה. זה הפך להיות ממש נחמד ומצחיק. נ.ב. נכנסתי להודעה סתם דרך ההודעות מומלצות זה הכל.

היי אוהד

לא כתבת בן כמה אתה אבל אם אתה בגיל העשרה אז מאוד יכול להיות שאתה סובל מהפרעה שנקראת bdd (הפרעת גוף דיסמורפית). ההפרעה הזאת פירושה שאתה מרגיש מאוד רע עם איך שאתה נראה, לא מרגיש יפה מספיק, דבר הנובע מהפחד שלך להתסכל על אנשים בעיניים, זה קצת מוזר שבגלל תקרית אחת שאנשים התסכלו עלייך התחלת להרגיש ככה... אני בעצמי סובלת כבר שנים מההפרעה הזאת ואני רק בת 21, לפני כשנה גיליתי שאני סובלת ממנה לאחר שראיתי סרט תעודי על ההפרעה הזאת בערוץ 8 וממש הרגשתי שאני רואה את עצמי שם. אני לא נמצאת בטיפול למרות שאני חושבת שכדאי אלא שכרגע אין לי את האמצעים ללכת לטיפול. אני אמשח אם תענה לי על כמה שאלות: - אתה מוצא את עצמך מסתכל הרבה במראה (יותר מפעם)? - יש דברים שאתה נמנע מלעשותם בגלל שאתה מתבייש מאיך שאתה נראה? - חושב לעשות ניתוחים פלסטיים? - אתה פוחד מדחייה ? - מסתגר בבית? - והשאלה הכי חשובה היא אם אנשים אחרים חושבים כמוך? או שאנשים חושבים שאתה נראה בסדר גמור ולא ממש יודעים למה אתה לא אוהב את הצורה החיצונית שלך?כי אנשים שסובלים ממנה הם כמעט תמיד אנשים שלא נראים רע בכלל!! בגלל זה זאת הפרעה, כי אין הגיון במה שהם רואים במראה, אין סיבה שירגישו לא יפים. אם ענית כן לרוב השאלות אז כנראה שאתה אכן סובל מ bdd. כדאי שתפנה לטיפול כי המצב יכול רק להחמיר בהצלחה מורן

חתולה, אלוהים את מתארת בדיוק את

מה שאני עוברת!!! גם אני פוחדת מדחייה וגם אני לא חושבת שאני יפה למרות שכולם אומרים לי כמה שאני יפה וכמה שהם היו רוצים להיות דומים לי, ואני נורא סובלת מזה. יש לי היסטוריה לא נעימה עם טיפול נפשי ולכן זו לא ממש אופציה עבורי, אם תוכלי אז תפרטי בבקשה על מה שהלך בתוכנית הזו ומה הנקודות העיקריות שהם אמרו שם בקשר להפרעה, האם יש סיכויי שזה יעלם מעצמו או שטיפול נפשי הוא האופציה היחידה?

תראי, לפי הגישה הפסיכולוגית לא,

זה לא אמור לעבור מעצמו, והטיפול היחידי הוא טיפול תרופתי בשילוב של טיפול מעשי(לעשות מה שאת מפחדת ) קוגנטיבי. זה שיש לך פחד מדחייה ושאת לא מרגישה יפה זה לא אומר שאת סובלת מההפרעה! כמעט כולנו לא מרוצים לגמרי מהופעתינו החיצונית, והיינו רוצים לשנות בנו משהו. זאת הופכת להיות הפרעה כשאת הופכת להיות אובססיבית לגבי זה,נכנסת לדיכאון, וממש כל שיגרת חייך משתנה בגלל חוסר שביעות מאיך שאת נראית! בכל זאת כדאי שבעל מקצוע יאבחן אותך ולא אני! אני חייבת לציין שלא הרבה אנשי מקצוע מכירים או מבינים את ההפרעה הזאת, אז כדאי שתלכי למישהו שמכיר ומבין את ההפרעה, אני אישית לא מצאתי
המון בהצלחה מיאו חתולה נ.ב - אני למשל כן חושבת שאפשר לצאת מזה גם בלי טיפול תרופתי,אלא רק טיפול מעשי. וגם... להבריא לבד,בלי עזרה של איש מקצוע, פשוט לעשות מה שאת מפחדת ולהתמודד עם התוצאות. זאת אומרת אם את פוחדת לצאת עם מישהו בגלל שאת פוחדת שאת לא תמצאי חן בעיניו ובעצם תחווי דחייה אז תלמדי לקבל את זה ותזכרי שזה לא תמיד יהיה ככה, יהיו בנים שכן תמצאי חן בעיניהם. תעשי כך בכל מישור שמפריע לך.

זאת בדיוק הבעיה, אני כן אובססיבית

מהמראה שלי! לא קורה שאני עוברת ליד מראה ולא מתבוננת בעצמי, וכאשר אני יושבת לעשות שיעורים אני מוצאת את עצמי שעות יושבת ומסתכלת על עצמי במראה ופעם אפילו רציתי לעשות קיר שלם של צילומים שלי, ורק שלי לבד, ורק בסוף אחת החברות פשוט הטיחה אותי בזה שמה שאני רוצה זה לבנות "מקדש" לעצמי וזה אפילו משוגע מדיי לי.... את צודקת פניה לטיפול היא האפשרות היחידה.

למרות שאני כן אובססיבית לפי מה שאת

מתארת אני מסכימה איתך לגביי הטיפול המעשי, אבל אני ממש חושבת שאני לא אצליח בזה

אהא, אז את מסתכלת על כל מראה

שאת עוברת לידה... זה לא סימן טוב, אלה אחד מהתסמינים של ההפרעה. אני למשל גם מסתכלת על חפצים עם השתקפות שזה ממש לא סימן טוב! לדוגמה: אם אני עוברת ליד מכוניות אז אני מתסכלת על עצמי דרך ההשתקפות של החלונות, או יש לנו מן צלחת כזאת על הקיר שהיא עשויה מחומר שמזכיר נייר כסף וגם עליה אני מסתכלת כשאני עוברה לידה. וטרינות במטבח, כל מקום שיש בו השתקפות. אז אמרת שלא תצליחי עם הטיפול המעשי? מצטערת יקירתי אבל כנראה שזאת הדרך היחידה,לי וגם לך.. גם לי יש המון פחדים ואני יודעת איך את מרגישה אבל אין דרך אחרת, אני מקווה שלי ולך יהיה את האומץ לעשות את זה

למעלה