בעיה!

• פותח הנושא cc99
  • פורסם בתאריך

cc99

New member
בעיה!

היום התחלתי עבודה חדשה. (תודה לאל) אבל גליתי משהו שמטריד אותי... הבוס שלי . . . לא ממש יהודי . . .יותר נכון מוסלמי . . . והשאלה שלי היא: האם בתור אדם מאמין וחניך בבנ"ע מותר לי לעבוד עם בוס מוסלמי? נ.ב. אני חושב שבעבר מישהו אמר לי שיש עם זה בעיה הלכתית...

tamarhp

New member
אמממ

בקשר לבעיה הלכתית - אין לי מושג.. כעיקרון אתה עובד בשביל המפעל והצרכנים, ולא בשביל הבוס, אז לא נראה לי שיש בעיה (אלא אם כן באמת יש משהו עם ההלכה). בסה"כ, צריך פרנסה בחיים ולא תמיד אפשר לבחור את העובדים או הבוס. במה אתה עובד?

מוצארט

New member
דבר ראשון

תתחדש על העבודה! דבר שני, באופן כללי, אין איסור מוחלט על הנ"ל, יש כמה בעיות עם זה, ואני אנסה לפרט לפי מיטב ידיעתי. א. אסור לפתח איתו יותר מקשרי ידידות רגילים, ז'תומרת, לא מומלץ להגיע אליו לבית, או לשבת איתו לאכול וכאלה. ב. אל תשתה איתו אלכוהול, יש בעיה של יין נוכרי. ג. אריאל בטח יוכל להשלים את מה שהחסרתי...

beckham17

New member
חידוש עצום-

אין לי שמץ!!! ובאמת מספיק עם הבדיחה הזאת... נמאס כבר!

לפי דעתי

אבל רק לדעתי, זה לא כזה נורא, כי הבעיה היותר גדולה זה אם א-ת-ה מפרנס ערבי. מי יודע מה הוא יעשה עם זה. אבל אם הוא מפרנס אותך, אני לא חושבת שיש בעיה יותר מדי. אבל באמת צריך לבדוק את זה מבחינה הלכתית. אבל אם אין בעיה - זה לדעתי בסדדר. בהצלחה!!!!!! נ.ב. יש פורום "תשאל את הרב"

cc99

New member
תודה רבה!

ובדקתי עם הרב מוטי אילון, הוא אמר שאין ממש בעיה עם זה, אבל זה לא ממש מומלץ... אה! ובקשר לבעיה של ה"יין הנוכרי"... אני לא שותה אלכוהול... אבל תודה בכל זאת!

danielhope

New member
מוסלמים בכלל כעקרון אסורים בשתיית

אלכוהול. וחבר'ה הגזמתם - סבים וסבתות שלנו עבדו במשך שנים על גבי שנים אצל נוכרים... מה יש לכם?

מוצארט

New member
אני שמח שהרב דניאל נותן לנו קצת

פורפורציות. ונכון שיש איסור על מוסלמים לשתות אלכוהול, אבל בכל זאת, שלא יגיש לך בטעות בקבוק קרלסברג צונן...

danielhope

New member
סביר שיהיה כשר אם אתה בארץ, לא?

יצא לי לקנות קוקה קולה אצל נוצרים לפני כשבוע... והיא גם היתה נורא זולה וגם כשרה... (ודווקא לא קניתי בחנות שמכרו חזיר אלא הלכתי עוד קצת כדי לקנות רק כי חזיר זה כזה מגעיל ויש עניין של מראית עיין) ואפילו אם אתה נזיר מותר לך לשתות בירה, אבל בפסח אני בספק, אבל לא חקרתי את הרכב הבירות מעולם אבל נדמה לי שאסור.

משה מעניין שלמדתי בשיעור אמונה....

אל תגיד שאתה לא אוכל חזיר כי זה מגעיל... תגיד שאתה רוצה לאכול חזיר אבל הדת אוסרת את זה עליך... מה אתם אומרים?

danielhope

New member
אוקיי...

א. אני צמחוני וכל בשר בערך מגעיל אותי. ב. אני דתי (ולאו דווקא בסדר הזה, אלא דתי יבוא קודם ברשימה) ולכן חזיר לידי מגעיל אותי. ואני חושב שיש בכל דבר בדת הגיון ולא רק בגלל שהדת אוסרת...

מוצארט

New member
אבל אני התכוונתי למשו אחר...

יין, או אלכוהול, שנוכרי נוגע בו הוא אסור. וזה כל מה שרציתי להגיד.

danielhope

New member
כן, ברור...

זה נאסר בזמנו בגלל חשש של עבודה זרה... ואני חלילה לא מזלזל באיסור אלא רק מציין את המקור ההיסטורי לכך.

danielhope

New member
משהו מעניין על האיסלאם

בעקרון אסור להם כל משקה שמכיל אלכוהול, לא משנה ממה הוא עשוי. אך היו פסיקות רבות שהתירו עראק כי הגדירו אותו כ"משקה מתחלב" ולא כ"משקה אלכוהולי" ועל זה אני אומר - "ברוך שלא עשני גוי"

חיפ

New member
אין שום בעייה

(לפי דעתי) , כל עוד הוא לא מרמה אותך ונותן לך זמן להתפלל מנחה.

שטויות...

בס"ד אין שום בעייה שהבוס שלך יהיה מוסלמי נוצרי צ'רקסי הינדי או כל דבר אחר העיקר שישלם לך את הכסף בזמן!!!

למעלה